Chec marmorat

•  
    • 615 mesaje
    27 Nov 2006, 12:37
    0 0
    Chec cu banane.
    6 oua,o cana de zahar,o cana de faina,6 linguri de ulei,un plic zahar vanilat,coaja de lamaie,un vf lingurita sare,o banana f coapta,esenta rom.

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine cu zaharul si putina esenta de rom.Galbenusurile se freaca precum maioneza cu uleiul,sarea,coaja de lamaie,zaharul vanilat.Se rastoarna albusurile batute spuma peste galbenusuri si se adauga faina in ploaie(se amesteca larg cu telul in forma de para).Se zdrobeste o banana in compozitia aceasta.Se rastoarna compozitia in 2 tavi de chec,dar se mai pastreaza vreo 2-3 linguri de compozitie care se amesteca cu o lingura de cacao.Se rastoarna si acest rest in tavi,iar cu o furculita se amesteca in cercuri largi pt a da aspectul de marmura checului.Se lasa 20-30 min la cuptor.Atentie,creste foarte repede,incercati dc s-a copt cu o scobitoare sau pai(cum stiti voi mai bine).
  •  
    • 4487 mesaje
    27 Nov 2006, 12:40
    0 0
    willya suna asa de buuuuun, ca voi face si eu. sigur. imi ploua in gura deja.
  •  
    • 2487 mesaje
    27 Nov 2006, 12:49
    0 0
    sarut-mina,pt reteta,yamm,yamm ,o trec acum la caietel
  •  
    • 733 mesaje
    27 Nov 2006, 13:13
    0 0
    mmmmmmmmmmmmmmmmmmm ce biiine sunaaa
    fac si eu dar cred ca maine ca azi am program sexi la servici
  •  
    • 1077 mesaje
    29 Nov 2006, 09:06
    1 0
    Bey, l-am facut aseara si pe cuvant daca mi-a crescut suficient. Cantitatile erau pentru o tava sau pentru doua? In ideea ca va creste ca nebunu', am pus in doua tavi si vax! care o fi explicatia?
  •  
    • 2487 mesaje
    29 Nov 2006, 09:36
    0 0
    buna gritti,reteta aceasta eu o fac la prajitura de fructe,dar nu am mai facut cu banana ci cu visine (yamm),pot fii doua cauze pt ca nu a crescut,nu ai batut bine albusurile sau la cuptor nu ai avut temp buna,eu la reteta mai pun si praf de crescut amestecat cu faina iar la temp dau cuptorul la max pina se incinge si apoi 30 min la 180grade,incearca si asa ,ar mai fi ceva , tava ta poate este mai mare decit cea folosita de willya.
  •  
    • 615 mesaje
    29 Nov 2006, 18:24
    0 0
    Corect,cred ca eu am tavi cam de 25-30 cm si destul de inguste.Nu pun praf de copt,dar bat bine albusul astfel incat,dc intorci vasul cu gura in jos,nu curge(albusul).Si,faina o torn in ploaie amestecand cu telul in gesturi largi(astfel aluatul prinde mult aer)