Reteta ciorba

•  
    • 1372 mesaje
    15 Oct 2006, 12:09
    0 0
    Vreau sa impartasesc cu voi o supereteta de ciorba...Fff delicioasa...Poate o stiti dar eu am descoperit-o de curand si sunt ff incantata!
    E un fel de ciorba de burta dar cu pui...
    Sa va explic- iei pieptul de pui si il tai fasii,il pui la fiert,apoi adaugi legumele- cartofi,ceapa(eu o prajesc in prealabil),morcovi ,zarzavat si ce mai aveti prin casa,o lasati sa fiarba vreo 30 min,apoi adaugati un plic de supa crema de pui amestecata cu putina faina,eventual niste fidea,cubulete de knorr.La final adaugati o cutie de smantana amestecata cu un ou bine batut si usturoi.Puteti sa puneti si leustean k sa-i dea un miros placut...
    Pofta buna!
  •  
    • 1883 mesaje
    15 Oct 2006, 14:21
    0 0
    Da,e foarte buna ciorba,eu am facut-o deja de multe ori,a placut la toata lumea!
    Doar ca eu pun totul la fiert,carne,zarzavaturi,apoi scurg zeama,acolo pun pieptul de pui taiat tip fideluta,adaug smantana,un pic de lapte,leustean si patrunjel verde taiat marunt (la sfarsit),iar de acrit,o acresc cu bors.Sigur,adaug si usturoiul .
  •  
    • 1372 mesaje
    15 Oct 2006, 15:00
    0 0
    Aaa..se si acreste?O sa incerc si eu...
  •  
    • 1883 mesaje
    15 Oct 2006, 15:14
    0 0
    Babygirl,daca pe la voi nu se obisnuieste sa se manance ciorba acra,iti sugerez sa pui doar un cubulet de Knorr-bors,sau orice altceva,sa n-o faci prea acra (eu folosesc bors facut acasa,daca am).Dar o poti gusta,stabilesti tu cat de acra iti place!
  •  
    • 831 mesaje
    15 Oct 2006, 19:28
    0 0
    Mamaaaaa, da' ce fain suna ciorba asta Parca-i si simt aroma....gata...saptamana viitoare o execut si io
  •  
    • 1883 mesaje
    15 Oct 2006, 19:37
    0 0
    N-o sa-ti para rau dac-o faci,Ilinka!
  •  
    • 1372 mesaje
    15 Oct 2006, 21:02
    0 0
    K tot mi-am descoperity talentul de bucatar,sa va mai dau o reteta...
    Pieptul de pui taiat k pt snitel si batut bine se da prin pesmet,eventul amestecat cu ou.Separat se taie salamul( e f bine dk aveti din acela uscat si mai condimentat)si sunca,se pune cate o felie de sunca,una de salam,una de cascaval sau branza topita si la mijloc o felie f subtire de rosie si totul se inveleste in cate o bucata de snitel.Se baga la cuptor in tava,bineinteles stropit din plin cu apa si ulei k sa nu se arda,plus mirodenii...E superbun!
    Eu,cum de-abia am descoperit bucataria,in naivitatea mea,credeam k eu am inventat reteta...dar a inceput maica-mea sa rada de mine cand i-am spus...O stia de mult...
    Deci nu ma laud k e "patentata" dar merita sa o incercati...

A!Am uitat sa va spun k tb sa infigeti scobitori in ele k sa stea legate..
  •  
    • 1118 mesaje
    17 Oct 2006, 04:24
    0 0
    sambata incerc si eu ciorba asta!
    good idea
  •  
    • 151 mesaje
    17 Oct 2006, 09:52
    0 0
    asta e ciorba radauteana...se prepara in zona Vatra Dornei.sau cel putin acolo am mancat eu prima oara.
  •  
    • 25 mesaje
    19 Oct 2006, 17:34
    0 0
    un an ca n-am mai mancat ciorba facuta de mama.
    offfffffff ce n-as da pentru o farfurie
  •  
    • 1883 mesaje
    19 Oct 2006, 18:20
    0 0
    Ilena,o fi "ciorba radauteana" denumirea ciorbei asteia,eu sincer am primit reteta de la matusa-mea,care e tot moldoveanca.N-am luat-o dintr-o carte de bucate.
  •  
    • 733 mesaje
    19 Oct 2006, 20:51
    0 0
    am sa incerc si eu ciorba suna tareee interesant .
  •  
    • 1095 mesaje
    20 Oct 2006, 10:12
    0 0
    Baby,fac cinste pt reteta de ciorba.Am facut-o si a iesit buuuuuna de tot.Am sa fac si rulourile de pui.Sa mai dai asa retete.Pupici
  •  
    • 1118 mesaje
    23 Oct 2006, 00:26
    0 0
    baby am facut-o azi.
    super!
    eu insa nu pun verdeturi si nici legumele nu le-am lasat in ea dupa ce s-au fiert.
    Arata ca ciorba de burta insa gustul e mai fin
    merci
    pusi
  •  
    • 1372 mesaje
    23 Oct 2006, 09:35
    0 0
    Ma bucur mult k va place...
    Va pup!
  •  
    • 2249 mesaje
    23 Oct 2006, 11:05
    0 0
    baby, cum a fost weekendul? V-ati simtit bine, cum l-ati petrecut?
  •  
    • 88 mesaje
    28 Oct 2006, 00:02
    0 0
    baby, trebuie sa-ti multumesc
    si io-s junioara in ale bucatariei, dar am reusit sa-mi impresionez boyfriendu' cu ciorba ta
    raman datoare
  •  
    • 2 mesaje
    10 Nov 2006, 09:43
    0 0
    fetelor reteta cu pieptul de pui e super am facut-o si eu dar eu in loc de rosie o stiam cu ciuperca taiata felii(din acelea albe-champion)immmmmmmmmmmmm e faina tare
    Va pup
  •  
    • 2 mesaje
    10 Nov 2006, 09:56
    0 0
    Eu ma confrunt cu o mare problema_GRASIMEA- incerc sa tin diete si totusi....ma intelegeti voi ce spun
    Am o reteta buuunaaaa si fara prea multe calorii:Ardei grasi umpluti cu branza:Ardeii spalati,curatati, branza proaspata-150gr se paseaza si se amesteca cu 2 oua batute,pesmet(la un ou o lingura de pesmet),se adauga sunca de curcan-200gr taiata cubulete,cascaval-100gr ras,2-3 linguri lapte,patrunjel fin tocat,sare, piper alb.Se umplu jumatatile de ardei si se asaza intr-un vas termorezistent uns cu unt.Se pun in cuptorul incins si se lasa sa se gratineze 20-25 minute.
    Ingredientele sunt pentru 4 ardei , ar fi ideal sa fie divers colorati.
    Pofta bunaaaa
  •  
    • 3198 mesaje
    10 Nov 2006, 12:24
    0 0
    claudia, daca amesteci branza cu ou si cu cunca, te mai miri ca te ingrasi?! Aoleu, ba chiar si cu pesmet... Sunt multe calorii acolo, nu gluma! Dar sa stii ca nu doar cantitatea mare de calorii ingrasa, ci si combinatiile care favorizeaza depunerea grasimilor. Daca mananci grasime (si fie vb intre noi, f multe alimente contin grasimi, chiar daca nu le vedem sau simtim, de pilda sunca si branza din reteta ta), ea se va depune cu succes pe burtica si soldurile tale daca o asezonezi cu carbohidrati (paine, cartofi, paste, orez) sau proteina animala. Deci, ai voie sa consumi la o masa doar carne, sau doar oua, sau doar lactate/branzeturi si numai cu legume/verdeturi, atat. Carbohidratii merg si ei tot numai cu legume si fructe.
    Deci, nu ingrasa: o tarta cu fructe, o friptura cu salata, paine cu salata si tot asa... Dar labartzeaza instant orezul cu lapte, ciorbita de carne cu fidea sau smantana, ou, ce se mai pune pt legare... cam asta e...

Referitor la ciorba de la care a plecat topicul, eu abia astept sa incerc un fel de reteta de ciorba de burta la care in loc de vita (ca pute! ) sa folosesc sorici, zgarciuletze si oase de porc!
    Eu pastrez zarzavatul in ciorba in sensul ca il pasez si il amestec cu smantana. O acresc cu otet si ca verdeatza presar frunze de telina si patrunjel. Mi se pare ca leusteanul nu merge bine decat la bors si, dupa gustul meu, absolut deloc cu usturoi...
    Vaaaai, mi-e foame!