Pt evele experimentate ;)

•  
    • 962 mesaje
    17 Iul 2003, 16:58
    0 0
    Dragi eve, daca voi ati gati pt prima oara pt perechea voastra, ce i-ati gati? Ce fel de mancaruri? Va rog sa tineti si cont de faptul ca nu ati mai gatit niciodata. Pupici!
  •  
    • 360 mesaje
    17 Iul 2003, 17:56
    0 0
    Greu de dat un sfat!! Eu am avut un succes teribil cand am trecut prin experienta de a-i gati in premiera. Am ales o reteta de friptura care iese foarte buna si pare foarte elaborata dar nu iti trebuie decat timp.
    Iei carne slaba, de preferinta de vitel, o prajesti in ulei pana se rumeneste, adaugi Maggi Secretul gustului, mai prajesti putin, mestecand continuu, adaugi apa pana o acoperi, dar nu prea multa. Adaugi 2 cepe curatet intregi, 10-12 catei usturoi tot intregi, o frunza dafin, busuioc, cimbru, piper. Fierbi bine, adaugand apa din cand in cand. Cand ceapa si usturoiul sunt fierte, le scoti cu o spumiera, le pui intr-un castron si le sfarmi pana devin ca o pasta. Carnea o lasi sa fiarba bine, cand e fiarta scoti din ea zeama, cateva linguri si le amesteci cu sosul de ceapa si usturoi. Lasi sa scada toata apa de la carne, o rumenesti bine si torni deasupra sosul. Mai lasi jumatate de minut pe foc si inchizi. E o bunatate!!! Succes!!
  •  
    • 360 mesaje
    17 Iul 2003, 17:58
    0 0
    Am uitat, garnituira care se potriveste cel mai bine sunt cartofii natur sau un piure de cartofi, batut cu mixerul si in care ai adaugat 2 linguri de smantana si in loc de salata ia castraveti in otet.
  •  
    • 360 mesaje
    17 Iul 2003, 17:59
    0 0
    Am uitat, garnitura care se potriveste cel mai bine sunt cartofii natur sau un piure de cartofi, batut cu mixerul si in care ai adaugat 2 linguri de smantana si in loc de salata ia castraveti in otet.
  •  
    • 962 mesaje
    17 Iul 2003, 22:31
    0 0
    Mi se pare asa de complicat... . Mersi mult pt sfatul tau. Cred ca e buna friptura asta dar eu n-am mai gatit niciodata poate stii si ceva mai simplu si la fel de gustos. Sau chiar am sa imi iau inima in dinti si am sa incerc. Oricum iti multumesc din suflet, te stiu demult ca esti bucatareasca priceputa si cred ca sotul tau e un mare norocos. Pupici!
  •  
    • 962 mesaje
    17 Iul 2003, 22:43
    0 0
    ''Carnea o lasi sa fiarba bine, cand e fiarta scoti din ea zeama, cateva linguri si le amesteci cu sosul de ceapa si usturoi. Lasi sa scada toata apa de la carne, o rumenesti bine si torni deasupra sosul. Mai lasi jumatate de minut pe foc si inchizi. E o bunatate!!! Succes!! ''
    Nu prea am inteles partea asta.. .Te rog nu te enerva pe mine dar sunt foarte nepriceputa. Ce zeama scoti din carne? Aia in care a fiert? Cum adica las sa scada apa de la carne? Adica scot carnea din apa aia si o pun din nou la rumenit?
  •  
    • 5 mesaje
    18 Iul 2003, 12:33
    0 0
    Cea mai simpla si buna mancare. Pulpe de pui intregi prajite si cartofi pai.
    Pulpele de pui le speli si le pui la prajit (de fapt se fierb) in mult ulei, sa fie acoperite in ulei. Asa nu risti sa se arda. Le poti pune cu tot cu pielita, e chiar buna cand se prajeste. Cand sunt gata, faci un mujdei de usturoi pe care-l torni peste carne. In uleiul ramas pui cartofii taiati pai si-i prajesti. Cans pui in farfurie sarezi. Pofta buna!
  •  
    • 962 mesaje
    30 Iul 2003, 04:56
    0 0
    Bmg esti o scumpete. Am facut friptura in seara asta(abia in seara asta) si a iesit excelenta. Adica lui i-a placut mult. Mersi mult si te mai astept cu sfaturi!!! Mai zi-mi o reteta ceva... Mersi mersi mersi esti o dulce!
  •  
    • 360 mesaje
    30 Iul 2003, 12:12
    0 0
    Feicitari, Yoshi! Nu uita ca dragostea trece prin stomac! Vezi si subiectul "O minune de salata", unde gasesti mai multe retete. Daca vrei ceva in mod special, spune si daca e ceva din "meniul" familiei mele, te ajut cu drag. Te pup!