iaurt de casa
-
0 0imi zice si mie cum se face iaurtul de casa. M-am hotarat sa mi-l prepar singura. PLS help
-
rozy,o reteta iti dau eu dar nu e incercata pe pielicica mea ci doar copiata de la retete,1/2 lapte,1 lingurita de maia(iaurt ramas)sau de smintina:in mare e cam asa se fierbe laptele pina ce mai scade din apa,se lasa sa scada temp pina la 30grade si atunci separat se amesteca maiaua cu lapte 1-2 lingurite lapte si dizolvata se pune in restul de lapte,acum vine partea mai grea trebuie sa lasi compozitia la caldura indirecta timp de 2-3 ore pina ce se leaga, dar nu mai mult ca se separa de zer,in carte folosea soba,calorifer sau apa calda,smecheria este ca trebuie sa ai aceeasi temperatura peste tot ,deci trebuie invelite gros ,apoi se pune la frigider,daca ai acces la lapte natural este si mai bun,sper sa te ajute si da un semn daca ai reusit.
-
Iaurt de casa: Se fierb cam 4 litri de lapte nedegresat. Se raceste fortat, pina se simte cald (nu prea fierbinte), la deget. Se amesteca cu un paharel de iaurt din comert (eu folosesc "Danone") si se acopera cu ceva gros, lasandu-l asa cam 4-5 ore, la temperatura camerei(pina se incheaga). Se bate cu telul, se pune in bidoane si se pastreaza la rece! Se consuma numai dupa ce s-a racit bine!
Daca se intampla sa nu-ti iasa vreodata (desi m-as mira), e posibil ca iaurtul folosit ca maia sa nu fie asa de bun!
Incearca reteta asta si spune-mi daca esti multumita!