soia

•  
    • 686 mesaje
    28 Nov 2006, 14:04
    0 0
    Cum gatiti soia ? eu o fierb si pun sos deasupra. Cu alte retete ma puteti ajuta? Am auzit ca e foarte buna previne cancerul la femei, osteoporoza si contine vitamine. Am zis macar de 2 ori pe saptamana sa mananc, nu prea ma dau in vant dupa ea dar daca e sanatoasa macar compenseaza.
  •  
    • 3198 mesaje
    28 Nov 2006, 14:43
    0 0
    Ciresica, parerile despre cat de benefica ar fi soia sunt foarte impartite. Uite-te si tu pe net.
    Legat de retete, eu prefer soia granule, pe care o folosesc in loc de carne tocata, in musaca, chiftelute, sarmale.
    Mai fac uneori si snitele din cea speciala pt asa ceva.
    Dar ma omor cu adevarat dupa sosul de soia! Din pacate, noi, in bucataria romaneasca, nu profitam de el.Da o savoare de care nu m-as putea lipsi, inclusiv la dresurile pt salate.
    Dar recunosc ca nu stiu cum este laptele de soia, la ce s-ar putea intrebuinta si nici tofu nu am gustat.
  •  
    • 1562 mesaje
    28 Nov 2006, 15:45
    0 0
    tofu mananc in salata, exact ca branza....mmmm, nu e rea...
    soia o poti folosi exact ca pe carne...adica in aceleasi retete. exista granule, felii, cuburi...si in functie de ce alegi poti face snitele, chiftele, musaca, sarmale, etc.
    laptele de soia e groaznic. mai exista si vanilat, ala mai merge.
  •  
    • 4411 mesaje
    28 Nov 2006, 20:28
    0 0
    Laptele de soia mie imi place..N am incercat varianta "natur" insa e bun in diferite combinatii:capucino,vanilie..mai sunt si altele pe care nu le am incercat..cu capsuni etc.Eu nu beau lapte in general insa pe cel de soia il inghit.

In schimb branza tofu nu mi a placut de nici o culoare..
  •  
    • 686 mesaje
    28 Nov 2006, 22:51
    0 0
    branza tofu de mult vreau sa incerc sa vad macar cum e, sper sa nu fie ca si cascavalul vegetal am luat o data nu-mi place deloc. Lapte de soia nici nu ma gandesc sa incerc pt ca mie nici dorna sau fulga nu imi place daca beau mai mult de un pahar de 200ml mi-e greata, voi ati patit oare o fi de la fiere sau ce?
    Parerile despre soia intr-adevar sunt impartite dar nu cred ca poate sa-mi faca rau daca o consum doar de 2 ori pe saptamana.
  •  
    • 1562 mesaje
    29 Nov 2006, 07:58
    0 0
    nu are cum sa iti faca rau...laptele de soia aromat mai merge, dar simplu-mori.