Pilaf

•  
    • 358 mesaje
    4 Oct 2006, 12:44
    0 0
    Ftl cum se pregateste pilaful?vreau sa pregatesc pilaf cu ciuperci. yam yaaammm
  •  
    • 909 mesaje
    4 Oct 2006, 13:29
    0 0
    Eu il prepar in felul urmator :
    toc ceapa marunt, o pun in tigaie sa se caleasca, adaug ardei, morcov si ciuperci, (rosii- optional). Adaug orezul sa se caleasca un pic. Pun apa, dupa care, il bag la cuptor. Binenteles, il condimentezi dupa gust cu ce-ti place : sare, piper, vegeta, etc.
  •  
    • 358 mesaje
    4 Oct 2006, 13:37
    0 0
    ms mult. ma apuc de gatit
  •  
    • 909 mesaje
    4 Oct 2006, 13:39
    0 0
    cu placere. sunt sigura ca-ti va iesi pilaful super bun. pofta mare
  •  
    • 2487 mesaje
    4 Oct 2006, 16:50
    0 0
    swetty, incearca cu pipote de pui , este preferatul meu,pipotele se fierb separat , se caleste un pic orezul si se amesteca cu supica de pipote, sare, piper, si la cuptor , un pic de verdeata si direct in farfurie.
  •  
    • 909 mesaje
    5 Oct 2006, 09:02
    0 0
    sweety - ai facut pilaful ? cum a iesit ?
  •  
    • 4487 mesaje
    5 Oct 2006, 09:47
    0 0
    Sweetty mi-ai dat o idee grozava cu pilaful cu ciuperci si am facut si eu. mersic de idee.
  •  
    • 358 mesaje
    5 Oct 2006, 11:26
    0 0
    Da fetelor am facut pilaf si mi a iesit buuuuuunnn de tot. azi nu stiu ce o sa mananc la pranz...cred k mazare
  •  
    • 1077 mesaje
    5 Oct 2006, 12:01
    0 0
    Sweety, un truc la pilaful de post (fara carnitza) pentru fete ocupate dar super gospodine: intr-o cratita pui ulei de masline,un strat de rosii taiate felii rotunde, un strat de ardei taiati julien, un strat de ciuperci, un strat de ceapa taiata marunt si apoi un strat de orez nefiert dar bine spalat, si continui cu straturile de legume in ordine inversa, astfel incat ultimul strat sa fie de rosii. Pui mirodenii: sare, piper, oregano, curry sau ce iti mai place tie in mod deosebit si completezi cu apa rece (cam de inca trei ori ca inaltime in cratita fata de nivelul straturilor). Pui in cuptorul incins in prealabil si il lasi vreo ora, cel putin. Mie imi place foarte mult, mai ales ca este rapid, nu este ceva migalos si este deosebit de gustos. Reteta o am de la o tipa de origine din Serbia.
  •  
    • 358 mesaje
    5 Oct 2006, 14:50
    0 0
    mama-mama ce bine suna!!!! imi inchipui cat e de gustos.cred k o sa incerc
  •  
    • 13910 mesaje
    5 Oct 2006, 15:08
    0 0
    O chestie arabeasca foarte buna :
    - vinete, carne tocata, ceapa, orez (2 cani), iaurt.
    Vinetele taiate felii cam de 1 deget grosime se prajesc si se aseaza intr-un vas. Carnea si ceapa, condimentele preferate, se calesc. Orezul se inmoaie 1 oea si jumatate. Peste vinete se aseaza in strat de carne, unul de ore...si tot asa pina se termina carnea si orezul -ultimul strat orez-. 2-3 cani cu apa si se pune la cuptor pina orezul este fiert si uscat. Cond se scate din cuptor se rastoarna, sa ajunga vinetele deasupra. Se maninca cu iaurt rece. chestia asta trebuie sa stea ca un tort).