Am nevoie de ajutor...

•  
    • 354 mesaje
    23 Oct 2006, 21:34
    0 0
    .
  •  
    • 13910 mesaje
    23 Oct 2006, 21:37
    0 0
    esti o scumpa! eram convinsa.......eu am facut si crema de zahar ars pe resou, deci se poate!!!
  •  
    • 354 mesaje
    23 Oct 2006, 21:40
    0 0
    Nu stiu cat de scumpa sunt, dar e cam enervant...ca-mi dau seama ca am o varsta (nu chiar atat de inaintata)si nu stiu sa gatesc DELOC.
  •  
    • 13910 mesaje
    23 Oct 2006, 21:47
    0 0
    hei!!! stai calma, eu am invatat sa gatesc cind aveam copii (2, nu unul!!!!!)

acum lumea zice ca stiu...ca le am cu gatitul...asa o fi!!

ai mp....
  •  
    • 1883 mesaje
    23 Oct 2006, 22:00
    0 0
    Exemplu de ciorba/supa: cumperi ciorba/supa la plic,instant,si in afara celor indicate acolo,mai adaugi putina apa,putina Vegeta,patrunjel verde tocat (la sfarsit,cand e fiarta deja),daca e supa,un pic de leustean verde+patrunjel tocat (daca e ciorba).Inainte de verdeturi,adaugi si cativa taitei,ii lasi sa fiarba acolo sau ii fierbi separat...si pui si smantana (tot la final si daca va place).Va avea un gust diferit de o ciorba/supa instant si nu depui mult efort!
  •  
    • 1225 mesaje
    24 Oct 2006, 00:59
    0 0
    Pt o supa iti trebuie:
    3 morcovi
    1-2 radacina de patrunjel sau 1 pastarnac
    1 ceapa
    1 ardei gras (optional)
    o leg. de patrunjel frunze
    carne de pui ,fierbe mai repede (pulpe sau aripioare, presupunand ca n-ai cum sti sa transezi un pui intreg)
    Pui morcovii si patrunjelul in 2-3 litri de apa rece si le pui la fiert.Cand clocoteste,adugi carnea bine spalata, scursa de sange. Dupa cs incepe sa fiarba, culegi cu o lingura spuma care se aduna la suprafata.Lasi sa fiarba, fara sa amesteci, iar peste vreo 25 de minute pui si ceapa crestata putin, si ardeiul intreg ,doar codita s-o tai.Cand a trecut o ora de cand fierbe, probezi daca e fiarta carnea.Daca nu e , o mai lasi putin, depinde , daca puiul e de casa fierbe mai greu.Cand e gata carnea strecori supa, sau scoti pe o farfurie legumele si carnea, si lasi zeama asa, daca n-ai stecuratoare. Daca preferi fideaua, o pui dupa ce ma dai supa un clocot, n-o fierbe ca se face terci.Taiteii se fierb dupa indicatiile de pe pachet.Dupa ce ai oprit focul pui patrunjelul tocat marunt. eu pun si morcovii taiatii felii mai groase.
    carnea poti s-o mananci ca atare, sau o poti trece prin ou amestecat cu faina (sa aiba consistenta smantanii) si o prajesti in ulei.
    Mai incolo iti scriu si mancaruri, dar da-mi un indiciu cu ce preferi-cartofi, orez, fasole, mazare, gulash, cu sau fara carne...
    vai, am uitat sa-ti spun ca trebuie sa pui cam o lingura de sare, cand adaugi ceapa, apoi amesteci. Dupa ce strecori gusti si vezi daca mai e nevoie, daca da poti pune o delikat, o lingurita sau mai mult, eu pun si putin piper negru.
  •  
    • 627 mesaje
    24 Oct 2006, 10:01
    0 0
    http://www.gustos.ro
    http://www.culinar.ro

Si vei gasii mult mai multe retete decat se vor posta aici !
    Cu rabdare si perseverenta vei reusii!
    Succes!
  •  
    • 354 mesaje
    25 Oct 2006, 19:29
    0 0
    Va multumesc pentru ajutor.
    O sa incerc reteta pe care a postat-o miss_smith si o sa intru si pe site-urile de mai sus...sa vad ce gasesc si ce nu.
  •  
    • 354 mesaje
    25 Oct 2006, 19:30
    0 0
    Pt. miss_smith: prefer orezul si mazarea cu si fara carne.