Meniu de sarbatori

•  
    • 2312 mesaje
    9 Dec 2006, 09:21
    0 0
    Anul asta fac sarbatorile acasa la mine deoarece e primul Craciun in 3.
    Asa ca or sa vina socrii la mine..poate tata..
    Am idei de meniu dar de sarbatori de obicei ma duc in vizita.Ma intereseaza ce fripturi faceti..vreau ceva special, din porc..ca e Craciunul.Probabil ca o sa fac sarmale, piftie, la aperitiv pun salata de beof si mai ce??
    Ce vinuri merg la carnea de porc?
    Ca desert o sa fac cozonac si mai vreau sa fac un tot festiv, chestia e ca sotului ii plac de ciocolata iar mie cele cu frisca si fructe.Stiti vreun tort care sa ne impace pe amandoi?
  •  
    • 1555 mesaje
    11 Dec 2006, 14:57
    0 0
    un tort de cumparat, doar asa pot sa te ajut! sunt la tip - top, jumate ciocolata, jumate diplomat, sunt f bune!
  •  
    rym
    • 61 mesaje
    11 Dec 2006, 15:39
    0 0
    Daca vrei sa-tzi faci un plan de lucru,eu zic sa intri la culinar.ro...gasesti acolo sute de retete..sute de idei.Tortul recomandat jumaciocolata,juma diplomat,este intradevar gustos.
  •  
    • 2487 mesaje
    12 Dec 2006, 09:18
    0 0
    Buna Oana,un meniu traditonal are multe preparate din porc si suna cam asa:aperitiv,piftie si toba cu castraveti si gogosari murati,mustar si sos de hrean la alegere ,urmat de caltabos cald servite cu tuica fiarta,felul 1-sarmalute de porc cu afumatura,mamaliguta , smintina si ardei iute si felul 2 cirnati prajiti si friptura la tava cu cartofi si mujdei de usturoi iar desert porocale,mere si cozonac si cafea .Sincer dupa o masa ca asta nu cred sa mai intre si tort.Vinul este rosu,eu prefer merlotul dar se pot servi si albe seci sau demiseci.Asa ai toate bunatatile de sarbatori si poti face impresie ,daca este eu servesc portii nu prea mari caci sunt toate mincaruri grele si la sfirsit dai drumul la pantaloni sa mai intre ceva.
  •  
    • 615 mesaje
    12 Dec 2006, 10:04
    0 0
    Super bun si traitional meniu,Bim73.Chiar nici nu ar merge altceva de un Craciun in familie,atata doar ca ,eu,as umple o bucata de muschi de porc bine batut si putin condimentat,cu carnat si,daca e nevoie,legat muschiul acesta umplut, cu o sfoara sa nu se desfaca...Merge intradevar servit cu muraturi...Pftiu,abia astept si eu sa ma apuc de pregatit masa de Craciun!
  •  
    • 2312 mesaje
    12 Dec 2006, 10:35
    0 0
    Si eu....NU MAI AM RABDARE!!!
    Bim, vin rosu iau..e bun merlotul dar mie imi place cabernetul..dar ma gandeam totusi ca barbatilor o sa le iau ceva sec.Cred ca las tortul pt revelion.
  •  
    • 2487 mesaje
    12 Dec 2006, 16:56
    0 0
    Mai,mai da tare grabite mai sunteti sa vina Mosul,atit de multe bunatati la masa de Craciun cum sa nu fie buna cea traditionala,daca stiti si alte retete ,eu vreau idei ,am mincat sorici preparat vinatoreste o data si ce bun era,la butoi de lemn lasat sa se fragezeasca,atit de simplu dar delicios si bun de aperitv cu tuica.
  •  
    • 2312 mesaje
    12 Dec 2006, 17:03
    0 0
    adica din ala cu usturoi?Cum era facut?
    Eu m-am gandit pe langa ceva din porc sa fac si niste ciocanele picante..pane, date prin pesmet si susan.Am gasit o reteta.
  •  
    • 2487 mesaje
    12 Dec 2006, 17:10
    0 0
    Oana asta tare mi-ar place sa stiu si eu,ca era tare bun dar tatal fetei de la care am mincat era paznic de vinatoare si le faceau la padure iar atunci nu eram interesata de retete,dar era in usturoi,yammi.
  •  
    • 1934 mesaje
    20 Dec 2006, 11:58
    0 0
    oana, tortul de la tip-top este fff bun. in felul asta ii impaci si pe cei care vor ciocolata si pe cei care vor cu frisca....
    au as opta ptr friptura facuta la tefal din carne de tara, doar cu sare si piure. fierb pireul si cand tr sa-l fac, il mai dau o data in clocot sa se sfarame bine. bineinteles cu muraturi...
  •  
    • 2312 mesaje
    22 Dec 2006, 10:03
    0 0
    Bim, nasul meu lasa soricul in mujdei cateva zile..pur si simplu..da il opareste un pic..la mujdei pune apa fiarta apoi baga soricul.Asa mi-a zis.
    Eu una am terminat soricul, mi-a fost pofta.
  •  
    • 619 mesaje
    23 Dec 2006, 09:05
    0 0
    Pe langa meniul cu mancarurile traditionale din Ghita, voi pregati la aperitive si salate de cruditati, ficatei de pasare, creier pane, rulada sau clatite umplute...(ei, aici m-am impotmolit: cu ce sa le umplu, sa poata manca si copilasii?)! Spor la pregatiri!
  •  
    • 1005 mesaje
    23 Dec 2006, 14:23
    0 0
    Chanse mie imi plac foarte mult clatitele umplute cu ciuperci( calite un pic si chiar cu putina carne ) si bagate la cuptor , ar mai fi clatitele umplute cu branza de vaci si cu cascaval ras pe deasupra si apoi bagate la cuptor , nu ai cum sa dai gres cu astea
  •  
    • 2312 mesaje
    23 Dec 2006, 16:44
    0 0
    Pai daca ai copii mici merge cu branza..dulce si cateva cu carne..dar fara condimente.
  •  
    • 1934 mesaje
    23 Dec 2006, 21:30
    0 0
    chance, cu halva ai incercat? (numai ca se face murdar...). eu mai iau crema nutella> in compozitie mai pun de la dr otker niste pliculete cu gust de portocala..
  •  
    • 619 mesaje
    23 Dec 2006, 22:35
    0 0
    Multumesc, fetele! As fi vrut eu sa fiu o mamica asa tanara, dar...copiii de care zic imi vor fi musafiri !
    O sa incerc cu ciuperci si carne, ca branza dulce nu mai am timp sa cumpar!
  •  
    • 229 mesaje
    24 Dec 2006, 12:55
    0 0
    evelor m-au terminat aromele din bucatarie...dupa 6 saptamani de post ,lesin dar am rezistat si nu am gustat nimic.si meniu de sarbatori...pai toba,branza de capra,ceva afumatura ceapa rosie ,friptura la cuptor cu cartofi ciuperci cu smantana si usturoi,sarmale la vas roman,si desert salata de fructe...mmmmm abia astept craciunul.maine mananc carneee a sa nu uit SARBATORI FERICITE .