muraturi: ardei gras cu varza

•  
    • 5941 mesaje
    2 Oct 2006, 13:14
    0 0
    a pus cineva?
    am mancat ieri la sinaia forever un ardei gras murat(deci nu gogosar) umplut cu varza acra
    presupun ca a fost umplut ardeiul cu varza taiata bucati destul de mici si apoi pus la murat
    oricum avea un gust bun!
    eu nu stiam de chestia asta!
    voi?
  •  
    • 627 mesaje
    2 Oct 2006, 13:21
    0 0
    Reteta este urmatoarea:
    Varza alba , telina ( radacina ) ,morcov se dau pe razatoarea mica si frunzele de telina se toaca marunt se amesteca cu sare ,se freaca bine , se lasa putin pana isi lasa zeama .
    Ardeii se curata de cotor ,se spala se scurg bine si se umple cu compozitia de mai sus .
    se pun in borcane , peste se adauga zeama ramasa de la compozitie si se completeaza cu saramura la care se adauga si putin otet(dupa gust).
  •  
    • 5941 mesaje
    2 Oct 2006, 13:27
    0 0
    aha, merci!
    credeam ca se pun cu totul la murat pur si simplu! adica cu tot cu compozitie!
  •  
    007
    • 510 mesaje
    2 Oct 2006, 13:35
    0 0
    precizare: saramura sa fie rece, nu fiarta ca la majoritatea muraturilor !
  •  
    • 3248 mesaje
    2 Oct 2006, 14:24
    0 0
    Yum-yum,ce bun e!Prima data am mancat vara trecuta,la mare,cand am fost in vizita la rudele unui amic care e bozgor.Am mancat cu gulas.
    Am sa i propun si eu bunica mii reteta asta de muraturi.
  •  
    • 5941 mesaje
    2 Oct 2006, 14:41
    0 0
    si eu am mancat ieri prima data
    am sa fac si eu..e bun..si e..nou...ardeiul ala

sambata am fost la navodari si la constanta si am halit o ciorba de peste dar langa ne-a dat si mujdei de usturoi cu smantana
    am fost reticent la inceput..deh ciorba si usturoi.?! credeam ca numai la aia de burta merge cu usturoi
    moaaaa, ce buna a fost!
  •  
    • 1555 mesaje
    2 Oct 2006, 22:22
    0 0
    bun, si mama pune ardei cu varza de ceva ani incoace ... mai am o reteta buna de muraturi de iarna, tot de la mama... ardei tocati : ardei iute, ardei bulgaresti, mai putin iuti, ardei gras si ceapa .. se toaca toate fideluta si se lasa "la macerat" cateva ore pana lasa zeama ... se umplu borcanele iar dc nu e destula zeama, se completeaza cu otet ... se mai pun sare si piper boabe... va spun, amestecul se asezoneaza la orice fel de mancare ... dc intereseaza pe cineva reteta, spune'ti si va mai explic, cum ma pricep
  •  
    • 13910 mesaje
    2 Oct 2006, 22:42
    0 0
    lecsy, ce bine ca mi-ai amintit de chestia asta super! anul trecut am facut si eu asa ceva -pt. prima data- Excelenta combinatie!
  •  
    • 1555 mesaje
    2 Oct 2006, 22:47
    0 0
    mai greu e cu tocatul la ele ... mi'a zis mama sa nu'mi fac program sambata uff ...
  •  
    • 13910 mesaje
    2 Oct 2006, 23:03
    0 0
    NU! asa mi-a zis si mie prietena mea, cea de la care am luat reteta. Dar eu am folosit ROBOTUL.......simplu, fara usturimi si alte accidente de cutit! Incearca asa, eu am gasit o precupeata care m-a lasat sa-mi aleg ardeii cei mai drepti. Succes!
  •  
    • 1555 mesaje
    2 Oct 2006, 23:11
    0 0
    cam asta era ideea ... trebuie sa'mi gasesc si eu o prietena in piata
  •  
    • 79 mesaje
    3 Oct 2006, 14:17
    0 0
    Lecsy, te rog, as vrea eu reteta cu ardei si ceapa. Merci!
  •  
    • 1555 mesaje
    3 Oct 2006, 15:55
    0 0
    salut, o scriu diseara ca acum sunt la work si am reteta acasa, asta in caz ca nu intervine cealalta eva cu reteta te kiss
  •  
    • 13910 mesaje
    3 Oct 2006, 20:21
    0 0
    iti scriu reteta mea -putin diferita de a lui lecsy- : 1 kg fasole verde fideluta, 1 kg ardei iute (bulgaresc, curatat de simburi....eu doar i-am taiat coditele)=====fasolea si ardeii tocati marunt -robotul-, frunze de telina tocate. Se fierbe 1 l otet, 1/2 l apa, 1 linura cu sare, 1 plic conservant. se toarna fierbinte in borcane peste amestecul de ardei cu fasole. O sa incerc si cu ceapa!
  •  
    • 5941 mesaje
    4 Oct 2006, 08:44
    0 0
    ceapa acra????
    hmmmmm...