VARZA
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
13 Nov 2006, 08:280 0A venit si timpul ei,am fost duminica in obor si am cumparat cu 2000 lei la kg,acusica ca timpul nu s-a stricat si pot bate drumul pina acolo,acum intrebare, voi cum o puneti sa tina cit mai mult?Eu stau la bloc si daca se face mai cald am probleme cu muraturile .Fetelor contez pe experienta voastra,va astept cu retete,pupici.
-
13 Nov 2006, 20:46uite cum pun eu varza...la mine este garantat - acum garantatul asta depinde de conditiile fiecareia de depozitare, de temperaturi...ma rog.
Deci, o cureti de frunzele de la suprafata, scobesti -scoti- cotorul, umplii golul cu sare. Asezi varza in butoi, bucati de gutuie, marar, boabe de porumb -sau nu-, hrean. Apoi pui apa, dar trebuie sa stii aproximativ citi litrii sint si la 1 l de apa pui 1 lingura de sare. (sarea o torni pur si simplu in apa, fara sa o dizolvi). Eu o tin in balconul inchis, mereu mi-a stat pina tirziu primavara, fara sa miroasa, fara sa se tulbure zeama aia, fara sa faca mucegai. Si nu am -nu stiu care este termenul- agitat-o, nu am suflat in ea.... -
14 Nov 2006, 19:27merci ellado, cam asa o pun si eu dar spre primavara mai face un pic de floare deasupra si totusi nu as vrea sa pun conservant si la varza,gutuie nu am pus niciodata ce rol are?de gust sau de conservare? Ca retete de preparare ce e mai celebru la noi ca sarmaua,cu carnita sau orez simplu cu rosii sau cu seminte de dovleac sau floarea soarelui de post,calita cu cirnaciori picanti,sau varzari ,placinta de la tara,salata acra la mincare de cartofi(yamm,yamm),nu stiu ce reteta sa mai scriu dar la noi si vara mai acresc in borcan asa sa fie de pofta.
-
14 Nov 2006, 20:59habar n-am ce rol are gutuia...dar asa am gasit in sacii mei cu varza (imi aduce cineva varza si tot ce trebuie) --la mine in familie nu am vazut pe cineva sa puna gutuie--- Deci, habar n-am!
Inca ceva, eu pun si varza rosie -aia o tai in bucati-....iese zeama de varza roz (doar pt asta o pun)
Înapoi la: Forum » Gastronomie