retete vieneze sau ....

•  
    • 18346 mesaje
    21 Sep 2006, 20:52
    0 0
    buna!nouape aici.a sa postez asa cand o sa am timp ,ate o reteta.din Viena.nu toate traditionale dar pe aproape.

salata vieneza:
    ingredientele urmatoare se aseaza in straturi exact in aceasta ordine:

un borcan telina(este vb de o salata de telina,taiata fidelute,se scurge zeama bineinteles,cam 400 gr)

1-2 mere taiate cubulete

o doza boabe de porumb(de vreo 250-3oo gr)

o doza ananas,taiat cubulete.

250 gr sunca ,la fel feliata subtire,fidelute

250 de gr praz,tait marunt,feliute sau asa ceva(dar acum se pune doar o parte,adica jumatate)

5oua fierte ,tari ,taiate felii

500 gr maioneza(mie mi se pare cam mult,asta e reteta standard,eu pun mereu cam 250-300maxim si mi se pare suficient!)

restul de praz

apoi cascaval ras ct sa acopere .

nu se mananca azi!e ma bine sa stea la frigider pana a doua zi ,cand ia un gust..............

bineinteles ca toate alea se scurg de zeama si nu se pune deloc sare.

sper sa va placa !
    una din preferatele mele!

pofta buna!

mai revin eu,numi sa vad daca va intereseaza!
  •  
    • 4411 mesaje
    25 Sep 2006, 00:11
    0 0
    ma intereseaza continua te rog
  •  
    • 18346 mesaje
    25 Sep 2006, 17:35
    0 0
    bineee.am vazut acum topicul cu retete austriece.am sa citesc pe acolo ca sa nu dublam.

paste cu sunca la cuptor.simplu si aproape romanesc.

cantitatea de preparate in functie de portiile dorite.
    pastele de preferat sa fie din alea late,itaiene sau cu mult ou.
    se fierb la dente,se clatesc cu apa calda,

separat se "caleste" o ceapa tocata fin,apoi se agauga sunca(la fel....cantitatea dorita),se prajeste f f putin.

se amesteca cu pastele,putin chimeon,oregano,piper,putin ulei,sare,unu sau doua oua batute si desupra cascaval ras.

la cuptor pana cand mirosul va obliga sa-l opriti si sa mancati emoticoncaresaliveaza.
  •  
    • 18346 mesaje
    25 Sep 2006, 17:40
    0 0
    salata de paste cu ton
    paste gen macaroane.
    la fel... depinde de cantitea dorita.
    se fierb,se scurge apa si se clatesc cu apa rece.

o cutie de ton(cel in ulei e mai bun)

ceapa verde sau praz

castraveti in otet, feliati

2,3 ou fierte

masline negre

ardei gras rosu,feliat

maioneza,putina apa,pt ca sa nu ceara multa maioneza si sa fie prea grasa,otet,sare,piper...se amesteca toate alea si pofta buna
  •  
    • 18346 mesaje
    25 Sep 2006, 17:50
    0 0
    baguete cu mozarella.

baguetele respective sunt niste painiti crude,acu nu stiu daca se gasesc in tara.
    dar se poate face la fel de simplu pe paine alba.
    deeeeeci:
    ingrediente:baguete sau paine,mozarella,rosii,busuioc,si putina sare.

pe baguetele sau painea taita felii mai groase se pun felii de mozarella,apoi rosie feliata ,se presoara putin busuioc tocat sau uscat.sare(nu e obligatoriu).
    se da la cuptor.se tine cont ca painea sa nu fie uscata,si mozarella nu se topeste.

deasemenea se mai poate pune salam .

nimic mai simplu,mai rapid si mai gustos.

recomandat cand ai musafiri neasteptati!
  •  
    • 287 mesaje
    26 Sep 2006, 22:41
    0 0
    me-eva, am preparat salata de paste cu ton...excelenta. O sa le incerc si celelalte, dar sambata o sa fac pastele cu sunca la cuptor.
    Merci si daca mai ai retete, le asteptam.Pupici.
  •  
    • 18346 mesaje
    11 Oct 2006, 21:05
    0 0
    am revenit .sper ca nu ati murit de foame in lipsa mea

sa vedem.....piftelute din peste:

800 de grame de peste din coneserve sardine in ulei.

200 grame de branza tofu

50 gr hrean ras

o legatura patrunjel verde

4 linguri ulei de masline

un ou

pesmet

faina

sare,piper

se mixeaza pestele impreuna cu sosul sau uleiul din conserva.se adauga branza tocata marunt sau rasa,oul batut,hreanul,sare,piper,patrunjelul tocat......si eventual pesmet daca e prea moale compozitia sau inca un ou daca e prea tare.

se fac piftelute care se dau prin pesmet sau faina si se prajesc in ulei fierbinte.

se serveste cu orez fiert,si cu salata si recomandat zeama de lamaie.

e suuuuuuuuuuper!
  •  
    • 1934 mesaje
    11 Oct 2006, 23:24
    0 0
    sincer?nu incerc nimic...de ce ptr ca sotul meu este fff pofticios si ma mai pune sa-i fac....oare sunt rea??????eu fac pulpe de pui la cuptor.le dau cu condimente, le pun pehartie de copt intr-o tava....si la cuptor.piure de cartofi si salata de sfecla la borcan........
  •  
    • 4411 mesaje
    12 Oct 2006, 00:42
    0 0
    Mai zii mai zii
  •  
    • 18346 mesaje
    16 Oct 2006, 18:37
    0 0
    uite ca mai zic una.
    de ex ce am mancat eu azi:muesli crocant cu iaurt natur!
    hmmm.....greu ,greu.....ca asa mi-i de rau.....
  •  
    • 18346 mesaje
    16 Oct 2006, 20:22
    0 0

.

Acest mesaj a fost editat de către me_eva: 16 Feb 2011, 14:49
  •  
    • 18346 mesaje
    15 Iul 2007, 23:25
    0 0
    waw....sa moara dusmanii

tre sa mai vin cu retete
  •  
    • 18346 mesaje
    20 Iul 2007, 10:39
    0 0
    deci nimeni interesat?
  •  
    • 415 mesaje
    20 Iul 2007, 22:52
    0 0
    me_eva ,pai nu topicu'tau?Nu esti tu bucatareasa sefa?
    Asa ca baga retete.
  •  
    • 1225 mesaje
    21 Iul 2007, 08:57
    0 0
    Baga retete, me_eva!
  •  
    • 18346 mesaje
    21 Iul 2007, 16:51
    0 0

inca o salata, ca nu as putea fara ele

200gr sunca taiata cubuletze

doi morcovi taiati cu chestia aia cu care se curata cartofii. ca un cutitash, ies fasii finutze sau mai putin finutze

250 gr mazare(cel mai simplu de la conserva)

o doza(280) gr de boabe de porumb

Dressing:
    100 gr iaurt
    100 gr smantana
    5linguri zeama de lamaie(helas)
    1 lingura ulei( de care o fi )
    piper, sare, o priza de zahar, putin patrunjel si marar

continuare? nimic mai simplu. se amesteca ingredientele. cu masurile va impacati voi, nimic mai simplu decat sa te joci in efecte

rece..... satioasa....delicioasa....usoara... ce mai, are toate stelele
  •  
    • 18346 mesaje
    21 Iul 2007, 17:07
    0 0
    o salata pe care am mancat-o in rest. si careia incerc sa-i "citesc" reteta:

sunca, bacon, sau ceva de acest gen(este deja feliata subtire), se prajeste cate putin pe fiecare parte pt culoare.

bucatele de branza(in ingr scria ca e de capra, dar am facut cu cascaval si a iesit super) taiate cubuletze de 5 cm.

se iau doua felii de sunca cu care impachetezi branzik.fiecare cub. si cel mai usor e sa o prinzi cu o scobitoare.

se face o salata cu salata de gradina(salata se rupe nu se toaca), rosii cubuletze taiate, morcovi razuiti cu cutitasul pt cartofi, cateva feliutze de mar taiate cubuletze, arahide rupte in bucatele, ceapa verde tocata, si ardei sau castravete taiat dupa preferintza.
    dressing: ulei masline, otet balsamico(sau zeama de lamaie), sare, piper.

se pune salata pe farfurii, si langa cubuletzele de branzica imbracate in sunculitza( acestea trebuie date la cuptorul cu microunde pt 5 min, atat cat sa se topeasca putin!!! branza).

ce spuneti? asta chiar merita incercata. pt cei flamanzi puteti pune alaturi paste fierte in apa cu sare,pastele care contin mult ou. spätzle se numesc aici.
    pt cei care au timp: pot praji in putin unt cateva linguri de pesmet. se pune cate putin, la foc potrivit. nu trebuie s ava grabiti cand turnati pesmetul si eventual mai adaugati unt. "operatiunea " e gata cand pesmetul are o culoare maronie dar nu cand miroase a ars
    si pastele se tavalesc prin pesmet.

daca ma pierd in detalii, imi pare rau, dar o fac pt ca imi plac asa mult si nu as putea sa le descriu prea simplu!
  •  
    • 1225 mesaje
    21 Iul 2007, 20:06
    0 0
    Normal, me_eva, avem nevoie de orice detaliu! Suna fain tot ce ai scris aici, neaparat vreau sa incerc, sa nu mai pomenesc de faptul ca mor dupa paste cu pesmet! Mai greu e cu sunca, nu mi-e clar de care trebuie la ultima reteta, dar crezi ca merge sunculita gata fiarta, din comert? Gen sunca de Praga? Mai trebuie si prajita? Neaparat trebuie sa aiba grasime?
  •  
    • 18346 mesaje
    21 Iul 2007, 20:42
    0 0
    eu am mancat cu sunca bacon, care are randuri de grasime si carne. e cea tipic americana. acasa am facut cu sunca afumata(prosciutt care nu are grasime. am prajit-o intr-o lingura de ulei.

sunca de praga... cred ca merge. incearca numai. nu are ce sa fie rau.

sunt romanca, deci improvizez mult

froggy, reteta de snitzel..e cam greu de gasit. multi incearca acasa si nu iese . ma gandesc ca e important aragazul, si nu cred ca ei au in restaurante ce avem si noi acasa. ma refer la grade....
    asa pare simplu, pieptul de pui batut nitzel, ou si pesmet, ma gandesc ca modul de prajire e diferit.

uite ca la snitzele nu ma bag pt ca mi-e mai usor sa le cumpar!
  •  
    • 18346 mesaje
    21 Iul 2007, 20:47
    0 0
    salata de varza speciala

varza se taie normal, ca pt salata, se trece sub apa firbinte pt cateva minute. sau se pune in apa si se lasa sa dea in clocot. se scurge de apa bine, bine.... si se lasa sa se raceasca.

daca vreti neaparat puteti praji niste sunca, salam, etc taiat fasii.
    asta se adauga la varza racita, impreuna cu chimen(semintze), sare, piper, otet si ulei.

nebunie mey......
    se mananca ca atare sau cu carne, friptura ce doriti voi