toate supele imi ies la fel
-
0 0nu sint o bucatareasa prea experimentata dar imi place sa ma bag intre oale din cand in cand.nu stiu ce se intimpla.toate supele imi ies pana la urma ciorbite, dar nu asta ar fi marea problema mi se pare ca au acelasi gust indiferent daca o fac din pui, porc sau vitel. imi dati ceva stafuri? multumesc
-
Mie imi place mult sa gatesc supe sau ciorbe si supele le fac asa:
carnea o dau in clocot cu putina sare sa spumeze, iau spuma, adaug legume (ardei tocati cubulete, o ceapa intrega, morcov si patrunjel radacina rondele), le fierb bine, adaug delikat, daca e cu cartofi ii tai in felii mari (un cartof mare in patru bucati pe lungime), adaug rosii, putina boia de ardei, putin piper, sare dupa gust. Dupa ce opresc focul, las sa se racesca cca 10 minute, dupa care pun patrunjel verde tocat. -
Supele pe care le fac eu arata cam asa:
Carnea (preferabil de pui sau de vita) se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cand incepe sa fiarba, se ia spuma de cateva ori, apoi se pun legumele (ceapa, morcov, telina, toate intregi). Dupa ce au fiert, se scot si se fac galustele sau taiteii. Se adauga un cub sau doua de knorr, putin ulei (daca e carnea foarte slaba).
La sfarsit se pune patrunjel verde tocat. -
Pentru galuste de gris folosesc 3 oua intregi pe care le bat bine cu furculita,dupa care adaug gris si fac o compozitie nici tare nici moale, mai adaug sare sau vegeta iar secretul ca sa fie pufoase este ca pun putin bicarbonat.
Las citeva minute aceasta compozitie sa se odihnesca dupa care daca este prea groasa o subtiez cu putina apa, iar daca este prea subtire mai adaug gris.
Incerca-ti va rog ! -
Mie supele imi ies super, noi mancam foarte des supite si am iesperienta.

Supele mele sunt fie de legume fie de pui, nimic altceva. Fierb carnea, indepartez spuma, si adaug o ceapa taiata bucati mari, ardei gras taiat cubulete, 2 morcovi - unul ras iar altul taiat rondele - pentru aspect, si un dovlecel taiat cubulete daca am daca nu,nu apoi pun cartofei daca o fac cu fidea, daca o fac cu galuste nu pun. Dupa ceva timp adaug vegeta "Secretul gustului", putin piper iar rosiile le pun decojite, taiate bucatele nu rase dar sa fie calite in prealabil in putin ulei ( asta e un secret) si cand e fiarta carnea pun fideluta si la urma patrunjel tocat.
Reteta buna de galusti !!!!!! Cam din 3 oua le fac si eu, dar separate : bat spuma albusurile pana nu mai cad de pe furculita, apoi adaug galbenusurile batute si ele in prealabil cu putina sare, si apoi adaug grisul treptat pana ce compozitia nu mai cada de pe furculita, dar sa nu fie prea tare.Las compozitia vreo 10 minute si le pun la fiert - ies niste galusti...dar pana sa le nimerec le-am facut si eu ba prea tari , ba prea sfaramicioase.
Ciorbitele le fac la fel, numai ca pun tarhon, bors si leustean.
Ca sa nu iasa prea grasa ciorbita sau supita de pui, lasati puiul fara piele si prima apa o aruncati.
Inca un secret pentru gust ( dar depinde de gusturi acum) : in supica se taie 2-3 catei de usturoi feliute si se fierb acolo. -
Ce gospodine suntem noi!! Chiar imi place ce se discuta aici, am fost un fel de fata mamei... asta pana am descoperit ca imi place sa gatesc.Cand voi avea bani suficienti, va invit la inaugurarea restaurantului meu. Am facut galuste de gris dupa o reteta "dupa ureche" si au iesit foarte bune, am batut si eu ouale separat, am pus putin bicarbonat, gris in ploaie si un varf de cutit de bicarbonat. Galustele le-am facut foarte mici pentru ca se umfla de la bicarbonat.
Ieri am gatit un bors rusesc, e foarte simplu si foarte bun. Daca va intereseaza...Se face ca si borsul de gaina, se trage un clocot la carne,se spumeaza, apoi se adauga varza tocata marunt, 2-3 ardei tocati, morcov , ceapa taiata, patrunjel radacina, se fierbe bine, cand e aproape fiarta carnea se adauga fasole pastai taiate de 1 cm, mazare cam 250 grame, se fierb putin, apoi cartofi cuburi. Cand au fiert cartofii adaugam rosii decojite, clocotim, acrim cu ce avem (putin mai acru pentru ca se indulceste de la legume) apoi, dupa ce inchidem aragazul si se raceste un pic punem verdeata (leustean multisor, patrunjel, loboda, stevie). Eu nu pun sare, folosesc Maggi Secretul Gustului. Se serveste fierbinte si cu smantana.