ghebe!!!

•  
    • 3383 mesaje
    25 Sep 2006, 19:50
    1 0
    Am mai multe ghebe, dar nu stiu sa le pun pe iarna! Va rog frumos sa ma ajutati! Se pun si piciorusele lor sau numai palaria?
  •  
    • 234 mesaje
    26 Sep 2006, 12:41
    1 0
    normal ca si piciorusele, ce vrei sa arunci jumatate din ciuperca?
  •  
    • 510 mesaje
    26 Sep 2006, 13:10
    0 0
    eu stiu ceva de la mama ca le fierbe.apoi le poate pune in pungi la congelator si la iarna le poti dezgheta si poti sa le prajesti cu un pic de ceapa;sau stiu ca le mai poti pune la otet cu gogosari(in gogosari). eu cam atat stiu.dar mai uitat-e intr-o carte de bucate.bafta
  •  
    • 9835 mesaje
    26 Sep 2006, 13:12
    2 0
    mariuca, cea mai sigura varianta este sa le congelezi. (cu tot cu picioruse, ca si ele sunt bune)

spala-le bine-bine, opareste-le in apa cu sare (doar cat sa dea in cateva clocote, nu mai mult), lasa-le la scurs si racit, apoi pune-le in pungulite si baga-le la congelator.

nu amana sa faci asta, pentru ca ghebele nu rezista prea mult in stare proaspata. (putrezesc sau, daca numai cateva dintre ele au viermi, se extind la toate, cu o viteza incredibila)
  •  
    • 23 mesaje
    26 Sep 2006, 15:26
    0 0
    Ghebele sunt f bune iarna si uscate....dc te intereseaza sa imi zici k o intreb pe mama sigur cum le usca.
  •  
    • 533 mesaje
    26 Sep 2006, 17:34
    0 0
    In general cind am pus ciuperci pt.iarna la congelator,indiferent de soi, le-am pus si asa crude nefierte,neoparite!S-au pastrat foarte bine,atit ca le-am taiat in functie de ceea ce voiam sa fac din ele...pt.tocanita,pt.cuptor,pt.pane....
  •  
    • 3383 mesaje
    26 Sep 2006, 21:54
    0 0
    windyheartangel, ma intereseaza. Orice varianta e bine venita!
    Va multumesc fetelor pt raspunsuri, nu le-am lasat sa stea, le-am fiert aseara si o parte din ele le-am pus in saramura, o alta parte le-am pus cu otet, asa cum pune mama castravetii... Cand voi mai cumpara voi incerca si variantele voastre!
  •  
    • 23 mesaje
    27 Sep 2006, 09:39
    0 1
    Am vorbit cu mama si a zis ca ea le insira pe o ata si le usca la soare, asemanator cu pastaile.Sper sa reusesti si spor la treaba!