cum se gateste pestele..?
-
0 0am rams sg ac si nu stiu cum sa-mi fac pestele pe gratar....
s-a faramitat si nici nu s-a prajit...
help!! -
Pe ce fel de gratar vrei sa il faci ?
Daca este gratar "de casa" deci nu din cel clasic , de gradina ,pestele il tai pe lung ,dupa ce l-ai curatat si ai taiat capul si coada .
Gratarul il presari cu multa sare ,eventual sare mare grunjoasa ,si il lasi sa se incinga bine ,bine de tot si apoi pui pestele .
Il intoci cu o spatula.
Sau il prajesti .
Il dai prin putina faina sau malai (dupa gust) ,incingi putin ulei ,si il prajesti bine pe ambele parti .
Pofta buna1 -
Eu am facut acum doua zile o saramura de crap.
Am prajit bucatile putin sarate si date prin faina si le-am asezat intr-un vas de yena. Am pus peste pestele prajit piper, cimbru, maghiran, oregano, usturoi pisat, boia de ardei dulce, suc de rosii, patrunjel verde, cateva feliute de rosii si am turnat apoi apa fiarta (cu sare dupa gust) si am acoperit vasul 15 minute.
Cu mamaliguta si un pahar de vin alb, e o nebunie!!!
Daca vrei poti sa pui si cateva bucatele de ardei iute.
Revenind la problema ta, pestele se lipeste de gratar daca nu este bine incins si uns cu putina untura.
Acum daca nu mai ai ce sa-i faci si a iesit asa ciufulit, incerca un sos pe care sa il pui peste el.
Daca faci asa cum ti-am zis mai sus il acoperi cu patrunel, cu rosii si toate celelalte si are si un gust delicios. -
multumesc ptr sfaturi...
problema e sunt si la dieta...si nu vreau sa-l dau prin faina..
o sa pun sare...si am sa ung grataru cu putin ulei sa nu se mai lipeasca....nu stiu ce peste e..
gata taiat, fara oase.
ce bine sunau retetele voastre..yummy
dupa ce termin cu dieta asta...ma intorc si va fur retetele..hehe -
esterra, banuiesc ca e gratar clasic cu spatiu intre micile bare? Daca da, atunci pune felia de peste pe o bucata de folie de aluminiu,cam asa,ungi folia cu putin ulei,dai sare,piper la peste pe ambele parti,daca iti place pui un pic de marar, o felie doua de lamie, acum inpachetezi pestele punind folia plic deasupra iar capetele laterale le rulezi spre centru,pui la gratar dar nu mai mult de 15 min.,apoi il poti desface direct in farfurie.