Microunde

•  
    • 2331 mesaje
    26 Oct 2006, 16:25
    0 0
    Ca tot rominu mi-am luat si io microunde.Da nu prea ma duce capul sa inteleg cum se foloseste.Cartea lui e in orice limba numa in romina nu.Am bunghit cum se dezgheata carnea, da nu ma prind cum gatesc o mincare normala la el.Adicatalea una cu sos, cu pui, cu ceapa.Help!
  •  
    • 213 mesaje
    26 Oct 2006, 20:59
    0 0
    Exista un topic mai vechi "Retete pentru cuptorul cu microunde", dar nu prea a avut succes. Sa stii ca eu evit sa gatesc la cuptorul cu microude, il folosesc la gatit doar cand nu am timp la dispozitie suficient ,in rest il folosesc mai mult la incalzit.
    Iti voi da cateva retete din carte si postate in topicul vechi.
    Exista cartea:
    Retete culinare pentru gurmanzi - cuptorul cu microunde,Ed.AQUILA'93
    Sunt aproape 200 de retete
    O gasesti la:
    www.librarie.net
    www.edituraaquila93.ro

Ciorba Mahmurilor
    1/2 apa
    300 g ciolan afumat
    400g varza acra
    2 cepe
    1-2 cate usturoi
    1 ceasca smantana
    2 linguri ulei
    sare,piper,boia,chimen,nucsoara
    Se caleste usturoiul si ceapa taiata marunt intr-un vas cu ulei timp de 3 minute la 500 W.Se condimenteaza,se stinge cu 3 cesti de apa,se adauga varza spalata,ciolanul taiat si se fierbe 35 de minute la 500 W.Se incorporeaza smantana si se mai fierbe 2 minute la 500 W.
    O data cu varza se pot pune rosii si ardei felii.
    Acum si un fel doi:

"Friptura de porc la tava"
    800 g pulpa de porc
    1 ceapa
    4 catei usturoi
    1/2 ceasca ulei
    1 lingura mustar
    pasta de ardei rosu
    sare,piper,boia,maghiran,nucsoara
    Se spala bine carnea ,se curata de grasimi,se cresteaza si se impaneaza cu usturoi.Se amesteca pasta de ardei cu mustarul si se unge carnea cu aceasta copozitie.Se pune ulei intr-un vas ,ceapa taiata rondele,repartizata pe toata suprafata.Pe ceapa se asaza carnea,se da la cuptor si se frige acoperit 15 min la 500 W(Atentiein 3 in 3 min se scoate vasul si se stropeste carnea cu ulei).Apoi se intoarce carnea,se unge si aceasta parte cu pasta de ardei si mustar si se continua prajitul 15 min.
    Se poate servi cu:

"Rizi-biri"
    200 g orez
    150 g mazare
    1 capatina mica usturoi
    patrunjel verde
    100 g cascaval
    sare,piper
    2,1/2 cesti apa fierbinte
    Se acopera orezul cu apa si se inabusa 10 min la 500W.Mazarea se inabusa 3 min la 500 W,se adauga orezul fiert,se presara patrunjel verde.Cascavalul ras,piperul,srea si se mai incalzeste 2 min la 500 W.
    Si un desert:

"Crema de lamaie"
    2 lamai
    2 oua
    3 linguri zahar
    3,1/2 cesti lapte
    1 lingura faina
    Se fierbe laptele in cuptor 5 min la 500 W.Se amesteca faina cu lapte rece,iar apoi cu laptele clocotind.Se lasa la rece.Zeama de la lamai si coaja rasa de la 1/2 lamaie se adauga laptelui pregatit mai inainte.
    Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si se amesteca cu albusurile batute spuma tare.Se pune totul in lapte si se fierbe 5 min la 500 W.
    Pofta buna!

Salata de vinete la microunde
    Am gasit pe net o reteta de copt vinete fara fum si mizerie pe aragaz ...si dietetice.O postez poate va intereseaza si pe voi.
    "eu intep cu furculita 2 vinete, le pun la 800 de Watti timp de 10 minute, apoi le intorc si mai las inca 10 minute la aceeasi gradatie. la sfirsit le curat de coaja, si le las la scurs .
    le pun la mixer, adaug o ceapa taita marunt, un galbenus crud*eu pun fiert, niste ulei( cam tot deodata) , sare,putin piper, si ceva iaurt, sa fie mai dietetice. imi place sa pun si putin otet de mere*zeama de lamaie si mixez bine si gata."
    Cu de la mine putere adaug siutin chimion praf,usturoi zdobit 1 catel mare,patrunjel tocat
  •  
    • 1005 mesaje
    26 Oct 2006, 21:11
    0 0
    Eu am o alta problema , cuptorul meu nu are buton din acela digital in care adaugi w din 100 in 100 ci are un buton care se roteste si are decat puterea setata fix ,450 W , 650 W si 800 Wati , deci eu cum sa coc la 500 daca butonul nu are fixat asa ceva intre 450 si 650 nu sta are click fix la puterile astea ...
    Sper ca ati inteles ce vreau sa zic ....
  •  
    • 213 mesaje
    26 Oct 2006, 23:25
    0 0
    folosesti regula de trei simpla.
    Modificand puterea din reteta , trebuie sa modifici timpul de gatit. Daca puterea ta este mai mica decat ce se specifica in reteta maresti timpul de gatit, daca puterea ta este mai mare decat in reteta micsorezi timpul de gatit.
    Daca in reteta scrie sa tii 5 minute la 500 watti si tu ai 450 watti ,atunci maresti timpul si tii 6 minute....
  •  
    • 2331 mesaje
    27 Oct 2006, 12:07
    0 0
    Sarumina pt ajutor, sa speram ca o sa imi iasa ceva.
  •  
    • 1552 mesaje
    26 Mai 2007, 22:23
    0 0
    as vrea si eu alte retete.ati mai incercat si altceva?