carnati
-
0 0este primul an in in care as vrea sa fac carnati...am citit in cartea de bucate ca se pune: sare, piper, usturoi, miroase, slana afumata...unde gasesc miroase?sunt in comert????ce sunt astea???sunt condimente pe care le pot compara separat???ufff, chiar nu stiu, dar anul asta as vrea sa fac ptr ca m-am saturat de carnatii din comert. cum or iesi or iesi, dar stiu ca eu i-am facut si o sa fiu tare mandra, cu atat m mult cu cat am invitati la masa de craciun
-
Happy, e posibil sa gresesc, dar eu cred ca miroasele se refera la condimente, in cazul asta. Eu am facut anul asta si mi s-a spus ca sunt f buni, dar eu nu i-am gustat pt ca am tinut post. Am pus in compozitie si carne de vita, dar in cantitate mai mica decat cea de porc. Sunt in comert condimente speciale pt carnati. Cand am facut eu, am uitat sa cumpar si am pus ceva condimente pt carne de porc plus ceapa, usturoi, boia si piper. Apoi i-am lasat la afumat aprox o saptamana.
-
Buna fetele,cum cirnatii de Craciun i-am facut dimineata va dau si eu o reteta mai picanta:carne porc 1/2 din cantitate,vita 1/4 si slana de purcel 1/4,acum am amestecat bine dupa ce am tocat toate carnurile,condimente de cirnati din comert,usturoi pisat mai maricel,piper,boia dulce si boia iute,cimbru ,amestecat bine si gustat de sare,apoi am completat cu sare si la mat mai subtirel,ies precum cabanosi de pe piata,nu am afumatoare dar ii las in bucatarie atirnati si inveliti in hirtie 3-4 zile.Tot din cauza ghionturilor si altor carnuri neindentificabile cumpar acum pachetele de mat din care pregatesc cirnati acasa si in restul anului,proaspeti sau mai uscati.
-
Buna Bim!
Cand eram acasa la mama, nici noi nu aveam posibilitatea de a-i afuma, dar erau buni si asa, doar tinuti la uscat, cum ai spus si tu..si apoi prajiti. Si mie imi place cu cimbru, dar celor de aici nu...nu m-au lasat sa pun nici condimente pt carne de porc, dar tot am pus pana la urma si sunt f buni, dupa spusele lor! -
La mine toti vor picanti,asa ca abundenta de condimente,si o data ce au apucat sa manince facuti de casa sunt cusurgii la cei de pe piata,abia astept sa ii pun la tigaie,yammi.Mariuca eu am observat ca cei care nu au mincat cirnatii cu condimente in ei sunt mai reticienti,dar fara mie mi se par seci,un pic acolo tot trebuie,lasa ca ii dai pe brazda pina la urma.
-
Fiecare cu gusturile lui...m-am suparat pe moment ca au avut de comentat, ca eu am tot ales carnea de ate, de grasimea ce mi se parea in plus...apoi la condimente la fel...si in cele din urma, au recunoscut ca au iesit f buni. Au zis ca daca pun altceva pe langa ceapa, usturoi, boia, piper si boia, vor iesi ca si cei din comert sau cu gust de salam
. Oricum, am aproape 21 ani...si cred ca m-am descurcat destul de bine! Mai am multe de invatat. Acum locuiesc in Ardeal. -
buna fetelor
in carnati nu se pune ceapa se pune piper ,usturoi,boia dulce ,cine vrea si iute poate sa puna dar cei ce au copii si maninca si ei nu se fac condimentati se fac sa fie gust placut ,se adauga sare si se gusta pina se potriveste de condimente ,ca sa fiti sigure se ia un pic din compozitie si se prajeste asa ca niste chiftelute si se gusta ,, in compozitia de carnati se pune si cite putina apa sa fie compozitia ca o pasta ,iar cind se fac carnatii se inteapa cu un ac sa nu ramina aer in ei deci asa se pregatesc ,am pegatit asa cum am vazut ca macelarii au preg cind am taiat porc ,sper ca v-am fost de folos
numai bine
boia nu se pune prea multa doar sa aibe culoare frumoasa pt ca devin amari -
am facut aseara si....au iesit....SUPER!
din cauza asta nu v-am mai citit.cind stateam la ai mei, au facut ei, noi mai mult cu uitatal. au iesit super misto. dupa priul mat umplut l-am incercat ptr ca nu aveam rabdare, si a tr sa m ounem sare, usturoi, piper, cimbri, usturpi apoi au iesit super. si eu m-am plictisit de ceea ce se gaseste in comert. din 50m, ne-au mai ramas m putin de jumatate. cred ca o sa-i facem si pe aia.
cand a fost sa-i umplem, sotul meu a pus tulumba si cutitul. cutitul s-a umplut de pieliti si nu stiam de ce nu ies carnatii. cred ca faceam cam 4 carnati in jumatate de ora si noi invarteam si cu schimbul....pana m-am rastit eu la masina de tocat si am desfacut-o. na, toate au un inceput. data viitoare o sa stiu. am luat carne din piata si chiar are gust de porc de tara. slana nu am mai pus. si asa ne dadea carnea afara din lighean si nu mai puteam amesteca. am pus zeama de la piftie, nu apa. ce mai au iesit super buni si va multumesc. parca nu ati stii cum se intampla prima data cand se face o mancare....asa a fost si la noi, dar ....rezultatul conteaza....
VA MULTUMESC EVELOR!