Aluat de clatite
-
0 0Sint innebunita dupa clatite si stiu sa le fac, dar mi se pare prea complicat sa stau mereu cite o ora sa fac compozitia si inca doua sa le prajesc. Se gaseste compozitie gata facuta in comert pe care sa o pot pastra la frigider si sa-mi fac cite o clatita-doua cind am chef?
-
lolita, aluatul pt clatite se face in 4-5 minute, maximum.
- pui faina intr-un vas inalt
- adaugi un plic de zahar vanilat, un praf de sare, 2-3 oua, nitel ulei (galgai scurt direct din sticla, nu stai sa masori)
- torni nitel lapte si bagi mixerul (daca amestecul e mai gros la inceput, nu te doare capul de cocoloase, ca nu se formeaza deloc)
- dupa ce s-a omogenizat coca, mai pui lapte, subtiind aluatul atata cat vrei.
- il lasi sa se odihneasca 15-20 minute (cat sa se inmoaie si umfle faina, ca sa iasa clatitele pufoase), dupa care il poti folosi. (daca aluatul s-a ingrosat prea mult intre timp, mai pui un pic de lapte)
deseori, eu coc clatitele in 2 tigai deodata (=timp redus la jumtate!). nu-s egale ca diametru, dar nu ma intereseaza
-
Bine, fetele...mai am o intrebare....la voi nu se face fum cind faceti clatite? E adevarat ca eu nu le fac intr-o tigaie non-stick si tb sa pun mereu cite un pic de ulei si dupa primele 10 clatite se face un fum ingrozitor in bucatarie, din cauza uleiului ars probabil. Intrebarea mea e ce fel de tigai folositi voi? In cele non stick mai e nevoie sa pui ulei sau torni direct aluatul?
-
Lolita mai este deschis un topic mai in urma "TIGAIE PENTRU CLATITE".
Cea mai buna tigaie este tigaia de Teflon, cea cu cerculete rosii in mijloc, nu mai este nevoie de ulei pt prajit, ci doar f putin in compozitie, la fel ca in reteta donnei.Cand au aparut se dadeau si la set de 3, acum numai stiu cum se vand.