o minune de salata!

•  
    • 360 mesaje
    1 Iul 2003, 12:33
    0 0
    Trebuie sa va impartasesc aceasta reteta, e delicioasa si de sezon:
    Pentru 3 portii:
    rosii coapte bine (4-5 buc.), castraveti verzi (3 buc medii), ardei gras (1 buc.), ceapa verde (dupa gust, intre 1 si 3), marar (o legatura). branza feta (cca 100 grame), oua fierte semi tari (2 buc.), sunca presata taiata cubulete (150 grame).
    Se taie toate, se amesteca si secretul salatei este faptul ca uleiul se adauga fierbinte. Se formeaza astfel un sos delicios. Atentie, nu adaugati sare decat daca este necesar dupa ce amestecati bine deoarece feta este sarata. Pofta Buna!
  •  
    • 1208 mesaje
    1 Iul 2003, 14:19
    0 0
    Mummmmm pare super deliciosssss O incerc si eu in seara asta. Iti spun maine cum a fost.
  •  
    • 360 mesaje
    1 Iul 2003, 15:29
    0 0
    Este...pofta Mare!
  •  
    • 420 mesaje
    2 Iul 2003, 01:00
    0 0
    ASTA-I "SALATA BULGAREASCA"
  •  
    • 360 mesaje
    2 Iul 2003, 09:38
    0 0
    Din cate stiu, salata bulgareasca contine maioneaza si nu are in componenta marar. Feta este inlocuita cu telemea, cel putin la majoritatea restaurantelor unde am mancat.Si cred ca important este ce iese...Eu sunt topita dupa salata si o recomand, inca o data! Daca mai vreti retete, cu placere, sunt un OZN care gateste din pasiune!
  •  
    • 420 mesaje
    3 Iul 2003, 04:00
    0 0
    DA-NE SI ALTE RETETE RACOROASE PT. CANICULA DE AFARA! ITI MULTUMESC ANTICIPAT!
    APROPOS, AM FACUT AZI SALATA, PREA MI-AI FACUT POFTA!
  •  
    • 360 mesaje
    3 Iul 2003, 11:40
    0 0
    Ma bucur ca ti-am starnit interesul! Sper ca ti-a placut! Reteta de azi: salata de cruditati cu piept de pui
    Ingrediente: o telina medie (cam 250 grame), 3 morcovi, 5 mere marisoare, mustar, piper, oua si ulei pentru maioneza, lamaie,Delicat (eu folosesc Maggy "Secretul gustului", da un gust deosebit..nu fac reclama, nu am de ce!).Telina se da pe razatoarea mare, se freaca bine cu un pic de sare si se strope4ste cu zeama de la 1/2 lamaie. Se lasa asa cam o ora, timp in care se dau pe rzatoare merele curatate de coaja si morcovii. Pieptul de pui(de preferat fiert putin in prealabil) se taie cubulete si se prajeste in ulei presarat cu putin Delicat, se scurge bine si se pune la racit. Se amesteca toate ingredientele cu o maioneza facuta in casa dintr-un ou fiert si unul crud. Se adauga mustar si putin piper dupa gust si se serveste rece, dupa ce a stat macar o ora in frigider. Este foarte buna, sotul meu e tooooooopit dupa!!! Si mai e si efectul psihologic al telinei....
  •  
    • 1208 mesaje
    3 Iul 2003, 14:09
    0 0
    Bmg , am facut salatica aseara si i-a placut si motanului meu ( sotul). E super faina si racoritare.
  •  
    • 360 mesaje
    3 Iul 2003, 15:19
    0 0
    Pufyca, ma bucur! Stii, intr-un moment de supermelancolie cauzata de vremea nebuloasa, probabil, recunosc ca abia astept sa am ocazia sa fiu pe FORUM pentru ca in viata cea reala nu am prietene...De aceea, ma simt utila si aproape de Eve cand impartasesc cate ceva din experienta mea. Incearca si salata de cruditati. Cred ca si motanul tau va fi la fel de topit ca si motanul meu!! E culmea, chiar motan ii spun din cand in cand!!
  •  
    • 420 mesaje
    3 Iul 2003, 15:06
    0 0
    buna reteta, promit s-o prepar maine! se poate dupa dorinta sa dublez cantitatea de telina ...pt. efectul psihologic?
  •  
    • 1208 mesaje
    3 Iul 2003, 15:33
    0 0
    Bmg e trist fara prietene...dar si explicabil pentru ca in ziua de azi lumea este atat de rea si atat de parsiva, fiecare e pentru el si rar , foarte rar mai gasesti prieteni adevarati. Eu am gasit aici pe eva. Am o prietena foarte buna. Incearca si tu.
  •  
    • 360 mesaje
    3 Iul 2003, 15:35
    0 0
    Pentru efectul psihologic spune-i jumatatii ca salata are proprietati "virilizante" dar nu dubla nimic pentru ca ii strici gustul. O sa razi, dar sotul meu, care e tanar si foarte "in forta"..chiar prea uneori, dupa salata asta parca e "Hercule".Pofta buuuuuuuna!
  •  
    • 360 mesaje
    3 Iul 2003, 15:37
    0 0
    Multumesc, Pufyca de incurajari...E greu, asa e, dar e mai greu sa ai falsi prieteni. Eu cred prea mult in oameni, de aceea se intampla uneori sa fiu lovita pe la spate! Oricum, pasa melancolica mi-a trecut si acum vad viata in roz si in "salata cu telina". Pupici!
  •  
    • 420 mesaje
    4 Iul 2003, 01:41
    0 0
    dupa mine, draga bmg, important este ca Hercule este alaturi de tine si nu te tradeaza! de prieteni parsivi si profitori cu totii ne intalnim in viata! sa fie de capul lor!
    tu ramai sincera in continuare si intr-o zi vei fi rasplatita cum se cuvine!
    p.s. al meu sot a adormit dupa salata, dar nu ma las, mai repet reteta!
  •  
    • 360 mesaje
    4 Iul 2003, 12:21
    0 0
    Dratga Lulu, insista...lool. o zi buna tuturor Evelor!
  •  
    • 420 mesaje
    10 Iul 2003, 11:42
    0 0
    draga mea BMG, nimic nou? m-ai bagat in cura de slabire, sau ma lasi sa mai insist cu "telina"?
  •  
    • 360 mesaje
    10 Iul 2003, 13:20
    0 0
    Draga Lulu, am innebunit cu tartele cu fructe in ultimul timp! Si am trecut si eu pe un regim pentru o boala care ma sacaie, asa ca mai nou, consumam cartofi copti la cuptor cu piept de pui la gratar, compot de fructe si altele... daca vrei, insa o reteta delicioasa, e rulada cu carne de pui si ciuperci, o reteta care mi-a iesit din intamplare, neavand ingrediente de drob. Te intereseaza?
  •  
    • 560 mesaje
    11 Iul 2003, 10:49
    0 0
    da, si pe mine ma intereseaza.
    dar retete usoare, la cuptor sau fierte nu ai?
    eu vreu sa slabesc urgent dar sunt f ff f ff pofticioasa.
  •  
    • 360 mesaje
    11 Iul 2003, 11:22
    0 0
    Ba da, cea mai usoara reteta: cartofi noi, curatati, dati prin sare sau Delikat, pusi intr-un vas Yena in cuptor cu cativa catei de usturoi pisat si o leg. de marar tocat. Vasul este uns in prealabil cu unt sau margarina. Se lasa la foc mic pana devin cartofii aurii (ii intorci din cand in cand) si poti sa ii consumi ca atare sau cu iaurt deasupra. Este o mancare satioasa si nu cred ca ingrasa prea mult.
    RULADA CU CARNE: 2 buc. piept pui se fierb si se da carnea prin masina. Se pune intr-o tigaie de teflon cu f.putin ulei, se condimenteaza "bine" cu Delikat, piper, curry (ii da un gust deosebit dar sa nu puneti prea mult), busuioc si cimbru. Separat se undeste o ceapa tocata marunt, peste care se pun ciuperci dintr-o conserva spalate si tocate. Se lasa sa se prajeasca putin si se lasa la racit.
    Aluatul se face simplu: 2 oua, 1 pahar (cam 100 grame) bors alimentar incalzit, 100 grame ulei, drojdie cat o nuca, se amesteca toate cu faina pana capata consistenta,se framanta cat sa le incorporeze pe toate si se izbeste de cateva ori, se lasa un pic la crescut si devine o chestie pufoasa. De la inceput se aprinde cuptorul la foc mic si se pregatesc 2 tavi de cozonac care se ung cu margarina si se tapeteaza cu faina. Cand e aluatul gata, continuam cu umplutura: carnea se amesteca cu ciupercile si ceapa si se adauga 4 galbenusuri crude si albusurile batute spuma, o leg. de marar tocat. Se amesteca bine cu mana, se intinde o foaie subtire din 1/2 aluat (daca e prea mult, mai bine aruncati ce ramane), se pune deasupra, uniform, 1/2 compozitie carne, se ruleaza ca un cozonac, se unge deasupra cu ou batut si se presara susan pentru aspect. La fel si cealalta, se dau la cuptor cam 30-40 min, pana coaja de deasupra devine sfaramicioasa. Atentie, aluatul nu se prea rumeneste la aceasta reteta! In primele 20 min, nu deschideti cuptorul si pastrati temperatura constanta.

Sa nu vi se para greu de facut, e o bunatate si va dati gata sotii sau musafirii!! Spor la treaba!
  •  
    • 420 mesaje
    12 Iul 2003, 14:24
    0 0
    draga mea bmg, iti sunt profund recunoscatoare daca imi dai o super retzeta de tarta cu fructe! stii...eu....cu blatul stau foarte prost! ba nu creste, ba iese tare! merci anticipat!