Musaca
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
29 Sep 2006, 16:110 0Mare rugaminte am.A facut fiica mea pasiune pt musaca de cartofi cu carne.Normal, nu gatita de mine, ci gatita de bucatareasa gradinitei.Ce aruncai io un ochi in cartea de bucate era numa o musaca de cartofi si o alta cu brinza.are cineva rabdare sa imi explice ce mama naibii e musacaua , asta cu carne si cum se face?Nu de alta, dar printre calitatile mele nu se numara si gatitul si mi-e ca sfirsim ziua mincind iar o pizza.Sarna'
-
29 Sep 2006, 17:09Eu fac asa: tai cartofii rondele grosute pe verticala si ii pun un pic la prajit cat sa capete putin gust de prajit.
Carnea (preferabil de vita sau pui) o dau prin masina de tocat si o condimentez cu busuioc, cimbru, patrunjel. O calesc si pe ea in uleiul de la cartofi. Nu o las sa se patrunda de tot..doar asa sa ia gustul de prajit.
Apoi ung o tava cu ulei sau unt si pun un strat de cartofi, unul de carne astfel incat ultimul strat sa fie de cartofi.
Deasupra torn un amestec de smantana cu ou. Eu pun cam o cutie din aceea mare de danone si vreo 4 oua.Dupa ce am pus smantana cu ou deasupra torn si cateva "firisoare" de ulei.
Ai grija sa fie suficienta zeama in carne ca sa nu iasa "uscata" musacaua.
Poti folosi si carne de porc fara probleme dar sa ai grija sa nu aiba foarte multa grasime.
Se pune la cuptor si ....cam atat. -
29 Sep 2006, 17:28buna miki, reteta dupa care o fac eu este:1 kg. de cartofi,400g. de carne tocata amestec,2 ceape medii, 1 ardei gras, 200ml. smintina, 2 oua, 1 ling. de faina, ulei, sare ,piper, patrunjel.Spal cartofi bine cu coaja cu tot,apoi ii pun la fiert(tot cu coaja) cu o lingura de sare, pina ce furculita intra lesne in ei, arunc apa, ii cojesc si tai felioare mai groase.Separat pun la prajit in ulei(4-5 ling.) ceapa taiata cubulete, cind se inmoaie ceapa pun ardeiul taiat si el cuburi mici,apoi adaug carnea care se prajeste pina ce se absoarbe sucul, ai grija sa mesteci caci fara suc se lipeste.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Intr-un castronel faci o crema din ouale batute cu faina, smintina,suc de rosii,sare si piper.Amesteci crema de ou cu carnea racita si lasi deoparte.Intr-un vas mai inalt uns cu ulei si infainat pui 2-3 straturi de cartofi ,un strat de amestec, apoi iar strat si strat si deasupra cartofi, peste pui un pic de ulei sau de unt, dai la cuptor pina ce cartofi de deasupra capata culoarea aurie, optional inainte de al scoate din cuptor cu 10 min, poti rade cascaval sau bate un ou sau ambele.POfta buna.
-
29 Sep 2006, 20:11Va multumesc la amindoua foarte mult.Am reusit sa o iau pe mama la mine si am convins-o sa faca musaca.Am scapat de stres in weekend, face mama de mincare.Sarna' inca o data
Înapoi la: Forum » Gastronomie