aniversare-solutii
-
0 0sapt viitare facem 17 ani de casatorie civila. as face si o placinta cu carne, dar niciodata nu mi-a iesit aluatul...se sfarama.cine are o reteta super, dar nu prea chinuitoare.....
PS cred ca tortul o sa-l cumpar, nu mai vreau sa-l fac cu ac crema etern....voi aveti solutii...sincer ma bate gandul sa ne ascundem copii si sa plecam la munte in week-end la o cabana in varf de munte...cred ca asta o sa facem.....dar totusi vreau si aluatul, cu restul ma descurc MERCI ANTICIPAT...VOI CE SOLUTII NASTRUSNICE IMI DATI? -
Eu fac placinta de carne cu aluat de foietaj cumparat.
Pun carnea tocata (ai mei prefera piept de pui) si o calesc cu putin ulei, apoi adaug sunca presata de curcan taiata cubulete mici, cateodata si ciupercute, oua, verdeata si condimente.
Tai aluatul cu o latime de aprox. 20 cm, pun umplutura, roluiesc si pun in tava.
Crestez deasupra si ung cu ou batut cu putin suc de rosii si bag la cuptor.
Oricum, poti improviza umplutura functie de preferintele voastre. -
Aniversarea asta nu trebuie s-o petreci in bucatarie! Cumpara foile de placinta, ca nu ai 7 vieti de trait!
Eu pun carne tocata, calita cu ceapa si ciupercute, putin sos de rosii si condimente din belsug.
Cat despre tort... stiu f multa lume care prefera totusi gustul de tort cumparat. dupa placinta cu carne, ar merge doar un tort usor, ca Diplmatul, iar asta e mai bine sa fie cumparat.
Daca nu reusiti sa plecati la munte, luati-va bilete la teatru. Asta ar fi de fapt un cadou frumos pe care vi-l pot face chiar copiii.
Ani multi si fericiti in continuare impreuna! -
cred ca m-ti convins!mai bine nu mai fac nimic...si ne ascundem...in felul asta rezolvam problema...la munte gasesti tot ce vrei...apropo ati mancat prajiturile, dar mai ales placintele din sinaia?chiar in centru, la o brutarie nemteasca.au deasupra usi 2 mosuleti care se invart. o stiti?mi se pare ca se invart laora exacta
-
beauty ai dreptate in week-endul asta le-am facut din foitaj cumparat. pur si simplu l-am infasurat cu carnat. a iesit s super si usor. de lene folosesc hartia de copt, iar la prajituri idem. ti-am mai spus nu sunt o gospodina, dar cateodata mai vreau sa fac cate ceva, dar sa nu-mi ia nici timp, nici murdarie in bucatari. incercati si voi aluatul din comert si puneti doar carnat. asta dimineata in week cand sunt toti acasa.
-
mie nu-mi placea de nici un fel siaia pana cand am dat de o gazda la care mergem cand avemchef. inainte mi se parea un oras insipid. acum stam pe furnica, sus, langa unitatea militara, aproape de peles
patiseria este chiar in centru, cam vis-a-vis de complexul vechi, mai inspre parc.o sti sigur. la parterul hotelului. -
beauty, mai bine pleaca in concediu la vara in ardeal,
sibiu
paltinis
si valea oltului pe la caineni...
zona sighisoara-brasov....
ne-am propus ca in fiecare an sa facem o zona a tarii. am vrut la cazane anul asta, dar am ajuns in alta parte.
in orice caz, preturile au fost destul de piperate....mai jos de 1700.000 cam nu gaseamDAR MERITA.... -
happy,eu mai fac placinte in forma de tarta,aluat de tarta:200g de faina,100g. de margarina de prajituri,un galbenus de ou,2lingurite de zahar,50ml.de lapte sau smintina,un praf de sare.Amesteci grasimea cu zaharul,sarea,galbenusul si laptele,apoi cu o furculita amesteci cu faina,aluatul nu trebuie framintat ,amesteci pina ce devine o coca,pe care o dai la frigider 1/2h.Dai cu ulei si faina tava de tarta apoi intinzi aluatul il presezi sa ia forma si il intepi cu furculita, dai la cuptor10 min,pui amestecul dorit si mai dai la cuptor cam 20 min.Eu am facut asa cu brinza,mere,cu amestec de legume,la amestec trebuie sa ai ou sa le lege impreuna.Poti presara cu brinza deasupra pt un aspect mai frumos.
-
happyline ai dreptate sunt minunate placintele cu mere, dar si painicile cu ceapa, prajiturile cu frisca si fructe de padure ,oare ce minunatii mai fac pt ca nu am mai mers demult pe acolo?
Beauty_lover se numeste :"Deutschland Restaurant si Cafenea", nu stiu daca intre timp nu si-au schimbat denumirea. -
nu si-au schimbat-o, eu stiam de brutaria deutschland, doar ca am impresia ca si-au mai micsorat spatiul, in interior parca erau 2 incaperi, acum e doar una...
si tot off-topic, pentru fani sinaia, si la fosta cofetarie de la international, (actualmente mutata) erau placinte bune, si trufe de ciocolata si tort krantz, desi in ultimul timp parca nu mai au acelasi gust.