Ciorba de burta
-
0 0Stiu ca mai era subiectul asta dar nu il gasesc.Cine stie o reteta ..cum se face la ardeleni.Adica..oul fiert inainte, multa grasime..stiu ca iese superbuna.Dar nu stiu cum s-o fac.
Sau macar o reteta traditionala dar sa iasa buna.Va rog mult! -
Nu stiu la ardeleni, dar iti dau reteta mea:
Pui burta la fiert impreuna cu un os de vita( cu multe zgarciuri si maduva). Cand burta este aproape fiarta o scoti, o tai fideluta si o pui inapoi. Deasemenea scoti si osul, cureti zgarciurile si maduva, pe care le pui inapoi, iar osul il arunci( sau ii faci o bucurie unui catelus). In acelasi timp pui in ciorba 2,3 morcovi si 1,2 cepe, curatate, dar intregi( pe care le vei scoate de acolo cand ciorba este gata, sunt doar pentru gust). Cand burta este fiarta complet inchizi focul si adaugi cativa catei de usturoi zdrobiti(2,3) si otet dupa gust. Lasi sa se raceasca ceva vreme si adaugi, foarte incet, oul batut cu smantana. Este chiar simplu . Iti urez pofta buna si sarbatori fericite! -
eu spre ex o fac in felul urmator:
pun cam 1kg de burta cu un os de vita,4-5 foi de dafin si o capatana de usturoila foc si o las sa fiarba cateva ore(burta prefer sa o fac fideluta inainte sa o pun la foc,mi se pare mai usor asa)cand este aproape fiarta pun morcovi,patrunjel si telina radacini,si le las sa fiarba,cand sunt fierte le strecor intr-o alta oala in care adaug doar fidelutele de burta,si niste gogosar murat,tot fideluta si el.O mai dau cateva clocote dupa care opresc focul si o las cam 15min sa se linisteasca,intre timp pregatesc 6 galbenusuri de ou amestecat cu 5-600g de smantana si usturoi,in care adaug cate putina ciorba calda(2-3 polonice) sa nu se taie dupa care o torn in oala cu ciorba,o potrivesc de sare si gata.
Otetul il las sa-si puna fiecare dupa gust in farfurie.
iese o bunatate de ciorba -
Am facut-o si mi-au laudat-o
,dar am facut-o dupa o reteta luata dupa net.Am pus 1 kg burta, am fiert-o bine..am taiat-o fideluta.cand e burta fiarta putin am adaugat 2 morcovi mari, 1 telina(Le-am pus dupa ce s-au fiert in salata de beuf..ca la mine nimic nu se pierde), otet, sare, o capatana de usturoi.Dupa felierea burtii si dupa ce am scos legumele am mai lasat sa fiarba catva timp..intre timp am pregatit 3 galbenusuri cu smantana..mai multa, cu o lingura de faina..asa era in reteta..am facut o pasta pe care am adaugat-o cu focul mic in ciorba amestecand continuu pana la cateva clocote.Nu mi s-a branzit smantana in ciorba, desi mi-era frica.A..am uitat sa-i pun foi de dafin iar in reteta zicea sa-i pun patrunjel la final, dar nu i-am pus.Mujdei si otet si-a mai pus cine a vrut saparat.Cred ca daca-i puneam si un ciolan imi iesea si mai gustoasa.