gogosari in otet

•  
    • 309 mesaje
    25 Sep 2006, 11:54
    0 0
    fetelor,m-ar interesa si pe mine retete probate de voi de gogosari in otet,daca se poate si neopariti.Mersi frumos!
  •  
    • 2487 mesaje
    25 Sep 2006, 13:38
    0 0
    lenti, oparirea in otet a gogosarilor(cel mult 1 min.) are rol de a opri bacteriile sa se formeze in interiorul borcanului in timpul ierni, daca nu vrei sa-i oparesti otetul trebuie diluat mai putin dar este un neajuns caci gustul otetului va fi mai pregnant decit al legumei in sine,sfatul meu este sa pui in borcane de 800 in loc de cele mari si acestea sa fie fierte(borcanul) inainte de intrebuintare,cantitatea fiind mica se vor pastra mai bine deoarece va fi doar o portie per borcan.
  •  
    • 2487 mesaje
    25 Sep 2006, 13:40
    0 0
    inca ceva calitatea otetului si a sarii e la fel de importanta, sare fara iod iar eu folosesc otet de arges cu care nu am dat gres.
  •  
    • 44 mesaje
    25 Sep 2006, 15:49
    0 0
    pentru 3 kg gogosari:
    Marinada: cate 500 g de ulei, apa, otet, piper boabe, foi dafin,3-4 catei usuroi, cuisoare. Cand da in clocot, se adauga 150 g. miere+ 3 linguri zahar. Se pun gogosarii felii, se oparesc 6-8 min. (pana se inmoaie un pic), se pun in borcane, presandu-se usor, se adauga marinada dupa necesitate.
    Mierea le da un gust deosebit, iar raportul dulce-acrisor va fi perfect pentru cei carora nu le plac gogosarii din comert, care sunt foarte acri.
  •  
    • 4 mesaje
    25 Sep 2006, 17:34
    0 0
    De cativa ani numai gogosari in otet dupa aceasta reteta consumam.Si are mare succes la noi in familie.
    Se curata,se spala si se taie in bucati(in patru) 10 kg.gogosari.Intr-un vas mare se face o compozitie din:1.5 kg.otet din vin de 9 grade,1kg.de zahar,2-3 linguri de sare mare,foi de dafin,piper boabe,boabe de mustar.Aceasta compozitie se amesteca pana la dizolvarea completa dupa care se adauga gogosarii.Se amesteca usor cu o lingura de lemn,se acopera si se lasa 2 zile,timp in care se mai amesteca din cand in cand.Isi vor lasa zeama incat vor fi aproape acoperiti si se vor muia.A treia zi se pun in borcane.La fundul borcanelor se pun crengute de marar,cimbru,hrean si telina apoi se aseaza gogosarii.Printre ei se mai pun bucati de hrean.Deasupra doua crengute de marar in cruce pentru a nu permite gogosarilor sa se ridice.Se umplu cu compozitia in care au stat,conservant,se leaga cu doua straturi de celofan si se pun in camara.In cazul in care faci,dupa ce-i consumi as vrea sa-ti aud parerea.
  •  
    • 309 mesaje
    25 Sep 2006, 20:06
    0 0
    mersi frumos,fetelor! Mary,reteta ta mi-a dat-o si o vecina si mi-a garantat-o,o s-o incerc.Problema e ca nu gasesc sare mare neiodata.
  •  
    • 510 mesaje
    26 Sep 2006, 13:21
    1 0
    anul acesta e primul in care mi-am pus gogosari singura-singurica.si fara sa ma laud pot sa spun ca au iesit super buni.diferenta e ca eu ii pun cu conopida.gogosarii ii tai deasupra(ca un capac).curat conopida si o rup in bucati mai mici.le oparesc putin(cateva secunde),atat gogosarii cat si conopida.apoi pun conopida in gogosari,sau straturi alternative de gogosar si conopida si le pun in borcane(daca pui conopida in gogosar iti trebuie borcane de 3 kg,daca pui straturi alternative-poti pune in borcane de 800g).deasupra pui amestec de otet ca pentru castraveti murati,sau poti apela la pliculete de "dr. oetker"-pikant fix,care sunt f f bune.bafta si sper ca te-am putut ajuta.