Alimentatie sanatoasa!
-
0 0care sunt mancaruri sanatoase pe care le preparati?
-
A fost recent un articol chiar pe eva despre alimentele biologice si ecologice , poate il cititi si voi daca nu ati facut-o deja

Mie singurele alimente sanatoase mi se par fructele si legumele crescute fara insecticide , pesticide , ingrasaminte , precum si carnea , laptele si ouale provenite de la animale crescute fara hormoni si alte interventii
Din pacate astea nu prea se gasesc usor si nu esti sigur ca sunt intr-adevar asa cum trebuie -
sunt total deacord cu xory. e foarte greu sa gsesti alimente organica, cum se mai numeasc alim sanatoase si naturale. la noi din fericire inca mai exista. la tara de ex. eu am bunica la tara si de acolo procur multe chestii care nici nu se compara la gust cu ce este in comert. oricat ar scrie pe eticehte ca sunt fara conservanti si adaosuri...
dar uneori si la tarani e greu sa gasesti. mai ales la cei care vand in piete, ca s-au smecherit si ei...
deci mergem la cumparaturi la tara... -
Adevarul e ca nu gatesc prea dietetic.Am inteles ca cel mai sanatos ar fi sa consumam alimente proaspete sau cat mai putin preparate termic.In concluzie fructe si legume(salate),carne cat mai putina ,miere in loc de zahar ,ceaiuri in loc de alte bauturi,suc naturale(facute de noi) limonada.Ce bine ar fi daca am putea sa facem asa!
-
stateam si ma gandeam intr-o zi ce as putea sa mananc sa stiu sigur ca e sanatos , nu neaparat ce nu ingrasa, ca deocamdata nu am probleme...ci pur si simplu ce e bun pentru organism, ce nu contine E-uri.Intr-adevar doar fructele si legumele sunt indicate, dar si cu astea e problema, ca am cumparat intr-o zi niste grefe si pe cat erau pe portocalii si mari, pe atat erau de uscatzele in interior si acre...se cunostea clar ca au fost tratate cumva.
Ca sa nu mai vorbesc de gogosarii mari si frumosi din piata, care odata ajunsi acasa pe masa la taiat, am constatat ca erau plini cu apa in interior, umpluti cu seringa cu apa....ce tampenie, ca sa fie mai grei la cantar!
-
Pot sa va dau si eu cateva sugestii?
Deoarece de cateva luni sotul meu si-a facut analize si i-au iesit cam proaste...colesterol, trigliceride, glicemie, TGO si TGP foarte ridicate, a trebuit sa intre la regim drastic. Asa ca am inceput sa ma preocup si eu mai mult de mancaruri dietetice (pe care le consideram fitze inainte) si sanatoase.
In primul rand am eliminat complet carnea de porc. Gatesc doar din carne de vita, pui si peste. Am eliminat prajelile (sunt foarte periculoase) si pe cat posibil incerc sa nu gatesc cu grasimi animale. Intr-adevar cum au spus si celelalte fete fructele si legumele sunt foarte bune. Mi-a spus un medic sa incerc sa fac in fiecare dimineatza suc natural din: mere, radacina de telina, sfecla rosie, morcov date prin storcatorul de fructe. Se bea un pahar in fiecare zi pe stomacul gol dupa care asteptati 30 min. pana sa mancati micul dejun. Eu am facut si iese super bun. Bineinteles ca puteti adauga orice fruct sau leguma care vi se pare voua ca se potriveste. Este foarte sanatos si poate chiar sa inlocuiasca micul dejun.
Eliminati painea alba si pufoasa. Incercati sa mancati paine graham, paine cu secara, paine neagra in general. Noi ne-am obisnuit cu ea si acum chiar ni se pare foarte buna.
Cam atat deocamdata. O sa mai scriu si cateva din retetele pe care eu le gatesc de cand cu regimul...
Oricum...se pare ca tot ce ne place...ne este interzis. Asa ca trebuie sa ne obisnuim sa mancam nu numai ce ne place dar...si ceea ce e sanatos. Cu toate ca ne este greu de cele mai multe ori.
Va pup! -
pai eu zic ()ca mancarea sanatoasa trebuie in primul rand s-o gatesti in casa,chiar si dulciurile de ex,in loc de o prajitura mai bine faci o placinta in casa.In plus,de ex daca ai probleme cu colesterolul,trebuie sa consumi mult peste,ulei de masline..,si in alta ordine de idei,a manca sanatos inseamna sa nu te privezi de nici o grupa de alimente.Ce e drept,carbohidratii e de preferat sa-i iei din orez integral,paste integrale,paine integrala,lipidele trebuie luate din unt..nu margarina,carne slaba nu porc(eu nici vita nu mananc deoarece am impresia ca contine toxine multe fiind o carne rosie),nevoia de glucide se poate satisface mancand fructe la greu,chiar si banane..daca stai bine cu greutatea,sau sucuri,dar cu tot cu pulpa,ca tamam aia contine fibre.Doctora mea de familie mi-a recomandat sa iau in permanenta seleniu si zinc ..a zis ca fructele si legumele tratate nu mai contin aceste elemente esentiale pt organism.si intradevar,trebuie sa evitam prajelile..ataca ficatul si de la o varsta tre sa ne gandim si la el,nu?