Reteta unei seri perfecte
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
31 Oct 2006, 21:090 0Fetelor,dragele mele prietene Eve!Nu doresc s-o luati ca pe o lauda,dar am descoperit(sau redescoperit daca exista deja)o reteta a unei seri perfecte.M-am apucat sa prepar niste tagliatelle chinezesti si avertizandu-mi sotul ca habar nu am ce va iesi,m-am trezit pregatind cea mai rapida si gustoasa cina.Tagliatelele(acele paste mai late)le-am fiert.Separat am calit ceapa,morcov ras,varza dulce taiata marunt,usturoi si niste bucatele de carne de pui ce-mi ramasese de la o friptura la tava(maruntite si ele).Toate acestea le-am asezonat cu condimente ca:sare,piper,curry,busuioc.Am adaugat tagliatelele fierte si scurse de apa si am amestecat totul.Am servit mancarea aceasta cu un vin alb demisec,incheind in felul acesta apoteotic o seara perfecta.Credeti-ma deci,ca am simtit ca era pacat sa nu impartasesc aceasta experienta cu voi...Va las acum sa incercati si voi,eu prelungind placerea serii cu un ceai fierbinte de mar cu scortisoara...Va pup.
-
31 Oct 2006, 23:14
foarte interesanta combinatia, nu m-as fi gandit la varza, dar cred ca se potriveste foarte bine.
daca vrei, poti sa incerci si asa:
pui o lingura la unt la incins, apoi 2-3 catei de usturoi, zdrobiti. lasi cat se aromeze untul, apoi pui ciuperci si cateva felii de sunca, taiate suvitze.
cand ciupercile sunt calite, stingi totul cu putin vin alb, apoi iei vasul de pe foc si adaugi smantana din belsug (daca lasi tigaia pe foc, se taie smantana). amesteci, apoi adaugi tagliatelele.
pe deasupra, poti presara cascaval sau, in mod ideal, parmezan. -
1 Nov 2006, 13:29tagliatelle chinezesti?!
in fine eu le prefer cu somon cel mai mult; practic gatesc somonul asa; intr-o folie de aluminiu unsa cu unt, pun pestele file, in stropesc din belsug cu suc de lamaie si lime, marar piper si sare dupa gust; acopar si la cuptor pt 20/25 min maxim!
separat fierb tagliatellele si ori le servesc pur si simplu ca si garnitura la somon ori le fac un sos separat din vin alb, lime si morcov.
Înapoi la: Forum » Gastronomie