paste

•  
    • 1552 mesaje
    23 Sep 2006, 01:55
    0 0
    cum preparati pastele?
    vreau retete.
    eu nu prea am facut ,decat cu branza la cuptor
    merci
  •  
    • 3198 mesaje
    23 Sep 2006, 13:05
    0 0
    Fierbe pastele, scurge-le, clateste-le si amesteca-le cu putin ulei (de masline).
    Separat, intr-o tigaie, incinge f putin ulei (de masline e cel mai bine) in care calesti sunca taiata fideluta, ciupercute si apoi si usturoi pisat, dupa gust. Adauga progresiv smantana subtiata cu apa rece si la sfarsit vreo 2 linguri de margarina. Pune busuioc (ne te zgarci), oregano, piper, un strop de nucsoara daca ai. Lasi sa scada putin, doar cat sa se ingroase sosul un pic. Sos trebuie sa iasa suficient cat sa acopere bine pastele, avand in vedere ca mai absorb si ele destul.
    Este f simplu de facut!
    Sa ai pofta!
  •  
    • 412 mesaje
    24 Sep 2006, 12:03
    0 0
    Sos pt paste: Ton in ulei, usturoi, sare, piper, pasta de tomate, putin ulei de masline...le pui intro tigaie si le lasi sa se lege sosul..apoi dupa ce l`ai facut rastorni pastele fierte peste el.. si le mai calesti un pic ... mie`mi plac f mult.. si alea doar cu pasta de tomate usturoi, sare ...
  •  
    • 2794 mesaje
    24 Sep 2006, 16:15
    0 0
    Eu calesc ceapa, adaug pastele deja fierte, mai pun si bulion cit sa ia culoare si ies super bune. Se pot servi ca atare sau poti adauga dupa inspiratie fructe de mare, carne tocata prajita un pic, ton, sunca, ciupercute, porumb etc.
    Imi mai place foarte mult si un sos alb pe care il realizez din brinza feta rasa amestecata cu smintina, sos care se amesteca cu pastele fierte si calite un pic in unt. Eu folosesc macaroane, dar se poate cu orice altceva.
  •  
    • 2487 mesaje
    28 Sep 2006, 16:13
    0 0
    ieri am incercat sa nu mai pun legumele cubulete la sosul de paste vroiam un sos mai omogen asa ca le-am dat pe razatoarea mica,ceapa, ardei, morcov, usturoi,a fost super.Reteta e simpla: prajesti ceapa rasa si usturoiul in putin ulei pina ce se reduce sucul, adaugi morcovul ras si ardeiul la fel,lasi tot pina se reduce sucul apoi pui un castronel de suc de rosii in care ai pus o lingura de delicat,in sos pui 2 foi de dafin,lasi sa scada pina ce devine un sos mai gros, stingi focul si pui 1 lingurita de piper si un virf de cutit de boia , scoti foile de dafin. separat pui la fiert pastele , le scurgi de apa .Sosul se incalzeste si se pun pastele peste el , astfel incit sa se incorporeze sucul de rosii.Servesti cu friptura, cirnati si o berica rece sau un vin rosu dupa preferinta.
  •  
    • 240 mesaje
    3 Oct 2006, 18:26
    0 0
    Spaghetele le pun in apa clocotinda cu sare si ulei de masline. Scrie pe punga cat timp trebuie fierte. Nu se lipesc, amestec numai 1-2 ori.
    Doua cutii de ton maruntit le pun in tigaie, cu tot uleiul din cutii. Un borcanas de capere le scurg, le toc marunt, le pun peste, pun si o lingurita cu varf de ghimbir din borcan, dar si mai bine radeti ghimbir proaspat. O ligura mare de pasta de rosii si cam o cana de suc de rosii. La foc mediu cam 10 minute si gata. Daca vi se pare sosul acru, puneti un pic de zahar.
    Se face f repede, cand vin musafiri neasteptati, e super!
  •  
    • 20 mesaje
    3 Oct 2006, 20:32
    0 0
    eu pastele le fierb conform instructiunilor dupa pachet.pt sos calesc o ceapa, cand e aurie adaug si o cutie de ciuperci si sunca taiata fideluta. le mai las sa se caleasca vreo 3-4 min apoi adaug vreo 2 lingurite de pasta de tomate. condimentez cu busuioc, oregano, piper, delicat, adaug apa si mai las totul sa fiarba vreo cateva minute, sa se lege sosul cat de cat.
    dupa aceea, pun pastele intr-o tava de teflon sau vas de jena, adaug sosul, amestec si pun cascaval ras deasupra. bac tava la cuptor pt cateva minute cat sa se gratineze si apoi servesc. nu vreau sa ma laud , dar toti cei care au mancat la mine au spus ca nu au mai mancat paste mai gustoase.
    daca iti place cum suna reteta mea, incearc-o si sa vezi ce minunatie iese.
  •  
    • 20 mesaje
    3 Oct 2006, 20:33
    0 0
    erataupa pachet= de pe pachet
  •  
    • 448 mesaje
    5 Oct 2006, 15:54
    0 0
    eu mai fac paste asa:
    4-5 capatani de usturoi taiate felii calite pana devin aurii in ulei de masline apoi adaug ardei uite taiat marunt. separat fierb brocoli cu sare si cand e gata il tai in buchetele micute si le pun in tigaie. la sfarsit pun pastele in prealabil fierte si mai las un pic timp in care invart sa se amestece bine toate ingredientele.
  •  
    • 371 mesaje
    10 Oct 2006, 16:46
    0 0
    eu pun la prajit costita sau sunca si ciuperci, putin usturoi, dupa care adaug smantana slaba amestecata cu galbenus de ou. las putin la foc, ca sa nu se ingroase.pun peste paste ca sa absoarba sosul-este foarte bun
  •  
    610
    • 490 mesaje
    30 Iul 2007, 23:06
    0 0
    alte retete mai stiti?
  •  
    • 827 mesaje
    2 Aug 2007, 09:43
    0 0
    va dau si eu cateva retete, unele adaptate potrivit gusturilor mele (si ale sotului meu, evident )

se caleste o ceapa, se adauga ciupercutze, piept de pui, muuuult sos de soia si se lasa sa se inabuse. separat se freaca o cutie de smantana cu o lingura de faina. cand carnitza este gata, se adauga smantana peste si sa de intr-un clocot. mie imi place sa adaug mult patrunjel tocat peste si mai fierb 1-2 minute. condimente pun doar piper alb. imi place sa-l servesc cu farfalle, dar merg orice fel de paste.

se caleste o ceapa, un morcov taiat in fasii lungi, un ardei si o vanata mare taiata cubulete, se adauga piept de pui si sos de soia. se formeaza un sos gros delicos pe care mie imi place sa-l servesc cu tagliatelle sau cu orez iar deasupra patrunjel din belsug.

carbonara: se calesteste bacon in putin ulei de masline, separat se bat doua oua intregi si se adauga o cutie de smantana si parmezan din belsug. se adauga bacon-ul peste pastele fierte si apoi la flacara se adauga sosul de smantana amestecandu-se bine, pana se incheaga oul. mie imi place sa adaug deasupra piper alb si parmezan.

bolognese: se caleste o ceapa, un morcov (optional) si carnita tocata de vita, sos de soia si uneori ciuperci. drept sosuri mie imi plac cele de la dolmio. se dauga sosul peste carne si se lasa sa fiarba inca 20 de minute.

cam astea sunt retetele mele, pofta buna! incercati reteta cu vinete, este perfecta pentru acest sezon.