muraturi: ardei gras cu varza
-
0 0a pus cineva?
am mancat ieri la sinaia forever un ardei gras murat(deci nu gogosar) umplut cu varza acra
presupun ca a fost umplut ardeiul cu varza taiata bucati destul de mici si apoi pus la murat
oricum avea un gust bun!
eu nu stiam de chestia asta!
voi? -
Reteta este urmatoarea:
Varza alba , telina ( radacina ) ,morcov se dau pe razatoarea mica si frunzele de telina se toaca marunt se amesteca cu sare ,se freaca bine , se lasa putin pana isi lasa zeama .
Ardeii se curata de cotor ,se spala se scurg bine si se umple cu compozitia de mai sus .
se pun in borcane , peste se adauga zeama ramasa de la compozitie si se completeaza cu saramura la care se adauga si putin otet(dupa gust). -
si eu am mancat ieri prima data
am sa fac si eu..e bun..si e..nou...ardeiul ala
sambata am fost la navodari si la constanta si am halit o ciorba de peste dar langa ne-a dat si mujdei de usturoi cu smantana
am fost reticent la inceput..deh ciorba si usturoi.?! credeam ca numai la aia de burta merge cu usturoi
moaaaa, ce buna a fost! -
bun, si mama pune ardei cu varza de ceva ani incoace ... mai am o reteta buna de muraturi de iarna, tot de la mama... ardei tocati : ardei iute, ardei bulgaresti, mai putin iuti, ardei gras si ceapa .. se toaca toate fideluta si se lasa "la macerat" cateva ore pana lasa zeama ... se umplu borcanele iar dc nu e destula zeama, se completeaza cu otet ... se mai pun sare si piper boabe... va spun, amestecul se asezoneaza la orice fel de mancare ... dc intereseaza pe cineva reteta, spune'ti si va mai explic, cum ma pricep
-
iti scriu reteta mea -putin diferita de a lui lecsy- : 1 kg fasole verde fideluta, 1 kg ardei iute (bulgaresc, curatat de simburi....eu doar i-am taiat coditele)=====fasolea si ardeii tocati marunt -robotul-, frunze de telina tocate. Se fierbe 1 l otet, 1/2 l apa, 1 linura cu sare, 1 plic conservant. se toarna fierbinte in borcane peste amestecul de ardei cu fasole. O sa incerc si cu ceapa!