Mancare de mazare
-
0 0Fetelor vreau sa-i gatesc barbatului meu mancare de mazare ca e topit dupa ea. De obicei vine mama la mine si-mi gateste ca noi muncim de dimineata pana seara dar de data asta vreau sa gatesc eu. Imi puteti da cateva detalii referitoare la procedeul de preparare si ordinea operatiilor. Multami
-
Depinde care varianta ii place sotului tau. Mama gatea mazarea cu un sos cu zahar. Dar mie imi place asa: calesti o ceapa si un ardei si pui putina apa peste si lasi sa fiarba vreo 10 minute. Adaugi apoi una, doua rosii decojite si taiate marunt (sau strivite), pui mazarea fiarta, sarezi (secretul gustului), pui verdeturi (mie imi place cu patrunjel si oregano, unii folosesc marar) si mai lasi sa fiarba vreo 5 minute. Este o garnitura gustoasa langa orice fel de carne. Pofta buna!
-
mazarea o poti gati si folisind carne sau o folosesti ca si garnitura la carne
se caleste o ceapa in putin ulei si putin unt ,un morcov taiat rondele,un ardei rosu se adauga ce carne se prefera si se calesc putin apoi se adauga apa si se fierbe pina carnea s-a fier se adauga mazarea proaspata sau congelata ,esta mai buna la gust si dulce si se mai fierbe vreo 20 de min
se pune o lingura de faina un ppic smintina si putina apa se dizolva intr-un castron si se pune desupra mazarei sa se lege un sos ,apoi se pune patrunjel verde si un pic marar un pic sare ,vegeta si piper ,la fel faci si fara carne ,sau mai simplu inabusi mazarea in putin unt pina s-a fiert cuun pic de apa potrivesti de sare vegeta si frunze de patrunjel si marar