prajitura desteapta

•  
    • 24 mesaje
    3 Dec 2006, 14:45
    0 0
    daca are cineva aceasta reteta as dorio si eu.am auzit ca e f buna. ms
  •  
    • 2103 mesaje
    3 Dec 2006, 15:20
    0 0
    Prajitura desteapta (am gasit-o pe reteteculinare.ro si are si o ilustratie, am dat copy acolo, paste aici, deci nu am incercat-

Ingrediente:
    - 9 oua
    - 250 g. zahar
    - 1 pachet de unt
    - 9 linguri faina
    - 1 pachet zahar vanilat
    - 1 litru lapte

Preparare:
    - galbenusurile se freaca cu zaharul
    - se adauga apoi untul topit si racit, laptele rece, albusurile batute spuma, zaharul vanilat si faina

Se pune totul intr-o tava tapetata si se lasa 1 ora la cuptor, la foc foarte mic si pe pozitia cea mai de sus a cuptorului. 1 ora nu se deschide cuptorul !!!

Dupa o ora ... surpriza!! Prajitura are blat, crema si glazura! Si mai e si foarte buna pe deasupra!

Timp de preparare: 1 h 10', Complexitate: medie

3 motive pt care prajitura ta este posibil sa nu fie asa desteapta;
    1. pt cate persoane este compozitia? nimic mentionat si poate o dorim pt o petrecere de 12 persoane.
    2. ce marime are tava? nu este metionat (apoi ne plangem ca nu a crescut suficient)
    3. focul foarte mic, adica ce? cate grade C sau F?

daca spui ca e luata dupa nus tiu ce website... au nevoie sa fie atentionati; nu toata lumea are vechime in bucatarie si stie ce inseamna "faina cat cuprinde" sau "o cana de zahar" sau "foc potrivit" sau "pana se coace".
  •  
    • 1005 mesaje
    3 Dec 2006, 16:03
    0 0
    Mama mea o face si este o bunatate
    Poti incerca linistita reteta , nu te vei mai opri din mancat
  •  
    • 4411 mesaje
    3 Dec 2006, 23:46
    0 0
    Cred ca si aceasta este prajitura desteapta..am reteta tot de pe eva..e incercata a iesit super..si eu nu sunt vreo priceputa..deci:

Se amesteca 300g zahar cu 150 g margarina, se adauga 8 galbenuse si se amesteca bine. Se adauga apoi 9 linguri faina si 1 litru lapte + 5 (!) pliculete zahar vanilat. La sfarsit se adauga cele 8 albuse batute spuma.. Va rezulta o compozitie cam fluida, dar sa nu va sperie. Turnati compozitia intr-o tava mare cu peretii inalti, unsa in prealabil cu margarina si tapetata cu faina. Se introduce tava in cuptorul rece(!) se pune focul la maxim 15 minute, iar apoi se trage jos de tot si se mai lasa prajitura cca 1 ora - 1 1/2 ora. Este gata cand este rumena deasupra.
  •  
    • 9835 mesaje
    3 Dec 2006, 23:58
    0 0
    eu vreau una geniala, adica una care sa fie si buna, si cu calorii putine