help!vreau si eu sa fac cuib de viespe..

•  
    • 8 mesaje
    16 Iul 2003, 22:25
    0 0
    dati-mi si mie un sit unde sa gasesc mai multe retete culinare sau orce sit cu frumusete moda etc pt ca eu locuesc in america si nu stiu prea multe situri romanesti.dar in afara de culinar.ro pt ca pe acesta il stiu demult si il studiez de mult timp.
    ok haide si dati-mi reteta cum sa fac cuib de viespe pt ca mor dupa el.....mersi mult de tot si astept cu mult drag.
    pa va pup pe toate.o zi buna.pa
  •  
    • 8 mesaje
    19 Iul 2003, 01:39
    0 0
    nu vrea nimeni sa imi spuna cum se fac cuiburi de viespe.pa va pup.pa cu drag.........simona
  •  
    • 962 mesaje
    19 Iul 2003, 02:54
    0 0
    Nu cred ca cineva stie ce inseamna ''un cuib de viespe''. Eu cel putin nu stiu...e adevarat ca nu prea le am cu bucataria dar nici macar nu am auzit de asa ceva.
  •  
    • 1208 mesaje
    21 Iul 2003, 14:55
    0 0
    Nici eu nu am auzit, nu se mai numeste si altfel? Sau din ce e facut?
  •  
    • 420 mesaje
    21 Iul 2003, 15:07
    0 0
    eu stiu o retzeta de "cuib de randunele", e ca o bezea cu nuca! daca asta e, ti-o pot posta!
  •  
    • 636 mesaje
    22 Iul 2003, 01:25
    0 0
    Hai ca trantesc si eu una...singurul "cuib de viespe " pe care il stiu este un tip de coc care era la moda prin anii '70-'75...in domeniul gastronomic nu am auzit de reteta asta.
    Poate are o denumire in franceza, gresit tradusa in limba romana...
  •  
    • 17 mesaje
    22 Iul 2003, 23:17
    0 0
    Uite reteta de cuib de viespe! Pur si simplu am gasit-o la o simpla cautare cu google!

Cantitati: 1 kg lapte, 1 kg faina, 4-5 oua, 200 grame zahar pudra, 150 grame unt sau margarina, nuca macinata, drojdie, vanilie, lamaie, scortisoara, esenta de rom, 150 g zahar tos.

- intr-o cana cu lapte caldut se pune drojdia (cat o nuca), cu 3 lingurite de zahar si putina faina. Dupa ce compozitia a crescut, se amesteca cu 750 g faina, cu ouale, o lingurita rasa de sare, coaja de lamaie, scortisoara, esenta de rom. Se face o coca potrivita care se imparte in trei parti.

- separat se amesteca untul cu zaharul pudra pana devine ca o crema.

- o parte din aluat se intinde pe o planseta cam de o jumatate de cm grosime, se ia o treime din crema formata, cu care se unge aluatul, peste care se presara nuca. Aluatul se ruleaza, apoi se taie in bucati cam de 4 cm care se asaza in picioare in tava unsa, lasandu-se o distanta mai mare intre ele. Raman la dospit in tava, apoi se coc la foc potrivit. La fel se procedeaza si cu celelalte doua bucati de aluat.

- Se fierbe 1/2 kg de lapte cu 150 g zahar si vanilie. Cand cuiburile sunt aproape coapte, se scoate tava afara, se pun peste fiecare bucata 4 linguri de lapte si se mai lasa la cuptor cateva minute.
  •  
    • 8 mesaje
    23 Iul 2003, 06:59
    0 0
    meri asa de mult pt reteta si sa sti ca a iesit asa de buni.......inca o data diana te pup si iti multumesc ca mai ajutat.pa pa pa te pup .pade la mona____________usa(detroit)