linte
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
10 Dec 2006, 01:380 0In viata mea nu am gatit asa ceva, stiu doar ca e sanatos si de post. V-as ruga sa-mi spuneti cum se prepara, macar cateva retete. Va multumesc.
-
10 Dec 2006, 09:27vezi ca am postat o reteta la mancaruri de post..pe ultima pag cred..
E f buna!! -
10 Dec 2006, 21:02rosemary, iti sugerez sa cumperi linte decorticata (split mung beans) de la supermarket. o recunosti dupa faptul ca boabele sunt desfacute in jumatati, pentru ca nu mai au coaja.
eu gatesc lintea in stil indian, adica:
Kichari
1. spal bine-bine lintea (o cana), sub jet de apa rece.
2. intr-o cratita de teflon, pun o lingura de unt la incins, adaug o foaie de dafin, o jumatate de lingurita de seminte de chimen si o jumatate de lingurita de boabe de coriandru, apoi las condimentele sa se rumeneasca nitel in unt, cca 1-2 minute.
3. adaug lintea spalata si 3 cani de apa, o lingurita de sofran si o radacina de ghimbir proaspat, ras (cam o lingurita de razatura). in lipsa de ghimbir proaspat, merge si ghimbir uscat, caz in care se pune doar un sfert de lingurita.
4. pun sare dupa gust, amestec, dau focul mic si acopar. e gata destul de repede, cam 15-20 de minute. (timpul de fierbere depinde, totusi, si de cratita...)
e bine sa nu amesteci prea des (daca se poate, deloc), ca sa nu se sfarame boabele de linte.
Modul asta de preparare a lintei este foarte sanatos - ayurveda il recomanda ca pe un adevarat medicament, pentru ca, consumat frecvent, ajuta la rezolvarea mai multor probleme de sanatate.
Cand pui lintea la fiert, poti adauga si legume taiate cubulete - de preferinta, combinatii de fasole verde, praz, mazare, porumb dulce, conopida.
Ca variatiune, poti, de asemenea, ca in loc de o cana de linte sa folosesti o jumatate de cana de linte si o jumatate de cana de orez (modul de preparare ramane acelasi). -
10 Dec 2006, 21:42buna!ash putea sa va ajut?...exista linte rosie si linte neagra,ma rog,inchisa la culoare...niciodata sa nu preparatzi linte fara ceapa,daca doritzi pot da cateva retzete...
Înapoi la: Forum » Gastronomie