aperitive-onomastica
-
0 0Fetelor,sambata ii fac ziua sotului si as dori de la voi -cele mai experimentate-cateva retete de aperitive si gustoase si usor de preparat.va multumesc si astept retetele!
-
rosii umplute,primul exemplu
se taie un capacel de la codita rosiei,se curata bine cu o lingurita interiorul,se pun cu gura in jos pe ceva absorbant,sa se scurga de eventuala zeama ramasa;intr-un vas,se pune branza de vaci proaspata sau urda,se adauga ceapa,taiata cat mai marunt posibil,marar verde tocat marunt,sare (sau Vegeta),piper,se amesteca bine continutul pana devine o pasta.
Apoi se umplu rosiile cu aceasta pasta.Dintr-un gogosar rosu se taie feliute,care se pun deasupra fiecarei rosii (ca sa semene cu un cosulet),apoi se aranjeaza toate rosiile pe un platou,pe care sunt puse frunze de salata verde.Printre rosii poti adauga,cate-un fir mai lung de patrunjel verde,ajuta la obtinerea unui aspect frumos.
-
Gasesti in comert minitarte (doar cosuletele) sarate sau dulci.
Pentru aperitive poti prepara tot felul de umpluturi cu care sa le umpli si sa le decorezi frumos. Vinete cu maioneza/ceapa, ciuperci, conopida cu maioneza, pate de ficat cu unt, branza de burduf cu unt si marar.
Eu m-am distrat la ziua fiica-mii si am decorat tartele cu gogosari, castraveti, albus de ou, masaline, sub forma de maimutoi. Nu e cazul la tine, dar oricum poti improviza ceva frumos (si gustos).
La multi ani sotului tau si petrecere frumoasa. -
buna,eu am luat aluat frantuzesc si l-am taiat patratele de cam 4cm am pus la copt si dupa ce sau racit le-am pus un mot de crema din pateu cu unt sau crema de brinza,cu ajutorul spritului de prajituri,au iesit frumoase si sau mincat primele.Mai poti face oua umplute,casraveti cu crema de brinza, rosii umplute cu vinete,salata de pui cu ciuperci,salata waldorf , cam atit i-mi vine in minte acum.
-
Lenti "La multi ani" pentru sotul tau si petrecere frumoasa!
Eu am cateva retete s-ar putea sa fie chiar de la eve sau de pe alte forumuri numai stiu exact de unde sunt, dar mi-au placut si le-am facut.
Rulouri din salata cu pate de ton
-1 conserva ton scursa de ulei
-1 cutie branza Almette
-2 fire ceapa
piper.,verdeata
atrunjel,marar
Se amesteca totul.Se poate impacheta o lingura plina din compozitie pe cate o frunza de salata, ca niste sarmalute.
Rulouri din salata cu branza
-morcov ras
-telemea rasa
-patrunjel tocat
-usturoi pisat
-catva linguri de maioneza
Se fac rulouri de salata verde umplute cu aceasta pasta.
Foi de andive cu branza Roqfort
Se umplu foi de andive cu o crema de branza Roqfort amestecata cu nuci sau alune pisate.
Sendviciuri cu salata de castraveti si branza
-4 castraveti mijlocii curatati de coaja, se dau pe razatoare, se sareaza si se amesteca cu 4 linguri suc de lamaie si se lasa cateva minute la marinat
-Se amesteca cu 200 gr branza rasa pe razatoarea mare, cu patrunjel verde tocat, si castravetii rasi.
Compozitia obtinuta se aseaza pe felii de paine secara sau graham prajita usor.
Salata cu branza Gorgonzola si portocale(furata de la Jamie)
Pe un platou se pun frunze de salata ,deasupra cateva rondele de portocale decojite, apoi samburi de nuca si bucatele de branza Gorgonzola.
Salata de orez si vegetale
-1 ceasca orez Basmati fiert si bine scurs
-3-4 ceasca morcovi rasi
-1/2 ceapa rosie julien
-1 ceasca telina rasa
-1/2 ceasca dovlecei rasi fierti usor
-1 ardei gras rosu taiat marunt
-1/2 legatura patrunjel verde tocat
Sosul dresing
-1/2 ceasca maioneza vegetala
-5 linguri zeama lamaie
-2-3 legaturi marar tocat
-1/2 lingurita piper
-1-2 lingurite mustar
Se lasa 1 ora la frigider.
RULADA APERITIV
1. Se macina 400 g sunca si se freaca cu 75-100 g unt. Se intinde ca o foaie pe o folie de plastic/aluminiu putin umezita, sa nu se lipeasca.
2. Se amesteca 400 g branza de vaci cu ceapa tocata marunt, piper, alte condimente dupa gust (in loc se poate folosi branza Almette, dar trebuie vreo 2 cutii). Se intinde al doilea strat peste cel de sunca.
3. Se fierb 6 oua tari, se maruntesc bine la blender si se amesteca cu 75-100 g unt (sau cu ton din conserva maruntit + putin ulei de masline), putin mustar, sare si piper. Acesta este al 3-lea strat. Se ruleaza si se da la frigider. Se serveste cu salata.
SALATA DE MOZARELLA (furata de la Jamie)
Pe o farfurie se presara un pumn de frunze de menta sau de patrunjel (intregi, doar fara tulpini). Peste ele se pun cubulete de piersici/kiwi sau alte fructe zemoase. Urmatorul strat: fasii foarte subtiri de sunca sau jambon slab (poate fi bucati mai mari, dar sa fie taiata subtire). Vine la rand mozzarella proaspata, taiata cubulete sau rupta bucati. Deasupra se rade coaja de lamaie. Se stropeste cu zeama de lamaie si 1 lingura ulei de masline.
In site-ul de jos gasesti :
Meniuri speciale pentru ocazii deosebite
Sunt o sursa nemaipomenita de idei si de inspiratie cand esti in pana .
http://www.culinar.ro/forum/index.php?showforum=5
Bufetul pentru ziua lui Marco - 10 ani
http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=fb702d0c820891857e20d989a517162a&showtopic=11397
aperitive facute de noi
http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=fb702d0c820891857e20d989a517162a&showtopic=12292 -
lenti,castraveti se folosesc doar ca suport pt crema de brinza,eu iau castraveti cornisor ii decojesc,tai pe jumatate si golesc mijlocul de seminte,dau un praf de sare in locul semintelor si pun cu gura in jos,las cam 10 min. sa se scurga si apoi ii umplu cu crema de brinza cumparata sau facuta,cind am timp amestec in brinza si cuburi mici de sunca si ceapa verde.Forma e frumoasa ca o barcuta ,poti lasa coaja daca ai tai o prefera si goli doar de seminte.Sau daca folosesti castraveti lungi poti face mici butoiase tai cam 10 cm si scobesti mijlocul dar nu pina la capat ,apoi e la fel ,poti orna cu patrunjel tocat sau o frunza de decor.
-
Mie mi se par super gustoase rosiile umplute cu vinete. Poti face ciupercute umplute la cuptor: tai coditele marunt, le amesteci cu verdeata (marar, patrunjel, ceapa verde) si le pui in capacele, adaugi un strop de unt deasupra si le pui la cuptor. Sint yummy!
Specialitatea mamei mele este salata de piept de pui cu castraveciori murati, usturoi, marar si maioneza. Se taie toate in bucatele mici, se amesteca cu maioneza, se adauga sare si piper dupa gust si iese o salata care a fost apreciata de absolut fiecare musafir care a gustat-o! Se termina de fiecare data prima.
La multi ani sotului tau si petrecere frumoasa! -
Nu stiu in ce masura apreciati voi fructele de mare, insa daca iti plac exista niste conserve la supermarket cu scoici, pui de caracatita sau calmari, in sos cu usturoi si lamiie sau doar afumati, si care pe linga faptul sa sint fff gustoase, arata superb aranjate pe farfurii pe niste feliute de lamiie. La mine au avut f mare succes si conservele de peste cu maioneza si tot felul de legume.
-
Tot eu, ca simt ca ma chinuie inspiratia!
Pe post de bautura poti lua citeva sticle de sangria, pe care le golesti intr-un bol mare transparent. Apoi tai o portocala, un gref si un mar in bucati potrivite pe care le pui in bautura, cu coaja cu tot, evident trebuie spalate bine inainte. Se pune un polonic in bol, pt ca fiecare sa se poata servi si este o bautura f potrivita, are si alcool, dar nu te prea ametesti de la ea. Iar aroma pe care o lasa fructele e incredibila....iarasi un mare succes pe la petreceri, arata atit de exotic incit toata lumea vrea!
-
Fetelor,imi cer scuze ca am intrat asa tarziu pe net dar am fost ft ocupata.Vroiam sa va spun ca totul a iesit EXCELENT!!!!!!Petrecerea s-a terminat in jurul orei 5,asa ca asta spune totul.Imi pare rau ca nu am timp sa va povestesc tot ce am pregatit(oricum m-am inspirat din propunerile voastre)dar toate au fost de nota 20.Inca o data va multumesc mult si va pup!
-
ellado, nici eu nu puneam mar pina nu am gustat la niste prieteni si de atunci pun si eu. Am incercat si cu lamiie, dar daca e prea multa iese cam acra (si eu am pus cam multa ultima oara). Mai era si varianta cu portocala, pe eticheta scrie si de ananas...mie cel mai mult mi-a placut cu gref si mar. Nu prea sint amatoare de bauturi alcoolice, dar am si eu piticii mei: adica sint moarta dupa sangria , Bailey's si Martini!