HELP!!! briose...
-
0 0Dragele mele, m-am apucat azi de dimineata sa fac briose. Am luat frumos cartea de bucate, am respectat intocmai reteta, dar... in loc de aluat, mi-a iesit un fel de compozitie foarte moale, cam ca aia pentru clatite. Am mai pus oleaca de faina, cat se se lege cat de cat compozitia, si am bagat-o la frigider pentru 6 ore, asa cum scrie in reteta.
Da' ma tem ca nu-i in regula...
A mai facut cineva briose, ca sa ma indrume?
Reteta pe care am folosit-o e urmatoarea:
300 gr faina
150 gr unt
4 oua
50 g drojdie
sare
zahar vanilat
50 gr zahar
Am facut maiaua din drojdie, lapte caldut si o treime din faina, am lasat-o sa creasca, am amestecat-o cu restul fainei. Apoi am adaugat zaharul, sarea, zaharul vanilat si, treptat, ouale si untul.
In faza asta deja aluatul era ciorba - noroc ca l-am facut intr-un castron mare si nu pe planseta, cum scria in cartea de bucate.
Am mai adaugat faina dupa capul meu (cam 100-150 grame) pana am obtinut un aluat asemanator cu cel de cozonac, dar mai molicel.
Acum aluatul sta la frigider...
In reteta scrie ca dupa 6 ore trebuie sa-l framant din nou, sa-l las sa creasca, apoi sa rup bucatele din el ca sa pun in forme, iar in mijloc sa pun bucatele mai mici, in forma de para intoarsa. "Sa rup"??? Cum sa "rup", cand aluatul e fleasca?
heeeeelp!!!!.... -
clau, multzam pentru idee, cu siguranta asa o sa fac si eu de aici inainte! tu cum procedezi: mai bagi aluatul la frigider sau nu?
briosele de ieri au crescut frumos, dar la capitolul gust cam lasa de dorit: nu-s nici suficient de dulci, nici suficient de aromate... noroc ca le-am adaugat stafide si cate un botz de crema de ciocolata, altfel n-aveau chiar niciun farmec. -
donna,eu am reteta de briose americane din revista avantaje,nu am incercat sa o fac pt. ca nu am tavitele necesare,dar la rai uno la o emisiune de bucatareala am vazut prepararea si compozitia era destul de slaba . RETETA:75g faina simpla,75g faina000,1/2 lingurita de sare,1/2 lingura de praf de copt,1 lingurita de zahar tos,125 ml de lapte,1ou 50g de unt,topitUMPLUTURA
ulce-2banane piure,100g nuci taiate marunt, 2linguri zahar brun nerafinat;sarate:1lingurita de mustar pudra,40g de brinza tare rasa, 2ling de arbagic taiate marunt.PREPARARE:incalzeste cuptorul la 200 grade, unge tava cu grasime.intr-un castron pune faina,sarea,praful de copt amesteca bine,separat bate oul amesteca cu laptele,zaharul si untul topit.Acum se lucreaza repede si se incorporeaza cele doua amestecuri si compozitia dulce sau sarata in 15-30 sec, se toarna in forme si se da la cuptor pt. 20 min.