Sushi
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
6 Oct 2006, 01:410 0
Ati preparat sushi acasa?Ce reteta ati folosit?(exclus postarile de gen copy/paste de pe google).
Ce placut si ce nu?
V ati descurcat cu betisoarele?
-
6 Oct 2006, 09:17diorkiss nu am mancat niciodata, dar cu betele ma descurc binisor. sunt moarta dupa arta chinezeasca, in general, asa ca am betisoare originale
. si-mi place mancarea chinezeasca. stiu ca sushi sunt japoneze, dar...as gusta. as fi vrut sa mananc sarpe, dar nu am apucat inca.
pupici. -
6 Oct 2006, 11:28
Si eu aveam un set de betisoare de bambus.
Am incercat o data sa le folosesc,la spaghete.Hmm..
Hai sa spunem ca dupa putina perseverenta,am reusit.
Unul din secrete e ca betisoarele nu se infing in mancare,precum multi sunt tentati sa fac cand folosesc pentru prima oara.
Sushi e bun,interesant..sunt tot felul de retete.Si is curios cine a facut acasa si dupa ce reteta.
Pup! -
6 Oct 2006, 13:15dior, eu n-am facut insa imi place; in general iti trebuie baza de orez fiert aromat cu fel de fel in special cu otet dulce si sea weed in care sa le invelesti, restul tine de tine, ca folosesti sashimi(peste crud) somon sau orice alt peste fin, crud sau nu; si fel de fel de legume in general murate (ginger,lamaie, chilli etc).
Este migalos si chiar ai nevoie de ingredientele lor ca sa iasa cum trebuie. cand intinzi foita de seaweed trebuie sa ai un fund de lemn umezit palemele umede tot timpul etc.. -
6 Oct 2006, 16:51
Da,Lolilo stiu ca daca nu ai toate ingredientele si nu folosesti tehnica,nu iese cum trebuie.Am facut o data cu matusa mea,cu carne de vita cruda.A iesit foarte bun.Sper sa gasesc si la Gima din Iasi foi Nori.
-
7 Oct 2006, 15:58cu carne de vita?! sincer n-am mancat inca, eu stiam ca sushi ca mancare traditionala japoneza se papa cu orez si peste, ca d-astea se gaseau peste tot in japonia. ma rog...
eu am gatit o supa preferata cu borccoli si stilton; o finete de supa, ar trebui sa incerci.
Înapoi la: Forum » Gastronomie