cum gatim sanatos?

•  
    • 121 mesaje
    3 Ian 2007, 10:55
    0 0
    Presupun ca tigaia de teflon e ok pentru gatit, cand vrei sa te pui la dieta, nu?
    Cum e mai bine sa prajesti alimentele (atunci cand tb musai prajite) - in ulei sau in unt?
    Exista vreun fel de gratar pe care sa pot gati chiar daca am resou, nu aragaz?

... si cam atat, deocamdata...
  •  
    • 2487 mesaje
    3 Ian 2007, 13:13
    0 0
    Eu una sunt pt unt,dar dietetic este fiert sau gratar,teflonul este sanatos daca e intreg orice zgirietura strica tigaia si o face toxica.Da la gratar,din cele cu apa se pot folosi si la aragaz si la resou sau tigaie tip gril,gasesti in obor.
  •  
    • 3198 mesaje
    3 Ian 2007, 13:45
    0 0
    1.In urma prajirii grasimii - de orice fel - rezulta toxine. Punct.
    2.Atentie, daca o bucata de carne pusa pe gratar are si grasime, aceasta grasime se va topi si va da nastere tot unui fel de prajeala, pe zona atinsa.
    3.Carnea de porc are grasimi chiar daca nu se vad.
    4.Baga-mi-as picioarele, vorbesc despre mancarurile mele preferate...
  •  
    • 2487 mesaje
    3 Ian 2007, 14:03
    0 0
    Beauty la infint ,ca nu am gasit semnul,chiar ca e jalnic,tot ce e bun la gust nu e bun la dieta.
  •  
    • 1225 mesaje
    3 Ian 2007, 16:34
    0 0
    Daca tot te-ai decis sa intri la dieta, mai bine gatesti carne fiarta.
  •  
    • 121 mesaje
    3 Ian 2007, 16:42
    0 0
    mmm... carne fiarta... adica aia fara nici un gust?

ma gandeam doar sa trec pe o alimentatie mai sanatoasa, nu neaparat sa ma constrang la o dieta drastica:
    1. stomacul meu nu suporta asa ceva
    2. in timp, dupa incetarea dietei, ma ingras si mai mult.

nu vreau sa mai trec prin frustrarile unei diete drastice, ci in primul rand sa trec la un mod de alimentatie mai sanatos, ale carui rezultate sa se vada si in scaderea in greutate ...
  •  
    • 98 mesaje
    3 Ian 2007, 17:01
    0 0
    Nu numai fiarta, pui si peste la gratar,din ala de aragaz, se gaseste in orice supermarket, alaturi legume de toate felurile sotate, si multe salate, fructe fara restrictii, apa plata si sucuri naturale. Si poti sa mai faci carnea si la cuptor. Mese regulate, si intre mese fructe. Asta mai seamana a hrana sanatoasa. Eu nu as exclude orezul, pasta din cand in cand si cu sos de rosii, fara prajeala, si chiar putina ciocolata, dar numai cateodata. Of ce greu pare.pupici
  •  
    • 218 mesaje
    12 Ian 2007, 00:02
    0 0
    pare,dar nu e!exista multe carti cu retete pentru o alimentatie sanatoasa.nu trebuie decat imaginatie,condimente pentru gust si....cat mai multe salate,supe,mancaruri fara prajeli.exista tigai in care se pot praji alimentele fara ulei...
  •  
    • 29 mesaje
    23 Ian 2007, 10:24
    0 0
    Parerea mea e ca tot ce e la gratar sua facut in vase Jena (legume) isi pastreaza vitaminele si nu ingrasa.
    Eu incerc retete la cuptor in vas Jena