Chiftelute din carne de porc

•  
    • 216 mesaje
    23 Nov 2006, 16:30
    1 0
    Cum se fac chiftelutele ???
  •  
    • 4487 mesaje
    23 Nov 2006, 20:47
    1 0
    toci carne de porc, vita sau ce vrei tu, dar trebuie sa aiba si grasime, ca fara ea sunt fade la gust. toci o ceapa, usturoi, vreo 3-4 catei, verdeata, patrunjel, sare, piper si pui un ou sau doua, depinde cata cantitate faci.
    incingi uleiul foarte bine si iei in palme o portie, o faci rotunda sau o presezi, cum vrei si pui la prajit. eu nu o tavalesc prin faina, ca nu-mi place, dar tu poti sa faci si asa.
    cam asta ar fii. pofta buna!!!
  •  
    • 1552 mesaje
    23 Nov 2006, 21:47
    0 0
    poti sa cumperi de la maggi pofta de chiftelute,amestecul deja preparat cu condimente
  •  
    • 4487 mesaje
    23 Nov 2006, 22:05
    0 0
    da. dar nu se compar cu cele facute de mana ta. mai gustoase. zic eu.
  •  
    • 283 mesaje
    24 Nov 2006, 07:38
    0 0
    chiftelute:carne tocata (de preferat amestec porc-vita),usturoi pisat,paine inmuiata in apa sau pesmet,oua intregi,ulei,sare,piper,vegeta,boia,verdeata daca ai.Se amesteca toate se formeaza chiftelute si se prajesc la foc mic(altfel raman crude inauntru)
    Se pot manca si cu sos de rosii .
    sosulutin ulei de la chiftelute,1 lingura de faina,se prajeste f putin,se adauga bulion,apa,zahar si se lasa la fiert (sa dea cateva clocote).aproape de sfarsit se adauga 1 foaie de dafin.
    se mananca cu spaghete.
  •  
    • 216 mesaje
    24 Nov 2006, 10:51
    0 0
    multumesc fetelor
  •  
    • 309 mesaje
    25 Nov 2006, 13:33
    0 1
    Dar parjoale,stie cineva cum se fac?Cred ca sunt diferite de chiftele,nu?Hai puneti o reteta aici,va rog.De fapt,am luat din selgros chiftele rotisate,bune rau.Nu aveau pic de usturoi,doar ceapa si altele.De-aia m-am gandit eu ca ar fi parjoale si reteta e diferita.
  •  
    • 48 mesaje
    26 Nov 2006, 08:20
    0 1
    De fapt sint o Eva. Eu sint moldoveanca si le fac asa: carnea de porc amestecata cu de vita, sau chiar piept de pui, la care se adauga un morcov, patrunjel, ceapa, cartofi, usturoi, sare, piper, ou. Depinde de cantitatea de carne si de gusturile tale. Umplutura o las la frigider cam o ora. Apoi le pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Nu le mai trec prin faina. Sper sa-ti iasa.