prajitura festiva

•  
    • 132 mesaje
    3 Dec 2006, 14:34
    0 0
    fetelor, am nevoie de ajutor
    trebuie sa duc la scoala fiului meu o super-prajitura
    e la scoala un targ( nu sunt in tara). si fiecare nationalitate trebuie sa duca o praji taiata in felii, iar pe fiecare bucatica steagul tarii din care vine
    tot ce vine adus de parinti, se vinde, iar cu banii o sa faca copii niste excursii
    help me cu o reteta super buna, dar sa fie si aspectuoasa..........
    eu sunt in pana totala de fantezie(
  •  
    • 615 mesaje
    3 Dec 2006, 19:58
    0 0
    Banuiesc ca-ti trebuie o prajitura cu specific romanesc.
  •  
    • 615 mesaje
    3 Dec 2006, 20:21
    0 0
    Uite,am gasit eu o reteta,dar nu stiu unde vei gasi un ingredient si anume urda.Prajitura este gustoasa,aspectoasa,se numeste "Prajitura cu urda si piersici"
    Pt blat ai nevoie de:6 oua,6 linguri de zahar,50ml ulei,5 linguri faina,2 linguri cacao,1 praf de copt,1 plic de zahar vanilat.
    Pt crema iti trbuie:300g urda,2 plicuri zahar vanilat,1 pachet margarina,1kg piersici,250g zahar pudra
    Pt glazura:1pachet gelatina rosie,2linguri zahar,250 ml apa
    Cum procedezi pt blat:bati albusurile bine cu zaharul,adaugi pe rand uleiul,galbenusurile,cacaua,faina si praful de copt.Torni compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu margarina si o dai la cuptor pe 40 de minute.
    Pt crema:freci urda cu 200g zahar,vanilia si margarina pana obtii o crema.Dupa ce s-a copt si s-a racit blatul il insiropezi cu un sirop pregatit dintr-o cana de apa si un plic de zahar vanilat.Intinzi crema peste blat,asezi piersicile taiate felii si torni glazura fierbinte.Dai prajitura la frigider pt o ora,apoi o tai incercand sa prinzi cate o piersica pt fiecare bucata.
    Sper sa-ti iasa si sa se poata mandri copilul tau la scoala cu ea.
  •  
    • 3383 mesaje
    3 Dec 2006, 21:41
    0 0
    nu stiu cat de romaneasca e, dar am gasit-o undeva si arata f interesant.
    Ingrediente
    300 g aluat fraged pentru blat
    500 g afine
    5 foi gelatina
    500 g iaurt
    250 g branza de vaci proaspata
    100 g zahar pudra
    2 lamai pentru coaja rasa si pentru zeama
    500 g frisca
    Mod de preparare
    Se intinde o foaie de aluat de cca 5-6 cm grosime, care se coace intr-o forma rotunda la cuptor;
    Se curata afinele si se zdrobesc bine, se pastreaza cateva intregi si pentru decor;
    Gelatina se pune la inmuiat in zeama lamailor;
    Branza se freaca bine cu iaurtul si zaharul;
    Se pune gelatina inmuiata in crema de branza impreuna cu jumatate din afinele zdrobite, se amesteca bine si se lasa in frigider 30 minute;
    Se scoate crema din frigider si se amesteca usor cu jumatate din frisca;
    Blatul rece se pune pe un platou iar peste el se pune crema rece cu frisca;
    Peste crema se pune restul de afine zdrobite, se da la frigider inca 4-5 ore;
    Se imbraca in restul de frisca si se orneaza cu bobite de afine intregi.
    oIn loc de afine, poti folosi alte fruncte de padure.
  •  
    • 2487 mesaje
    4 Dec 2006, 16:24
    0 0
    buna,te incumeti la o prajitura cu foi?e aspectuasa si se taie bine in bucati.Eu o fac la anul nou,aniversari sau cind am de servit musafiri,iese in straturi crema- blat si glazurata este foarte frumoasa,cred ca reteta ne apartine caci nu am intilnit reteta in bucataria altor popoare.
  •  
    • 2487 mesaje
    4 Dec 2006, 16:46
    0 0
    RETETA DE PRAJITURA CU FOI SI CACAO--- FOAIA:10 linguri fiecare ulei,lapte,zahar,2oua,1 plic amoniac,coaja de lamiie sau portocala,500-600g faina PREPARARE: galbenusurile+zaharul+3ling de lapte se amesteca bine,se pune un praf de sare si restul de lapte si ulei se pune 1+1 ling ca la maioneza pina la terminare,se pun 3linguri de faina se amestecate cu amoniacul(atentie nu se pune amoniacul fara faina),se bat albusurile spuma si se pun alternativ cu faina pina se formeaza o coca potrivit de tare(la apasare revine la forma) se da 1h la frigider invelita in plastic.Coca se imparte in 4 buc care se intind cit tava mare de aragaz si se coc pe spatele(dos) tavi unse cu ulei,se dau la cuptor pina se face usor maro (nu mult) marginea la 150-180grade ,chiar daca nu sa copt la mijloc se scoate si se rastoarna pe un servet,ea se mai intareste la racire.daca se umfla la copt se inteapa cu furculita si se niveleaza. La celelalte foi trebuie sa fi atenta caci tava este mai calda si se vor face mai repede. CREMA:1l de lapte,5ling de faina ,5ling de cacao,15ling de zahar,rom Se amesteca zaharul,cacaoa,faina si un pic de lapte rece pina se face o crema fara cocoloase,restul de lapte se fierbe si in el se pune crema ,se mesteca continuu pina ce se ingroasa la consistenta unei budinci(10-15 min),se ia de pe foc si se lasa sa se raceasaca mestecindu-se cind si cind sa nu faca pojghita deasupra,se pune romul. ARANJARE:in tava pe care sau copt se pune o foaie apoi se pune o 1/3 din crema ,apoi la fel,ultima fiind o foaie mai aspectuoasa,se da la rece sa se inchege bine crema pina a doua zi. se poate decora cu zahar farin, glazura de vanilie sau cacao, ciocolata topita sau alte variante.
  •  
    • 132 mesaje
    5 Dec 2006, 07:27
    0 0
    va multumesc din suflet fetelor!!!!!!
    multi pupici, sa va aduca mosul tot ce va doriti********************