Ajutor!!!

•  
    • 1198 mesaje
    7 Dec 2006, 20:03
    0 0
    Buna!

Va ror ajutatima si pe mine cu o reteta de CIORBA DE BURTA! Daca aveti mai multe variante cu atat mai bine, deci, voi cum faceti ciorba de burta???

Merci!
  •  
    • 2487 mesaje
    8 Dec 2006, 14:14
    0 0
    E mai complicata dar e de Radu Anton Roman,ai nevoie:1kg de burta de vaca,2 ciocanele de vaca sau vitel,1 capatina de usturoi mare,100ml otet,2 galbenusuri,200ml smintina,leustean,sare piper,500g zarzavat de ciorba-2 morcov,2 ceapa,2pastirnac. 1.se curata burta cu o seara inainte cu malai si otet,apoi se pune in apa cu o lingurita de bicarbonat pina dimineata.(daca iei burta prefiarta nu mai e necesara decit spalare) 2.se pun ciolanele la fiert spartein 5l de apa ,se spumuiesc bine, si se lasa pina ce fierb bine cam 3h.,se scot din oala si se taie carnea si zgirciurile taitei 1cm,se lasa separat.Se completeaza apa in care au fiert la 5l si se pune la fiert burta cu legumele ,dupa alte 3h se scoate burta si se taie si ea taitei,acum se pune si carnea taiata, otetul si se mai lasa 1h la fiert sa ramina cam 3l din 5l initial.La aceasta se adauga mujdei de usturoi,separat din o lingura de sare frecata cu galbenusurile,smintina si un polonic de zeama rece se face o crema care se pune in cratita trasa de pe foc ,se mesteca bine si se mai pune piper si leustean.Se serveste cu ardei iute,otet,smintina si mujdei ca fiecare sa o potrivesca la gust dupa cum ii place.
  •  
    • 2487 mesaje
    8 Dec 2006, 14:16
    0 0
    Este mai complicata si mincatoare de timp dar poti face supa de oase cu o seara inainte si merge cu restul retetei a doua zi,dupa alte retete crema din ou si smintina este mai bogata pina la 10 galbenuse si 500mlde smintina dar este o chestie de gust,sper sa te ajute si sa fie ce doresti.
  •  
    • 1198 mesaje
    8 Dec 2006, 19:55
    0 0
    Merci mult
  •  
    • 615 mesaje
    10 Dec 2006, 15:15
    0 0
    Rorox,scumpa,sa nu se supere bim pe mine,dar eu sunt mai comoda,fapt pt care recurg la a cumpara burta congelata(care este curatata si nu mai trebuie frecata,plus ca nu are acelasi miros imposibil).De multe ori,pe astfel de pungi ce contin burta,se afla si reteta.Eu pun la fiert in oala sub presiune,burta,oase(de vaca,rotula,cam 1-2)si fierb totul vreo ora si jumatate,dupa care mai adaug legumele:albitura,morcov,telina.Cand s-au fiert bine,scot burta,o feliez,in fasii de jumatate de cm latime,curat carnea de pe oase(daca au),si pun din nou la fiert intr-o alta oala,burta,strecurata de legume.Separat,pregatesc cu ce dreg ciorba,respectiv smantana in care sparg un galbenus de ou si otetul pe care le adaug la sfarsit dupa ce am stins aragazul si am lasat ciorba sa se racoreasca.Vezi ca daca nu lasi ciorba sa se racoreasca putin inainte de a pune smantana cu ou,risti ca aceasta sa capete un aspect ciudat de "frecatei"(destul de inestetic).Poti completa cu mujdei de usturoi,otet si smantana separat,in functie de gusturile celor care servesc...Acuma,din cate stiu si am vazut si eu...nicaieri nu am gasit leustean in ciorba de burta...dar deh...gusturile sunt diferite...