supa de pui

•  
    • 16 mesaje
    14 Dec 2006, 11:05
    0 0
    Buna!As vrea si eu o reteta de supa de pui.Sunt novice in bucatarie.
  •  
    • 844 mesaje
    14 Dec 2006, 11:18
    0 0
    si eu sunt novice.... culinar.ro gasesti o multime de retete...tot de la eve stiu!

Eu cumpar legume inghetate(pt ca contin toate legumele) si fierb intai carnea dupa care adaug cartofii si cand sunt aproape fierti pun legumele dezghetate+ dovlecel......stiu ca la supa se taie in bucati ceva mai mari!
    La sfarsit pun o umbra de patrunjel..delikat si daca sunt racita si putin piper!
    spor la treaba!
  •  
    • 13910 mesaje
    14 Dec 2006, 11:46
    0 0
    nycosia, ce spui tu seamana mai mult a ciorba.
    Eu la supa fierb legumele (morcov, patrunjel, telina, pastirnac) -nu din cele congelate- si carnea -adaug si piper boabe verde-. Cind sint fierte le scot, pun putin delikat (de gaina), fidea sau taitei. La sf. patrunjel.
  •  
    • 615 mesaje
    14 Dec 2006, 12:31
    0 0
    Ca variatiune la ceea ce a spus colega mai devreme,poti face niste galusti din un ou,putina sare si gris.Amesteci compozitia aceasta cat sa fie potrivita ca si consistenta.Cand clocoteste supa,iei cate o lingurita din compozitie si lasi sa cada in supa.Dupa ce ai terminat de pus toate galustile,le stropesti pe fiecare cu cate o lingura de apa rece,ca se creasca si sa devina pufoase.Mai dai un clocot la supa si gata.
  •  
    • 3198 mesaje
    14 Dec 2006, 12:46
    0 0
    Mai, din cate stiu eu (si recunosc ca prefer), diferenta dintre supa si ciorba este de acreala. Supa e dulce. Dar eu ii las zarzavaturile in ea, de obicei taiate rondele. Pana la urma, sunt sanatoase, contin vitamine si minerale...
    Ellado, ce faci cu ele daca le scoti din oala? Banuiesc ca nu le arunci... Probabil o salata?

Ce as adauga: ordinea de pus la fiert este: 1-carnea, 2-zarzavaturile si legumele (morcov, telina, pastarnac, ceapa si ardeiul gras - ultimele 2 intregi si se scot ulterior), 3-cartofii.
    Asta e in functie de timpul de fierbere si de faptul ca la carne trebuie luata intai spuma.
    Cine nu vrea cu cartofi, poate pune taitei.
  •  
    • 2487 mesaje
    14 Dec 2006, 12:47
    0 0
    Fetele Carol a spus ca e novice,deci pe linga ce ati spus voi,mai completez,supa buna iese buna din partile de pui cu mai multe oase si pielite,deci nu le ocoli ,de acolo iese gustul,altfel carnea se spala in doua trei ape pina ce nu mai are urme de singe si e curata bine, se pune in apa rece la fiert cu putina sare ,la primele clocote o sa iasa la suprafata o spuma care se indeparteaza,apoi pui legumele ,lasi sa fiarba bine,se scoate carnea si legumele pt o supa clara ,se potriveste de sare si cu 10 min inainte de a stinge pui taitel,la final dupa ce ai stins patrunjel taiat.Eu din legume fac un pic de salata de beouf si carnita fiarta chiftelute de pui.
  •  
    • 2487 mesaje
    14 Dec 2006, 12:49
    0 0
    Beauty,gind la gind.
  •  
    • 13910 mesaje
    14 Dec 2006, 13:00
    0 0
    cind se intimpla sa fac supa -adica 1-2 pe an, asta pt. ca mie nu-mi place supa (doar cea de rosii), din zarz. fac salata sau il arunc.
  •  
    • 844 mesaje
    14 Dec 2006, 14:17
    0 0
    nu pun prea multe zarzavaturi(imi plac taiate frumos) si nici carnita(aripioarele ..gatul)dar nu imi place supa goala(doar zeama chioara)si daca e numai de legume imi place sa adaug crutoane de paine..e foarte delicioasa..si nu s-a plans nimeni...daca stii cum sa o faci nu seamana cu ciorba( eu sunt modoveanca si stiu sa fac bors)
  •  
    • 16 mesaje
    14 Dec 2006, 14:33
    0 0
    Multumesc evelor!Va spun maine daca a fost buna.