cum se pun gogosarii ?
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
12 Oct 2006, 18:350 0buna fetelor ..cine stie cum se pun gogosarii aceia ..retzeta puturosului care se pun toate si se lasa nu stiu cate ore ?
-
12 Oct 2006, 20:50Nu stiu de ce reteta zici tu aici, dar la un alt topic -parca ceva de genul "conopida cu morcovi"- am scris o reteta generala (ma rog, asa fac eu, generala pt. mine) de muraturi.
O sa-ti zic si reteta mea de gogosari:
-7-8 kg gogosari, 1l otet, 2-3 l apa, 1/2 kg zahar, 10 gr. sare pt. fiecare l de lichid, foi de dafin, frunze telina, piper boabe, mustar boabe, hrean.
Gogosarii spalati ii tai in bucati. Intr-o oala mai mare se pun la fiert apa, otetul, zaharul, sarea, dafin, piper, mustar, telina. Cind clocoteste se pun gogosarii si se fierb 1-2 min. Se aseaza in borcane cu piper, mustar, hrean, telina si se acopera cu lichid. Eu pun deasupra, in cruce, hrean. Nu lasa gogosarii sa se ridice. -
13 Oct 2006, 09:21Cred ca stiu despre ce reteta vorbesti ..eu ii pun asa de vreo 3 ani si ies super gustosi si tin foarte mult timp .
Deci ,gogosarii ii cureti ii tai in jumatati sau sferturi si ii speli .
Faci o compozitie din apa , otet .zahar ,sare , piper , boabe mustar ,foi dafin .
La 1 litru otet eu pun cam 2-2.5 litri apa si 1/2 kg zahar.
Gogosarii ii pui in vase mari ,torni compozitia peste ei (rece ,nu fiarta sau oparita )si ii lasi 24 de ore .
Intre timp mesteci mereu gogosarii .
Ai sa vezi ca ei se vor inmuia putin ,adica isi vor trage zeama exact cat au nevoie.
Dupa 24 de ore ,ii asezi in borcane cu hrean destul printre ei si torni compozitia deasupra pana se umple borcanul si adaugi si putin conservant.
Legi borcanul la gura si il pui la rece ! -
14 Oct 2006, 01:11eu cred ca mai bine cumperi de la supermarket,nu are rost sa te mai chinui.poate nu ii fierbi cat trebuie,pui prea multa sare sau alte chestii.spor la cumparaturi
Înapoi la: Forum » Gastronomie