chiftele din carne de vita
-
0 0as dori si eu o reteta de chiftele, rapia si simpla.
va pup
-
De ce de vita, Micola?
De obicei, se foloseste in amestec cu porc, pt ca vita e f seaca, nu are pic de grasime si ies chiftelele ca piatra. Si destul de putin gustoase.
In fine, la - sa zicem - 1/2 carne tocata, se adauga 1/2 paine inmuiata, 2-3 oua, cam 1 capatana de usturoi (dupa gust), 1 ceapa maricica rasa, sare, piper, cimbru, boia, patrunjel, marar, frunze de telina (ce preferi), se amesteca, se fac cocloasele, se dau prin faina si se prajesc in ulei.
Si stai linistita: la chiftele, totul e simplu! Dar nimic rapid...
-

Asta nu suna a bine!
Adica, ce vrei sa zici? Eu sunt aia cea mai prezenta peste tot? Cum asa? Faci statistici?
Si acuma ce concluzii ai tras?
Daca eram f tanra, era clar: sunt o acneica fara ocupatie!
Daca aveam vreo 60 de ani: asta e la azil si are timp!
Ai sugera sa ma las si pe altii sa scrie? Am pus monopol pe topicuri? Aoleu...
Gata, stai linistita, de-acum incolo o sa ma abtin! -
mersi mult de tot, beauty!
pai am carne de vita in casa, de asta nu as mai cumpara de porc+k am colesterolul cam mare si nu prea mai am voie carne de vita...
dar , mai ales, sunt la faza in care incerc sa-l conving pe al meu sot sa mai manance si fara carne, dar dk tot e carne, macar sa nu mai fie de porc...
nu or fi bune, din carne de vita?
eu , totusi o sa incerc reteta de la tine. maine. iti dau si feed-backul
te pup
ps: ba sa mai postezi, mai ales la frumusete k am vazut k te pricepi
-
pai atunci de ce vrei sa faci prajit? fa o friptura la tava - e mai buna decit chiftelute din carne de vita.
ok, deci vrei ch. marinate. Uite cum fac eu sosul : bulion -sau pasta de rosii diluata, dar nu f. tare sa iasa sosul ceva mai gros- sau si una si alta, eu mai pun si putin "bulion" de ardei -o pasta-, foi de dafin, piper, dar f. putin, putin zahar daca bulionul este mai acru (sosul trebuie sa fie usor dulce), busuioc. Il lasi sa fiarba putin si adaugi chiftelutele, mai lasi citeva clocote si gata. -
reteta mea de sos:
(Nu pun ceapa in chiftele, ci numai in sos)
Calesc putin o ceapa, adaug putin bulion sau suc de rosii,apa calduta; cand da in fiert, adaug faina cu putin bulion si apa (amestecate toate), amestec repede si amestec pina se ingroasa si da in fiert. Adaug usturoi (dupa gust), cam o lingura de otet, piper, delicat si putina sare. Adaug chiftelele parajite inainte si las sa dea in cateva clocote.La sfarsit, adaug verdeata (patrunjel)
Pofta buna! -
eu de fapt fac chiftelute si destul de des numai din carne de vita si cat mai simplu pt ca nu vreau nimic f "greu"; carne tocata, ceapa tocata, putin usturoi (ca mi se cam apleaca de la miros), oua, verdeata-patrunjel sau marar, sare si piper; nu pun paine si nu adaug grasime ci doar putin ulei de masline dac mi se par prea uscate.
le fac micute si le servesc in general cu spaghette si sos de tomate sau uscate cu salata. sunt f gustoase si in special nu gretoase.