Tiramisu

•  
    • 2331 mesaje
    20 Nov 2006, 14:46
    0 0
    Poate s-a mai scris, nu zic nu, dar am o pofta nebuna de un tort tiramisu si n-am nici cel mai mic habar cum s-ar face.daca cumpar blat gata facut si io fac doar crema e ok?dar cum fac crema?cineva se-ndura de o pofticioasa sa-i povesteasca cum se face?si daca s-ar putea, sa nu stau freo doua ore prin bucatarie.sarna'
  •  
    • 4487 mesaje
    20 Nov 2006, 14:56
    0 0
    miki, du-te si ia piscoturi din alea italiene si pe punga scrie reteta.
    daca nu intelegi este ceva de genul
    2-3 oua, iti trebuie neaparat branza mascarpone, o punga de piscoturi chiar doua, cafea pe care o faci si o racesti un pic, ca piscoturile le innomoi in cafea si cred ca si zahar, cam o cana.
    oualele, branza mascarpone si zaharul trebuie sa le amesteci.
    piscoturile le innmoi si le intinzi pe o tava, apoi peste piscoturi pui crema de tiramisu, apoi un rand piscoturi, un rand crema, apoi peste crema pudrezi cacao. si bagi la frigider cam pt. vreo 30 minute sau chiar o ora.
    daca nu ma insel cam asa este reteta.
    cel putin asa o fac eu.
    pofta buna!!! daca este ceva, cand ajung acasa ma mai uit inca o data pe reteta sa vad daca am omis ceva. dar nu stiu daca mai rezisti tu, pana pe la ora 17.00-17.30. pup
  •  
    • 2487 mesaje
    20 Nov 2006, 15:38
    0 0
    cecs,dar tort mascota stii sa faci?am vazut reteta la acasa,dar nu am prins si cantitatile de la inceput,te rog mult.
  •  
    • 4487 mesaje
    20 Nov 2006, 15:54
    0 0
    bim73. scuza-ma, dar asta chiar nu stiu. dar, caut si-ti spun, daca nu-ti spune cineva inainte. ok? pup si..ai fost o dulce.
    nu fac prea multe dulciuri, iar torturi..chiar deloc. o singura data am facut si culmea, chiar s-a mancat tot. si nu arata prea bine. .
    reteta de tiramisu, prima oara am vazut reteta la televizor, apoi, am luat-o de pe punga de piscoturi.
    miki, pt. reteta de tiramisu stai in bucatarie doar o jumatate de ora.
  •  
    • 2487 mesaje
    20 Nov 2006, 16:08
    0 0
    am incercat si eu apa cu degetu,sper ca nu e cu suparare ,dar lasind gluma chiar i-mi doresc sa stiu reteta de mascota,e pe sufletul meu,tort cu o tona de cacao,yamm,yamm
  •  
    • 2331 mesaje
    20 Nov 2006, 17:19
    0 0
    Sarumina, din pacate rezist pina miine, toti banii ce i-am avut acusica pt tort s-au dus naibii, asa ca pina miine cind fac rost de alti bani, o sa-mi ploua in gura.da tort tot imi fac.Bine, am o super cofetarie vizavi, dar mi s-a pus mie sa-l fac io singura.
  •  
    • 169 mesaje
    20 Nov 2006, 17:51
    0 0
    tort mascota
    Ingrediente

300 g unt
    100 g cacao
    5 oua
    10 linguri zagar
    2 linguri rom
    2 linguri zahar vanilat
    100 g nuci
    50 g ciocolata
    100 g coaja de portocala zaharisita
    150 g de visine din visinata

Mod de preparare
    Compozitia A
    300 g de unt se amesteca bine cu 5 linguri de zahar si cu 100 g de cacao;

Compozitia B
    Se bat 5 oua pe aburi cu 5 linguri de zahar pana se ingroasa;

In vasul cu compozitia A se adauga lingura cu lingura, compozitia B, alternand cu cate o lingura de nuci prajite si taiate cu cutitul. Se amesteca totul;

Visinele din visinata si coaja de portocale se taie marunt si se pun in crema;

O tava de chec sau o forma rotunda se tapeteaza cu celofan si se umple cu crema obtinuta. Se preseaza compozitia pentru a lua forma vasului. Se acopera cu celofan si se pune la frigider pana a doua zi;

A doua zi se scoate celofanul, se rastoarna pe un platou si se orneaza
  •  
    • 4487 mesaje
    20 Nov 2006, 21:12
    0 0
    bim ai vazut ca ti-a raspuns cineva!
    si bineinteles ca nu m-am suparat!!! ce vorba este aia? pupici
    miki, astea sunt ingredientele pt. tiramisu. sper ca te vei descurca si-ti va iesii foarte bun. pupici
  •  
    • 2487 mesaje
    21 Nov 2006, 10:02
    0 0
    colibri, ,mai facut fericita,caut reteta asta de mult ,o intrebare la crema de ou ,pui si albus si galbenus,pt ca la cea clasica se pun numai galbenusurile si o lingurita de lapte pt a face sodoul,nu stiu daca se mai leaga cu ambele caci nu am facut niciodata asa.Cecs,topicul este de tiramisu, e cam ca nuca in perete sa ceri alt ceva,asa ca trimit niste pupicei spre tine , ,
  •  
    • 2487 mesaje
    21 Nov 2006, 10:12
    0 0
    colibri inca ceva unde si cind pun romul,zaharul vaninilat si ciocolata? ca nu le gasesc in reteta,sorry ca sunt pisaloaga dar vreau sa iasa super si sa nu gresesc ceva,multumesc mult , pupici
  •  
    • 4487 mesaje
    21 Nov 2006, 12:08
    0 0
    bim, nu cred ca s-a suparat miki pe tine sau pe mine. pupici si tie.
    miki, ce faci? incerci reteta??? sunt curioasa cum iti va iesii?? eventual poate ne dai si noua o felie.
  •  
    • 169 mesaje
    21 Nov 2006, 16:12
    0 0
    albusele se bat bine pina se intareste se adauga zaharul si se bate pina zaharul este topit apoi adaugi pe rind cite un galbenus ,se bat apoi pe aburi si se adauga ciocolata ,zaharul vanilat il adaugi in crema A, rom adaugi in timp cat bati ouale cu zahar si galbenus pe rind .Compozitia va devenii groasa de la ciocolata cum vei bate ouale pe aburi .deci compozitia va fi groasa sper sa iti iasa pt ca e f buna ,daca iti place poti pune si stafide si atunci le inmoi pe ele in cele doua linguri de rom e buna si cu stafide asa inmuiate in rom dar in familie la noi nu la toti le plac stafidele ..te pupic si astept sa spui cum ti-a iesit
  •  
    • 2487 mesaje
    21 Nov 2006, 16:23
    0 0
    merci muuult,am mai facut crema clasica cu sodou asa ca sper sa iasa,momentan nu pot face tort ca suntem in post dar stai sa treaca ca e primul pe lista,la ziua mamei am mincat combinat cu dipomat de la cofetarie si de atunci tot i-mi doresc reteta,acum e la caietel si abia astept ocazia.
  •  
    • 2331 mesaje
    21 Nov 2006, 16:37
    0 0
    Spre rusinea mea, si banii care i-am avut azi i-am facut praf in Auchan.Au niste preturi la jucarii de cazi pe spate, credeti-ma , nu puteti rezista.
    Asa ca mi-am luat o prajitura de 30 de mii tiramisu, am mincat-o, mi-am facut pofta si astept alti bani cu care probabil, daca nu mai ma duc cine stie naibii pe unde, sa fac acest tiramisu
    Multumesc foarte mult pt reteta, am scris-o, sper s-o si folosesc
  •  
    • 1272 mesaje
    21 Nov 2006, 19:01
    0 0
    eu fac tiramisu asa : 4-5 oua, 200 gr zahar, rom, cafea, cacao, 1-2 pungi piscoturi(30,40), mascarpone 500 gr.

piscoturile le inmoi in cafeaua cu rom si pun un rand de piscoturi, unul de crema, iar un rand de biscoturi, iar un rand de crema. deasupra pun cacao.
    crema: bat albusul cu zaharul bine. separat galbenusurile cu mascarpone. si dupa aceea le amestec bine.

sper ca a-ti inteles ceva. pofta buna!
  •  
    • 1077 mesaje
    22 Nov 2006, 10:31
    0 0
    Pentru o aroma deosebita a prajiturii tiramisu, in cafeaua in care inmuiati piscoturile, adaugati si putin coniac. In plus, eu mai rad ciocolata amaruie deasupra stratului de cacao.