Caracatita

•  
    • 150 mesaje
    31 Oct 2006, 12:36
    0 0
    Stie cineva cum se gatescte caracatita? Sau fructele de mare? Multumesc anticipat
  •  
    • 64 mesaje
    31 Oct 2006, 17:06
    0 0
    salata italieneasca cu caracatita:tai cartofi fierti cuburi sau felii,caracatita fiarta in apa cu sare deasemeni tai in fasiioare sau cubulete,adaugi ceapa taiata pestisori,frecata cu sare putin si eventual spalata sa-i mai taie mirosul,pui o mana de patrunjel tocat,cateva masline negre fara samburi,ulei de masline si putina zeama de lamaie,sare,piper.Cartofii si caracatita in cantitati egale,restul dupa gust.E foarte buna!
  •  
    • 317 mesaje
    1 Nov 2006, 11:35
    0 0
    Eu iau baby caracatite,le-am fiert(mirosul nu imi place deloc)si le-am curatat de un felde pielita neagra dintre ventuze.Le-am amestecat cu maioneza cu usturoi.Fiica-mea le mininca si numai fierte fara alte adausuri.
    La fiert scad mult.
  •  
    • 627 mesaje
    1 Nov 2006, 12:45
    0 0
    Caracatitza o pregatesc la gratar ( de carbuni) si o servim cu ulei de masline f putin deasupra ,lamaie stoarsa f multa si mujdei de usturoi .
    Midiile , calamarul ,Surimi ,etc , prajite pane cu sosuri de mujdei ,maioneza ,etc.
    Sau midiile oparite si amestecate cu mult mijdei si marar tocat.
  •  
    • 150 mesaje
    3 Nov 2006, 12:07
    0 0
    Multumesc, am sa incerc sa-i gatesc sotului meu, el isi doreste sa manance asa ceva
  •  
    • 337 mesaje
    6 Nov 2006, 13:44
    0 0
    Midii:

Se pun intr-o cratitza mare cu tot cu cochilii, se adauga ceapa tocata (la greu), 1-2 litrii de bere sau vin (in functzie de ce avetzi de gand sa betzi langa ele) + apa pana la umplere, condimente dupa gust; se fierb pana se deschid cochiliile. De preferintza se folosesc midii proaspete, abia scoase din mare.