A-ti incercat bucataria greceasca?

•  
    • 2487 mesaje
    27 Sep 2006, 14:59
    0 0
    am vazut recent la tv bucatarie greceasca, mai exact sarmalute in foi de vita ,dolmades, dar cu menta, scortisoara si lamie, voi a-ti facut asa ceva?Ma interseaza daca v-au placut mai mult decit varianta cu sos de rosii de la noi si daca se simte lamia si scortisoara in preparat.
  •  
    • 878 mesaje
    28 Sep 2006, 11:46
    0 0
    eu am fost in Grecia vara asta. uite ce mi-a placut mie din bucataria lor: iaurtul de la micul dejun si branza feta, cotlet de miel la grill cu salata greceasca, supa de rosii cu busuioc. maslinele si Ouzo (bautura specifica). iar la produsele de patiserie nici nu vreau sa ma gandesc ca mi se face o poftaaaa....
    cam astea sunt preferintele mele din bucataria lor. a si sa nu uit pestele, care e gatit in fel si chip...
    dar nu cred ca voi incerca ceva acasa sa fac (afara de miel la grill) ca nu vreau sa stric gustul si prefer sa astept pana vara viitoare cand voi merge iar, sperrr.
    eu m-am indragostit de tara asta (Grecia)
  •  
    • 878 mesaje
    28 Sep 2006, 11:48
    0 0
    am uitat de condimente, care sunt de-a dreptul bestiale. sunt combinate tot felul de plante aromatice si dau un gust super mancarii. ele fac totul...
  •  
    • 2487 mesaje
    28 Sep 2006, 14:46
    0 0
    multumesc codruta, preparatul pe care vreau sa-l incerc eu este usor diferit ,de aceea va rog fetelor care pregatiti carnea cu menta sau scortisoara,sa raspundeti cit de diferita este la gust , bun sau nu mai incerc a doua oara.Daca vreti postez si reteta de dolmades, poate voi o stiti sub alt nume.
  •  
    • 878 mesaje
    28 Sep 2006, 15:37
    0 0
    zi-mi si mie reteta. sa vedem ce imi iese. poate o fac in week ca nu am nici o idee interesanta pt week. pup
  •  
    • 2487 mesaje
    28 Sep 2006, 15:54
    0 0
    DOLMADES:1KG. carne tocata de porc,orez,ceapa 1 si 1/2 buc.,rosii,sare,piper, scortisoara(2lingurite),menta uscata, patrunjel verde, 2lamii,foi de vita oparite.Se taie ceapa cuburi si se prajeste usor,se pun rosiile,se scade un pic sucul ,sare, piper, scortisoara, menta si patrunjelul tocat fin,se amesteca si se pune carnea,se lasa pina ce se rumeneste,se pune sucul de la o lamiie si orezul se mesteca si se stinge focul, se raceste si se umplu foile de vita cu ea.Sarmalutele se pun intr-un vas mai adinc unele linga altele,deasupra se pune o farfurie cu fata in jos sa le tina in sos, se pune si zeama de la cealalta lamiie si se comleteaza cu apa cit sa le acopere se da la cuptor cu capac .Pupici.
  •  
    • 878 mesaje
    28 Sep 2006, 16:03
    0 0
    mersi mult. se pot folosi si foi de varza???
  •  
    • 2487 mesaje
    28 Sep 2006, 16:24
    0 0
    nu cred, reteta era pt. foi de vita, dar poti micsora cantitatea pt inceput,apropo la sarmalele cu varza ei pun lapte (sos beschamel)deci alta reteta