RETETE DE SOS PT. PASTE DE IARNA
-
0 2Stiti sa faceti sosuri pt paste conserve, va rog ,as vrea sa mi le prepar singura,ceva gen UNCLE BEANS,cu multumirle de rigoare.
-
Sos ptr. friptura /paste
-Rosii ;
-Gogosari ;
-Morcov ;
-Cimbru ;
-Sare ;
-usturoi ;
Rosiile , morcovii si gogosarii se dau prin robot sau masina de tocat ,se adauga sare mare grunjoasa si se pune la fiert pana scade.
La sfarsit se adauga cimbru si usturoi zdrobit si conservant.
Se pune in sticle mici (o.5 l) sau in borcane . -
eu am un sos dar asta decizi tu daca este pentru paste sau nu.Eu zic ca merge foarte bine si la paste.
500 gr.usturoi
500 gr.ardei iute
1 kg ardei gras
1 kg gogosar
2 kg morcov
100 gr. vegeta
2 linguri miere
1 lingura zahar
toate se curata,se spala si se da prin masina de tocat, dupa care se adauga mierea, zaharul, vegeta,se amesteca si se lasa pana a II a zi cand se amesteca iar si se pune in borcane si atat.Din cantitatile astea au iesit 8 borcane mici si 2 mari de 800.la ardeiul iute se taie doar coditele si se pune cu tot cu samburi. -
Ketchup
2-3 teline mari(cam 1 kg)
5 cepe
2 kg gogosari
2 kg rosii
200 g zahar
piper pisat mai mare sau ardei iute
Rosiile ,ceapa,telina,gogosarul se dau prin selector (masina de tocat cu selector pentru seminte si coji).
Sucul astfel obtinut se pune sa fiarba. La sfarsit se pune zaharul,sare si piper.Se fierbe pana se face ca o smantana .Se pune in sticle micute( de 330 sau 500 ml)si se capseaza.Se acopera sticlele cu paturi pana a doua zi ,cand se depoziteaza in camara.
Pentru paste sau pizza eu il folosesc ca atare, sau calesc ceapa, adaug apoi ciuperci, apa si las sa fiarba,la sfarsit adaug sosul de mai sus si oregano.Se pune peste blat impreuna cu celelalte ingrediente si se da pizza la cuptor.Sau se poate amesteca cu pastele fierte.