Salam de biscuiti ...

•  
    • 206 mesaje
    19 Iul 2003, 01:21
    0 0
    Imi aduc aminte ca eram de clasa I si faceam asa ceva dar sincer ma gindesc acuma si habar nu am cu ce sa incep. Stie cineva reteta exacta ?

Mi-e asa de pofta, nu am mai muncat asa ceva de 5 ani cel putin ...

Multumesc.
  •  
    • 15 mesaje
    22 Iul 2003, 04:49
    0 0
    Salam de biscuiti
    •300 g de biscuiti, 250 g unt sau o margarina "Unirea", 200 g de zahar, 2 linguri de cacao, coaja
    de portocala zaharata sau fructe din dulceata, un praf de sare, câteva linguri de lapte.
    •Biscuitii se rup în bucati mai mici si se pun deoparte. Se topeste margarina sau untul într-un vas
    cu fundul gros, se adauga cacaua, sarea, laptele si zaharul si se amesteca pâna se omogenizeaza compozitia.
    Aceasta se toarna peste biscuitii zdrobiti, se adauga fructele din dulceata sau coaja de portocala zaharata
    si se amesteca bine. Se lasa putin sa se omogenizeze si biscuitii sa se înmoaie. Se ia o coala de celofan,
    se aranjeaza compozitia în forma de sul pe acesta si se ruleaza celofanul îmbracând salamul. Se leaga la
    capete si se da la frigider. Se recomanda sa se consume a doua zi, pentru ca aromele sa se combine.
    Pofta buna!
  •  
    • 206 mesaje
    25 Iul 2003, 02:11
    0 0
    Multumesc mult, o sa-l fac in curind. Suna cam ca reteta pe care o stiam eu (pe bucati ce-i drept ...)
  •  
    • 636 mesaje
    26 Iul 2003, 22:06
    0 0
    Eu am gasit o alta reteata (contine mai putin unt)

Ingredinte:
    500 gr. biscuiti
    1/2 l lapte
    1/2 pachet unt (125 gr.)
    4 linguri cacao
    4 linguri zahar(in functie de cit sint
    de dulci biscuitii)
    esenta de rom
    nuci

Mod de preparare
    Intr-un bol mare se sfarima biscuitii bine. Separat, se incalzeste laptele, unde se adauga untul, zaharul, cacao, esenta de rom si nuci (dupa preferinte). Cind untul este topit se toarna incet peste biscuiti amestecind cu o lingura de lemn. Pe o folie se toarna compozitia si se ruleaza ca un salam. Se lasa la racit cam 3-4 ore.
    Se taie felii
  •  
    • 360 mesaje
    4 Aug 2003, 13:00
    0 0
    Dragelor, am "produs" salamul de biscuiti dupa prima reteta postata, inlocuind fructele din dulceata cu cubulete de rahat, asa cum mi-am amintit ca am mancat in copilarie. Iese grozav dar ingrozitor de dulce, asa ca, daca il realizati, nu puneti decat 3-4 linguri de zahar.Si, important, sa stiti ca se face foarte usor si repede, in maxim 10-15 minute e gata!