fasole cu ciolan ? :)
-
0 0sa nu radeti de mine, va rog...
insa e una din mancarurile preferate ale prietenului meu, si m-am gandit sa-i fac si eu.
doar ca pe net am gasit numai retete pt ciolan afumat; pt asta "ne-afumat" procedez la fel ?
si cam cata fasole sa fierb la 600 si ceva grame de carne? ...ca nici asta nu am gasit pe net... sunt incepatoare in ale bucatariei si nu stiu multe... -
Fasolea fara afumatura nu are nici un farmec! Ciolanul neafumat e pt piftii! Sigur prietenul tau asa o prefera? Cantitatea de fasole depinde si de ceea ce vrei sa iasa: ciorba sau iahnie? Pt iahnie, pui cam 500gr, pt ciorba, mai putin, 300gr.Si nu uita de legume, morcovi, pastarnac, ceapa si telina!Iar leusteanul da savoare!
PS: ai grija sa fierbi fasolea in doua ape, pt a avita neplacerile de dupa ospatz!
-
pai... psp ca el a mancat cu ciolan afumat, dar noi cand am fost la cumparaturi nu am gasit decat neafumat, asa ca de-asta am luat.
daca adaug niste suncuta afumata, oare salvez gustul cat de putin?
eu urmez (in mare) reteta de aici:
http://www.gustos.ro/retete-culinare/mancaruri-cu-carne/fasole-cu-ciolan.html
fac iahnie, si m-am apucat deja
am pus, cu putina inspiratie, vreo 500 de grame de fasole si acum fierb la ea. si da, am avut grija sa-i arunc primele 2 ape...
acum astept sa vad ce-o iesi
multumesc pt sfaturi! -
daaa, am pus si sunculitza!
si a venit al meu asa flamaaand, ca a mancat-o pe nerasuflate, si a mai si cerut o portie.
acum 5 minute am gustat-o si eu - sunt racita moarta, si nu pot sa mananc mare lucru...
concluzie:
cred ca am exagerat putin cu piperul, dar a iesit buna, avand in vedere circumstantele