friptura de porc?

•  
    610
    • 490 mesaje
    22 Sep 2006, 22:30
    0 0
    vreau o reteta gustoasa.merci
  •  
    • 3198 mesaje
    23 Sep 2006, 00:16
    0 0
    Din punctul meu de vedere, cel mai mare secret al gustului este - obligatoriu - PORCUL!!! Nu exista pasare sau leguma mai buna! Nu are cum sa nu iasa delicioasa o fripturica de porculetz!!! Yam-yam!
  •  
    • 4411 mesaje
    25 Sep 2006, 00:08
    0 0
    AM mancat astazi o friptura de porc dupa mai multa vreme si mi a mers la inima..oricum o vei gati va fi buna..eu am facut o in tigaie fara nici un pic de ulei..cotlet fara os..mmm..ata de buna a fost..mai faceam inainte la cuptor..pulpa..si cartofi si alte legume s putin vin..
  •  
    • 627 mesaje
    28 Sep 2006, 15:27
    0 0
    Bucatile de carne - in general muschi sau cotlet merg la friptura la cuptor , iar ceafa la gratarul de carbuni - se sareaza ,pipereaza .
    Se aseaza in tava , se pune putin unt sau ulei de masline , o cana de vin rosu si putina apa , se baga la cuptor .Se intoarce carnea mereu sa se fragezeasca pe toate partile .
    Spre sfarsit se adauga cimbru si usturoi zdorbit.
    Se serveste cu garnitura de piure de cartofi ( o reteta propie dementiala!) sau orez .

Cand sunt in criza de timp ,adaug in tava cartofi taiati cuburi mai mari si ii las sa se faca in acelasi timp cu carnea .Sunt deliciosi.

Aceeasi retetea doar ca in loc de vin rosu punem un sos preparat in casa ptr. iarna ( rosii+ gogosari+ morcovi dati pe razatoare si fiert pana scade si condimentat) este o lata varianta de friptura gustoasa.

Pofta Buna!