ciorba de salata
-
0 0Buna la toata lumea.As avea o intrebare,stie care va cum se face ciorba de salata?Imi cer scuze sint noua pintre voi si nu stiu exact cui sa ma adresez
-
Am gasit pe net o reteta, difera de ceea ce face mama, dar cred ca e buna si aceasta...Ciorba de salata verde
•1 kg de salata verde, o ceapa, un morcov, o radacina de patrunjel, o lingura de ulei, sare, otet (sau zeama de lamaie), un ou, smantana.
•Salata se spala cu mare atentie si se opareste in apa sarata. Se strecoara si se taie marunt. Pregatim legumele: toate se curata, se spala, se taie si se calesc intr-o lingura de ulei. Se adauga apa, se pune la fiert, iar cand apa a inceput sa clocoteasca, se adaugă salata. Se lasa sa fiarba 10-15 minute si se drege cu sare si otet sau zeamă de lamaie. Stingem focul si dupa ce se mai potoleste (5 minute) batem oul intr-o farfurie si turnam pe el zeama din ciorba, pana umplem farfuria (adaugarea se face treptat). Oul prelucrat astfel se toarna in oala avand grija sa amestecam bine. Se serveste cu smantana. -
Mama mea nu cantareste ingredientele...le masoara "ochiometric"si nu prajeste ceapa.Pune apa la fiert,in timp ce apa fierbe taie zarzavatul.Pune zarzavatul la fiert, adauga frunzele de salata (le rupe, nu le taie pentru ca uneori salata devine amara daca o tai). La sfarsit adauga ou si smantana,zeama de lamaie in loc de otet si mai face si crutoane.
Cred ca asta e tot.