...cum se gateste carnea de urs?

•  
    • 8403 mesaje
    21 Nov 2006, 19:30
    4 1
    am incurcat-o...este pentru prima data cand nu stiu cum se gateste o astfel de carne...aveti cumva retete mai deosebite?
  •  
    • 4411 mesaje
    21 Nov 2006, 19:56
    0 0
    De unde ai cumparat o?
  •  
    • 2103 mesaje
    21 Nov 2006, 19:58
    2 0
    uite eu sunt crescuta cu carne de vanat si sunt multe de considerat cand gatesti carne de urs; in primul rand ca orice carne de vanat trebuie marinata inainte nu numai pt fragezire dar pt inlaturarea mirosului puternic "de vanat" pe care multi nu-l prefera. carnea de urs, dintr-un urs tanar nu trebuie marinata neaparat. difera gustul f mult functie de hrana ursului, daca a mancat numai fructe de padure este mult mai bun la gust, daca insa a mancat si carne... e altfel.
    orice urma de grasime trebuie indepartata pt ca este f f puternica si n-o sa-ti placa.
    se gateste/fierbe greu, la foc mic si in general nu faci friptura (la gratar sau nu) din carne de urs decat daca este tanar.
    ca linii mari, vanatul merge bine cu sosuri de vin, rosu in special pt urs si caprioara, alb pt iepure desi nu obligatoriu, lamaie neaparat pt ca la fel ia din gustul greu de vanat, masline si mirodenii.

in rest poti face orice, de la chiftelute pana la mancare, dar zau daca ai urs... trebuie sa impresionezi
  •  
    • 8403 mesaje
    21 Nov 2006, 20:12
    0 0
    din Metro, Andreea..

multumesc, Lolilo..
  •  
    • 169 mesaje
    21 Nov 2006, 21:06
    0 0
    am gasit o reteta a pregatirii carnii de urs
    RULOURI DIN MUSCHI DE URS
    Ingrediente: pentru muschi: 250 g muschi de urs, 50 g slanina, 10 g sare, un g piper, un g cimbru, 50 ml vin, un g nucsoara, un baton de scortisoara, un morcov, un pastarnac, o ceapa; pentru varza: 100 g varza rosie, ulei, un baton de scortisoara, o ceapa, un ardei gras; pentru sos: o ceapa, un ardei gras, 30 g bureti, 30 g bacon, 50 g sos tomat; pentru cartofi: doi cartofi, un ou, sare, nucsoara, pesmet, o lingura cu untura.
    Preparare: Se transeaza muschiul de urs, se da cu sare, piper si cimbru si se stropeste cu vin. Apoi se taie pe jumatate, pentru a se putea rula. Se bate bine. Peste el se pune sunca taiata felii foarte subtiri, se da cu boia, dupa care se ruleaza. Apoi se pune intr-o tava, se unge cu ulei si se condimenteaza. Tot in tava se mai pun morcovul, pastarnacul si ceapa tocate marunt. Se lasa la cuptor 50 de minute. Intre timp varza se caleste impreuna cu batonul de scortisoara, ceapa si ardeiul gras tocate marunt. Se lasa de-o parte. Pentru gogosile de cartofi se fierb cartofii pe jumatate, dupa care se piseaza. Se amesteca cu galbenusul de ou, sarea, nucsoara, o lingurita de faina si piperul. Compozitia trebuie sa ia forma unei galuste, dupa care se da prin pesmet si se prajeste in untura. Pentru sos se amesteca toate ingredientele mentionate mai sus.

sper sa iti fie de folos
  •  
    • 9835 mesaje
    21 Nov 2006, 21:06
    2 0
    o ruda de-a mea gateste destul de des caprioara si urs. carnea de urs o face friptura, dupa ce o tine la marinat. o curata de grasimea ei, dar pe urma o impaneaza cu slanina afumata si felii de usturoi, ca sa-i taie damful de vanat. a, si presara multe-multe mirodenii pe deasupra (aproape ca se formeaza crusta din ele), dar nu stiu sa-ti spun ce anume pune.

PS scanteie, cine ti-a pus in brate carnea de urs? sotul? uite-asa imi face si-al meu, imi aduce toate traznaile... ultima gaselnita, (imediat dupa salaul de Nil ): un fel de orez cu carne si cerneala de sepie, de am zis ca vars in farfurie cand l-am vazut si mirosit...
  •  
    • 4411 mesaje
    22 Nov 2006, 00:44
    0 0
    Din Metro cumpar si eu carne de mistret si caprioara..N am vazut niciodata urs..Poate nu aduc mereu..Pe acestea cum as putea sa le prepar..Ultima data am avut mistret si l am facut in tigaia de teflon fara ulei cu cartofi si muraturi..O friptura obisnuita..Altcumva cum as putea face?..
  •  
    • 686 mesaje
    22 Nov 2006, 13:47
    1 0
    am gasit o metoda de marinare a carnii de vanat! cica pt. fezandare rapida :o chestia este ca n-as stii sa spun ce inseamna rapida? o fi bine 24 ore?

zice ca pt. 10 kg. de vavat ar trebui 800 g de ceapa,600 gr. telina,3 g ( ?) de piper pisat si boabe,ienibahar,10 foi de dafin,3 fire de cimbru,300 g de vin negru,sare.

hmmmmmmmm.........friptura cica nu merge iar cealalta reteta mi se pare tare complicata dar daca trebuie sa impresionezi
  •  
    • 2103 mesaje
    22 Nov 2006, 14:01
    1 0
    malizia, 24h este suficent; chiar si peste noapte in frigider poti lasa carnea intr-un vas in care ai pus toate alea plus putin otet -daca vrei. esentiale sunt piperul, acritura -otet de mere sau vin, vin, dafin, piper, sare. restul de mirodenii mai puin si cand o gatesti. neaparat usturoi pt impanat. de regula pt friptura la cuptor se face crusta din toate aceste mirodenii, la urs pit efectiv sa faci o crusta numai din piper- de toate culorile- pt un efect extraordinar mai ales la o masa festiva de craciun de ex.

mistretul se gateste ca porcul, e doar mai rosie si la gust putin mai ... dulce dupa mine are un gust specific de coaja de nuca, mie asa mi se pare dar e f buna, mai ales de la mistret tanar.
    pt caprioara.... e cea mai superba carne dupa mine.
    tatal meu vanatorul, le prepara si de regula numai fripturi sau fel de fel de preparate gen chiftele, "mancarici" cu sosuri mai lungi, iar carnatii din carne de vanat sunt deliciosi.
  •  
    • 8403 mesaje
    22 Nov 2006, 14:36
    0 0
    va multumesc pentru retete!

Donna am scapat pana acum maritis dar cunosc comportamentul barbatilor vis a vis de felurile cele mai traznite de mancare... dar si pretentiile lor...oooooooooof...cine i-o mai fi format astfel?curiozitatea lor sau mama lor?
  •  
    • 686 mesaje
    22 Nov 2006, 15:24
    0 0
    Lolilo,ce reteta se poate folosi la carnea de urs gen "mancarica cu sos lung????
  •  
    • 283 mesaje
    23 Nov 2006, 09:28
    0 0
    Exista pe tvr 2 o emisiune in care sunt prezentate diferite tari si obiceiurile lor.Am vazut intr-o sambata o tara din America de sud(nu imi aduc aminte exact numele)unde oamenii mancau porci de guinea prajiti.Era o mancare traditionala destul de scumpa, animalele fiind prajite cu tot cu cap.
    Despre carnea de urs nu pot sa zic nimic doar ca nu m-as complica ,cumparand asa ceva iar daca sotul ar pofti i-as spune sa o gateasca el!
    Intradevar am auzit ca vanatul trebuie marinat inainte.
    Apropo cum a iesit ursul?
  •  
    • 1628 mesaje
    23 Nov 2006, 16:45
    0 1
    am luat si io de la metro multumesc,Scanteie JUR ca asta va fi meniul sotului ratacit,revenit din delegatie! nu JUR ca va ajunge pe masa ))))))))))))))))))))))))))) in prezenta oricarui alt cuvant in afara de un compliment la adresa specialitatilor,va zbura direct la el in cap!
    PS. in seara asta o pun la marinat! va tin la curent cum a iesit
  •  
    • 2103 mesaje
    23 Nov 2006, 17:54
    0 1
    nonsens o sa iasa f buna, important este sa o lasi la marinat peste noapte si sa inlaturi orice urma de grasime!!!si sotul tau o sa fie f impresionat, o sa vezi

malizia pt sosul ala lung, cum ii zic eu, este f simplu, cam ca orice sos de friptura, doar ca pe carnea de ursache o tai subtirel, apoi prin putina faina la prajit vreo 3, 4 min pe fiecare parte, apoi cu ea la fiert in cuptor intr-un vas gen tuci, pt cca 2 ore; o fierbi in apa cu mirodeniile care-ti plac; separat faci un saute din ceapa, morcov, telina si rosii (din cutie)-cantitatea care vrei in functie de cate pers servesc; adaugi acest saute in cratita peste carne; un pahar de vin rosu pt gust si inca cca 15-20 min la cuptor, usturoi, eventual feliute de lamaie spre sfarsit.
    eu la astea mai fierb separat sau chiar in acest sos cateodata si mazare verde sau fasole verde, insa prefer mai bine sa le fierb separat pt ca au un aspect mai placut in farfurie. poti servi cu chifle pt ca sosul e "lung" si sub nicio forma nu-l serviti cu lingura
    carnea separata merge f f bine cu sos de hrean...