pizza
-
0 0dati/mi si mie o reteta de pizza, de facut in casa, va rog
multumesc -
taic(cat o nuca),200mllapte,un varf de sare ,o lingurita ulei si faina cat cuprinde
farami taicul si il dizolvi in laptele cald,pui sare si ulei apoi faina si framanti .
cand este gata (se desprinde coca de pe maini)o pui putin la crescut cca 10-15 min ,dupa care o intinzi cu facaletul si pui pe ea ce vrei si ce iti place
sper sa iti fie de folos -
Eu stiu de o pizza super buna cu blat pufos. Se face un aluat ca pt clatite dar mai gros: oua (4-5), ulei (o cescuta cafea), apa sau lapte, faina, sare(jumatate de lingurita rasa). Se amesteca pina capata o consistenta cremoasa, ca de smintina. Apoi se incorporeaza niste brinza de vaci(cam 200 g), mie imi place aceea sub forma de perlute, se numeste "brinzica de casa" si se gaseste la Carrefour la raionul de calupuri de brinza. Cantitatile nu sint fixe, eu pun si dupa ochi. Acest amestec se pune in tava, se adauga cirnaciori, ciupercute, masline...ce vrea fiecare, deasupra se presara un plic de condimente pt pizza (mie mi-e mai usor asa decit sa pun eu din fiecare), se baga la cuptor si se lasa pina se rumeneste. Iese delicioasa, singura pizza care imi place mai mult e cea de la Pizza Hut!
-
Lenti un aluat de crescut trebuie sa aiba elasticitate ,asta verifici cu degetul ,apasind in aluat acesta trebuie sa revina la forma initiala.Reteta de pizza a la G. Oliver: 1kg de faina ,21g de drojdie uscata, ,250ml apa calduta,sare si zahar cite o lingurita rasa,se face un aluat din aceste ingrediente si se da la rece 30 min,se intinde in forma si se pun ingredientele taiate subtiri,pizza creste la cuptor si nu e necesar sa lasi aluatul sa creasca,se poate inlocui apa calduta cu lapte ca aluatul sa fie mai dulce.
-
am eu o reteta care iese garantat si cu care ma dau mare mereu cand am musafiri...deci :1ou, o cescuta de ulei, un cub de drojdie inmuiat in apa calduta (atentie nu fierbinte!!!),un praf de sare sau delikat, apa calduta(la ochiometru) si faina cat cuprinde cam 3/4 kg.Se face un aluat moale care nu se lipeste de maini se framanta bine 10' si se lasa 1/2 ora la dospit.Intinzi foaia nu prea grosa pt ca el creste bine ,ungi cu un strat de bulion, suc de rosii sau ketchup, apoi pui salam ,bacon ,carne tocata ,muschii file, sunca(ce ai prin frigider), ciuperci, masline ,ardei fideluta si mirodenii oregano ,busuioc...dai la cuptor 20' si inainte de a fi gata razi un stra gros de cascaval.Iese buna garantat!!!pofta buna!