nu am huste,ce fac?
-
3 0nu am de unde face rost de huste si este apreciata si o reteta de bors(prepereare)
-
Iti spun eu, eu fac bors, fiindca sotul meu e ciorbar si daca nu fac ciorba buna.....
Pui 2 linguri tarate intr-un castronel , cu putina drojdie de bere, inmuiate in putina apa calduta si le lasi2 ore sa fermenteze aproape de sursa de caldura.
Dupa aceea zeama de la tarate se strecoara prin tifon si in bors se adauga numai taratele cu fermentatii in ele, ca sa nu aibe borsul gust de drojdie de bere.
Se amesteca maiaua cu taratele dospite si dupa aceea stii, nu?
Succes si bors acru! -
da, fata, se pune si malai, eu n-am scris toata reteta, am banuit ca stie, ca a mai facut.
Deci se pun 1/2kg tarate de grau, 100 gr malai,intr-un borcan,se lasa la inmuiat 2 sau 3 ore cu un litru de pa rece.Apoi se oparesc cu 4 litri de apa clocotita si cand se mai raceste compozitia , se adauga 400 gr huste din borsul precedent sau taratele stoarse , cum am zis mai sus, cu drojdie.
Borcanul sau vasul in care se pune borsul trebuie tinut la cald, la peste 18 gr si un mare secret :se mesteca de 5 ori pe zi. -
andreea,maiaua este un produs ramas in urma fermentatiei care are un continut mare de fermenti ,bacteria care face ca produsul sa se acreasca,prinda sau doar fermenteze ,auzi de termenul asta la prepararea iaurtului,borsului sau chiar berii,hustile de care vorbesc fetele este o maia,la fel si smintina care se pune la iaurt.
-
doremy, o sa incerc si eu...nu de3 alta, dar fimea bea bors simplu cand stiu ca este curat....luni ma apuc sa-l fac, sau chiar duminica, ptr ca sambata nu pot, vine femeia la curatenie si dau toata bucataria peste cap.
in cate zile este gata borsul?cred ca trebuie drajdie proaspata. o sa-mi scriu acum reteta in caiet sa o am. MERCI